Harry har gjort bort mig på pendeltåget igen

I pendelvagn med en massa folk runt oss.

Jag: Harry och Sixten, ni sparkar på både mig och blommorna. Kan ni sluta med det tack.

Harry (högt): Ja, för annars får vi ingen mat och sovplats.

Jag: Eh… heheheee.

Harry (viskar): Bra skämt va.

Jag: Mmm.. Ja jo,…

Det var ju ett bra skämt. (Han har fått det från när vi pratade om Rasmus på luffen tror jag, föga anade jag då att det skulle få denna konsekvens  😳) Men det finns ju alltid ett litet pris man får betala. Tex att någon ringer socialen.

Berätta om när era barn gjort bort er in public!!

 1. Min dotter 2,5 år berättade nyligen glatt för våra bekanta på besök att ”pappa jobbar och mamma dricker”. Troligen för att vi brukar skämta om att jag hämtar vatten för jämnan och ställer här och var i huset eftersom jag har mammahjärna och snabbt glömmer vart jag ställt glaset jag precis hämtat.

  Hon säger också ”bögen” istället för spöken vilket gett oss många härliga stunder eftersom spöken är lite på tapeten i hennes liv just nu. ”Mamma, akta bögen!” ”Titta mamma, morfar-bögen”! ”Oooj stooora bögen kommer!”

 2. Är på restaurang. Son 3 år går och kissar med sin pappa. Jag och resten av sällskapet sitter kvar vid bordet. (längst in, längst bort från toaletterna)
  Sonen kommer ut från toan och skriker:
  ”Mamma mamma”
  Knäpptyst i hela restaurangen och allt fokus på sonen.
  ”Pappa har en jättestor snopp”
  Hela restaurang skrattar.
  Pappan kommer ut och frågar vad som har hänt. (Alla fnissar… ) och påbörjar sin långa vandring genom restaurangen

 3. Min dotter nu 6 år har sagt mycket roligt under åren.

  När hon var ca 2 år och hah lämnade henne på förskolan grävde hon i min handväska och hittade en tampong och utbrast förtjust ”titta massa pennorna”.

  En annan gång kom en mörkhyad man och hon ropade ”mamma titta en apa”. Fy vad jag fick skämmas.

  När hon var fyra år stod hon på torget med mig. Hennes pappa var inne och handlade. Hon började skriksjunga ”Jag är en liten bajskorv kort och tjock. Brun ör mun hatt och brun är min rock” så högt att det hördes in i affären.

  När vi var och handlade kläder i vintras lade hon sig ner mitt på golvet med rumpan upp i vädret och ropade ”nu ska jag få smisk”.

 4. Var på en kompis dop med min ettåring, hade med majskrokar som muta för att hon skulle hålla sig lugn i kyrkan. Hon får se påsen och börjar ropa BAJS BAJS BAJS BAAAJS BAAAAJS (alltså majs) mitt i kyrkan. Fick rätt bråttom då att öppna den där påsen! Som tur var skrattade folk istället för att blir irriterade. 😅 Snacka om fel muta vid fel tillfälle.

  Samma dotter nu 4 år, vi är på Ikea och beundrar ett litet spädbarn när hon plötsligt utbrister: ”Men nån har ju RITAT på bebisen!!!!!!” (Det var ett smultronmärke på kinden) 🙈

 5. Dottern 8 år, högt och ljudligt i kassakön på Åhléns :
  – mamma pruttar mest men pappas pruttar luktar mest

 6. När jag var liten kunde jag inte riktigt säga ”halsduken”, och så tyckte jag nog att ordet skulle må bra av att förkortas eftersom jag på bussen högt och tydligt frågade min mamma ”var är kuken?”

 7. Min dotter var med på cellprovtagning när hon var 2. Öppnade alla konversationer med ”doktorn tittade mammas snippa” i ett halvår. Spinn offerna ”inte titta min snippa” och ”inte pilla på min snippa” tog sig iaf inte utanför hemmet, tror vi.

  När min man var liten och inte fick glass av sin mamma sprang han iväg och skrek ”hjälp, hjälp! Hon slår mig!”

 8. Jamen jämt!

  Dottern 2 år när vi satt på fullsatta vårdcentralen och det kom in en människa som såg lite annorlunda ut.
  Skriker och pekar: ”Mamma vad är det där!?” VAD 🤦‍♀️

  Sonen 5 år på systemet: ”Vad gör vi hääär?”
  Jag: ”Vi ska bara köpa lite öl till pappa.”
  Han: ”Men ååååh, MÅSTE pappa ha öl JÄMT?”

