Mitt EXTREMT onödiga minne

Vi skulle kolla på film igår.

Linus hade lånat tre på biblioteket.

Jag: Två av de här har vi sett.

Linus: Nä. Revolutionary road känner jag inte igen alls att jag har sett.

Jag: Jo, vi såg den i Solna så det måste ha varit minst 7 år sedan. Jag satt på vänster sida (och hade gula byxor, men det är ju svårt att bevisa). MEN när det var typ tio minuter kvar av filmen slutade den plötsligt att fungera. Det var i en scen när hon står i köket. Så vi kan se om den för jag vet ju inte hur den slutade.

(vi kollar på filmen)

Jag: (när vi kommer till scenen när hon står i köket): Den här scenen var det.

Jag: Nu tar den slut, 8 minuter senare. Japp.

Linus: Vilket OERHÖRT onödigt minne som tagit upp plats i din hjärna.

Jag: Mm.

Varför lägger jag så mycket onödiga saker på minnet. Inte konstigt att det inte finns plats för att veta när man ska lämna in förskolelappar och sånt.

Img 5220.jpg

 1. Samma här. Särskilt när det gäller konversationer. Hopplöst när man ska diskutera med folk då som påstår att ”Jo men jag sa såhär” och jag liksom sitter där och VET till 200% att personen har fel🤦🏽‍♂️

  1. Story of my life. Det har hänt att jag bloggat konversationen och kan bevisa. Person x: Blabla. Jag: Nej, år 2009 sa du tvärtom. X: det har jag aldrig sagt. Jag: *googlar* här ser du. 😌😌😌

 2. Maja skriver:

  Jag har också sånt där minne och blev uppriktigt förvånad när jag insåg att min storebror inte kommer ihåg vilket år vi gjorde vi gjorde vilken semesterresa som små. ”Nej men, det var ju 94 vi var i Grekland, samma år som vi var i Finland. England var ju 1996!” Ja, så där håller jag på och håller med om att hjärnan är full med onödigt vetande. Sen är det ju också min bror och inte jag som är forskare i fysik…

  1. 😂😂 Det är så irri ändå. Linus anses också vara ”den smarta”, civilingenjören. Det är klart man kan vara smart när man inte har några minnen som tar upp plats? Jag vill dock inte byta ut dem, jag tycker om att kunna alla repliker i Madickenfilmerna. Dåligt exempel, dem har man ju nytta av ibland, men telefonnummer till klasskompisar på mellanstadiet då. Helt värdelösa nummer, men jag gillar dem.

 3. Ebba skriver:

  Hahahaha exakt samma med min! Minns när ja en gång upptcäkte i högstadiet att en tjej hade ny mascara.. BLA. Vrf ligger det minnet kvar? Varför lever det?

  1. Hahaha! Jag minns en mascara på en tjej på en båt till England. Mascaran är tydligaste minnet från hela resan.. Hon målade eyeliner jättenoga och jag tänkte ”så där noggrann kommer jag ALDRIG bli, gu vad töntigt”.

   1. Resan var när jag var 13

 4. Sanna skriver:

  Spot on på den! Kan hyfsat när klasskompisar (2 klasser) från grundskolan fyller år ännu…. bara 30 år senare typ…

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..