Jag kommer skryta ihjäl nu men mitt barn är modigast i Sverige

Vi var i Stockholm och gick förbi en stor fotbollsplan där ett gäng 11-åringar spelade. Man såg direkt att det HÄR är inte något random vanliggäng som sparkar boll. De var SÅ duktiga. (det visade sig senare att ett par av dem spelade i akademilag och en hade spelat med Milan och i Bayerns pojklag). De var alltså såna som jag hade varit livrädd för när jag var 3-13.

Men Sixten, han ser dem och ba ”fotboll, jag måste spela”.

Min inre sjuåring tänker först ”NEJ, inte STÖRA! DE ÄR JU SUPERSTORA OCH EXTREMDUKTIGA. Och OM du frågar, tänk om de säger NEJ INGA SMÅBARN – då blir du LEDSEN?”

Men jag vet ju att den allra värsta utgången i en sån situation är att JAG säger nej. Han får väl bestämma själv om han vill utsätta sig för känslomässiga risker.

Så han springer fram i sina allvädersstövlar och overall. Och frågar om han får vara med. Ett par av dem är lite tveksamma först, men då säger Sixten: ”Jag ÄR bra fast jag är liten, ni kommer få se”.

HUR KAN MAN VARA NYSS FYLLDA SJU OCH SÅ MODIG???? Vilket extremt självförtoende? Jag blir så stolt. Ojojoj. Jag blir så stolt så jag vet inte vad.

Sen tog han av sig stövlarna och overallen, spelade med dem och gjorde som vanligt svinsnygga mål och var asbra. En av killarna sa: ”Det här, det är en talang alltså. Sixten du kommer bli som jag.” SÅ BRA. ÄÄlskar att han använde sig själv som toppreferens.

Slut på skryt.

Img 5058.jpg

 1. Jass skriver:

  Vill hjärta massor gånger – SÅ UNDERBART!!!!

 2. J skriver:

  Så otroligt modigt! Jag tror på att spela i ett lokalt lag när de är så små. Att ha fotbollskompisarna som bor i närheten och sen med åldern och om intresset hänger kvar, då testa mer avancerat. Våra två stora barn brinner för deras respektive aktiviteter, dans och hockey- men för oss har det varit viktigt med balans. Nu går i princip all deras tid åt till deras aktiviteter och plugg, men så länge de var små var det viktigt att det var lagom så det förblev roligt. Vi ville inte att det skulle missa skoldiscon, kompisars kalas och allt annat roligt:)

  Men jag tror ni känner och väljer det som är bäst för just era barn:)

 3. Ebba skriver:

  Ååååååh ja känner din mammalycka gud va ljuvligt hoppas ja lyckas lika bra att boosta mina med sån självkänsla! ❤️

 4. Åsa skriver:

  Jag tycker (utifrån din blogg, jag känner dig ju inte alls) att dina barn verkar ha ett helt fantastiskt självförtroende, ett sådant som jag önskar att alla ungar fick ha. Grattis till dem som har er som föräldrar, för det måste vara genom er uppmuntran som de blivit så trygga i sig själva!

 5. Han är så cool! Har ni sett filmen Fimpen? Tänker alltid på den när jag läser om Sixtens fotbollsbravader!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..