Dagens argumentation

Det har varit väääldigt mycket skidskytte hemma hos oss senaste veckan.

Jag: Vad är det ens för sport. Den är sjuk. Åka skidor och skjuta.

Alla: Ja?

Jag: Skjuta borde inte ens vara en sport. Exakt samma som om det skulle finnas en sport som var spela fotboll och såga en bräda. Lyckas man inte såga brädan måste man spela lite mer fotboll. Eller spela basket och gå och hugga lite ved.

Alla: Men det är ju en kombination som finns på riktigt. Man gjorde ju det i krig, åkte skidor och sköt.

Jag: Bara för att det är en kombination måste det väl inte bli en egen sport.

Jag kan komma på många existerande kombinationer av sporter som inte är egna sporter. Simma i isvak och springa till bastun. Åka slalom och kasta spjut med stavarna. Hoppa hopprep och slåss om vems hopprepet är.

 1. Klara skriver:

  Det bästa jag hört innan detta blogginlägg är att skidskytte är som att äta kräftor och spela flipper samtidigt.

  1. Oooooo myyyyyyy GOD!!!!!!! TACK för detta

 2. Ylva skriver:

  Vi har hittat på ett nakentriathlon; ha sex, springa till vår damm, simma vid stugan i Runkarp (så fick jag med namnet också).

 3. Sanna skriver:

  Jag håller med ”alla” i detta fallet, men tänkte tipsa om ytterligare en likande gren som inte är lika utbredd; springskytte! Som skidskytte fast man springer (dock utan vapnet med sig om jag inte minns fel).

  Finns även en sommarvariant av skidskytte – rullskidskytte.

  Ang märkliga kombinationssporter som uppenbarligen finns skulle jag däremot tipsa om schackboxning!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..