Hett tips om du vill ha barn som läser (plus boktips för 5-9-åringar)

 

wp-image-1457432788

(Arrangerad bild, de kan aldrig läsa på dagen, bara på kvällen.)

Jag har visat vår bokvägg på stories ett par gånger men jag kom på att jag nog inte bloggat om den. Eller jag minns inte.

MEN KOLLA HUR SMART.

Img 4696.jpg

Man vill läsa en miljon gånger mer än om man ser vanliga sketna bokhyllor.

Idén är snodd rakt av från vår granne Lisa Bjärbo, aka @onekligen, aka författare till många böcker men framförallt den FANTASTISKA Viggo och rädslolistan (6-9 år) som ni ser uppe till höger tredje från kanten (äntligen är båda barnen så stora att man kan läsa kapitelböcker, och så finns det böcker som är så fina och bra att man själv fortsätter läsa när barnen somnat. Så var det med Viggoboken).

Andra favvos:

Paketlandet och Fislandet av Cissi Forss. Älskar båda. Speciellt Fislandet.

Godnattsagor för rebelltjejer.  Gör att man pratar om saker man verkligen inte trodde man skulle prata om 30 min tidigare. Sixten ba ”HUR orättvist att hon inte fick gå i skola för att hon var TJEJ, hur fick det vara så?”

Böckerna om Nina av Emi Gunér

Nu finns de inte i bilden, men kapitelböckerna heter Ninas sommarlov, Nina börjar skolan, Nina och snöleoparden, Nina och Jim – hemlisar och kompisar.

De var länge både Sixtens och Harrys favvos och vi har läst alla säkert fem gånger var. Nu har de tröttnat och längtar efter en ny. Sixten refererade dagligen till Nina. ”Nu tänker jag som Nina, Nu lät jag som Nina, Nu sa jag som Nina”. JAG ÄÄÄÄÄLSKAR Ninaböckerna.

Det bästa med Nina är att hon är ett HELT vanligt barn med allt som ett barn är. Arg och avundsjuk och glad och modig och rädd och sånt. Hon är helt vanlig, men väldigt rikt porträtterad utan att vara megastark eller megasmart eller megatalang. Efter en period med superhjältar kändes det skönt med en tjej som inte måste vara någon slags spektakulär hjälte för att vara huvudperson. Mycket hett tips till alla.

nina-borjar-skolan

 

 

 1. Sofia skriver:

  Vi har ganska nyligen börjat läsa kapitelböcker för sonen som är fem. Vi tycker om Saga-sagor och Pappa och jag. Också om vanliga barn med vanliga problem. Ingen av dem har börjat skolan heller och det gillar jag eftersom sonen identifierar sig lättare med dem som är i samma ålder som honom. Dessutom har de jättefina illustrationer! Ska absolut kolla in både Nina-böckerna och Det fina med Kerstin.
  Jag älskar Lisa Bärbo, både hennes barnböcker, ungdomsböcker och kokböcker. Har också gjort en bokvägg inspirerad av hennes och känner mig nu mycket avundsjuk på att du bor granne med henne och kan bli kompis, drömläge!
  Jag minns med bestämdhet att sonen fick Viggo-boken i julklapp eftersom jag minns att jag köpte den och sen upptäckte att jag redan hade köpt den och lagt den i presenthyllan i garderoben (som bara är fylld med böcker). Tror att jag gav den ena till någon annan men kan nu inte hitta boken någonstans. Det känns inte okej att köpa ett tredje exemplar men skulle vilja läsa den. Ska leta en omgång till. 🙂

 2. Hanna skriver:

  TACK för tips om Nina-böckerna! Lånade den första igår, lär få gå tillbaka till bibblan på måndag för den är snart utläst. Mitt äldsta barn är precis lika gammal nu som Nina är i första boken, så stor igenkänning på typ allt 😊 Tack igen!

 3. A skriver:

  Måste bara tipsa om boken ”Det fina med Kerstin” och böckerna om Tiger Svensson. Finns på bookbeat och handlar om vanliga barn. Min 6-åring älskade!

 4. Lisa har ju även skrivit böckerna om Ivar som träffar dinosaurier. Mycket bra tips, särskilt för åldern typ 3-6 år.

 5. Anneli skriver:

  Men WOOOOW, är första bilden i ert hus? Det är ju lööööjligt vackert!!!! :O

  1. I vårt växthus!! 😍

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

LOADING..