  Sonen igen på prommis ute, självklart exakt när vi passerar folk…
  Jag: ”Och ikväll, då kommer mammas kompis Malin och hälsar på.”
  Han: ”Vad kul mamma! Har du vin hemma då? Malin brukar ju gilla det.”

  Och på café när jag går med brickorna så vi är en bra bit ifrån varann.
  Sonen: ”MAMMA, VISST HAR DU EN SNIPPA!? [pojke på fsk] SÄGER ATT ALLA HAR SNOPP MEN JAG SA ATT FLICKOR HAR SNIPPOR OCH DU HAR JU INGEN SNOPP, VISST ÄR DET JAG SOM HAR RÄTT MAMMAAA?”
  Detta café har jag även jobbat på så det var många glada stammisar som flinade åt mig i detta läge.

  Jag kan göra listan betydligt längre 😂

 9. Sonen med många låtsaskompisar sa när vi satt med prästen och väntade på att lillasysters dop skulle dra igång;
  ”Vet du mamma, min kompis Satan sitter i trädet där ute och vill inte komma in” Förklarade snabbt att Satan är Skatan…

 10. Min nu 11åring har sedan han lärde sig prata haft som uppgift att skämma ut mig tror jag… de två värsta är dock
  1. På sjukhuset med honom för att han ska ta prover, sköterskan börjar tvätta hans armveck varpå han frågar
  -Vad gör du? (Son)
  -tvättar lite.. (sköterska)
  -med vad? (Son)
  -sprit (sköterskan)
  -SPRIT??? (Son)
  -ja men inte sån man dricker såklart (sköterskan)
  -Nähe du mamma det var ju synd för dig för du gillar ju verkligen sprit. (Son)
  Jag dog lite då o kände att jag kan ju inte börja försvara mig hur mycket som helst för då låter jag ju skyldig! Sköterskan skrattade dock hjärtligt.

  Gång två var i mataffären… jag o sonen var i mataffären där vi träffade en bekant till mig varpå sonen plötsligt frågar
  -Vad heter du Då??
  -Jag heter Bosse
  -jaha… jag känner en annan Bosse men hans näsa är inte lika stor o röd som din…
  o då dog mammi lite igen!!

  Nu har han dock lugnat sig o vi kan skratta åt eländet!

  1. Hahaha, roligt! Så roligt att läsa alla roliga kommentarer här! Försöker komma på något roligt men kommer inte på något riktigt kul. Mer än att min fyraåring ofta ajungskriker ”We will, we will Fuck you, fuck you!” Istället för Rock you. Var livrädd för att han skulle vråla ut det i kyrkan häromdagen. Men som tur var så sjöng han inte den sången just då 😅

 11. En pedagog på förskolan undrade varför dottern sa att hon vill hem och ha sex i badet?

  KEX! Vi äter KEX i badet!

  Jag mutade henne med det för att hon skulle gå med på att tvätta håret 🙈 Har nog aldrig förklarat något så snabbt i hela mitt liv.

 12. Min treåriga sån har en superhjälteperiod och vill gärna jaga skurkar. vi hade ett stort kalas hemma där han ska leka superhjälte, bara det att han kan inte säga skurkar utan säger turkar… Alltså springer han runt och skriker : VI SKA TA TURKARNA! 🙈 Dog lite innan jag snabbt förklarade läget 😂

 13. har inga egna barn, men senast idag på IKEA kommer en mamma med barn i kundvagn. barnet vill ha plåster, men mamman förklarar att det har man bara när det kommer blod, varpå ungen förtjust ropar ”jaaaaa! BLOOOOOOOOD!!”😂

 14. Vi är och storhandlar och Lone 2 år sitter i vagnen spänner ögonen i en liten samling av tanter och farbröder och säger högt och tydligt Flickor ha snippor, pojkar har snopp! Jag har snippa! snippis snippis världens bästa snippis! 😹😹

 15. När min äldsta dotter höll på att lära sig prata så var hennes ord för vatten ”blatten”. Så i alla sammanhang där vi var ute bland folk och åt så kunde man ju helt plötsligt höra någon som skrek efter blatten. Jag kommer från en liten ö och en gång var jag och hon där på besök och när vi kom ner till hamnen så skrek hon högt och ljudligt: Titta Mamma blatten!!!! Var på jag svarade Jaaa jättemycket VATTEN! Åh vad mycket VVVVVatten!

   1. Haha det är som vår 2,5-åring ju! Han kan inte säga ”Babblarna”, utan säger ”Blattarna” 🙈😂😂 Fick förklara på förskolan vad han menar med det men det är svårare att förklara i mataffären när han sitter med telefonen och skriker att han vill ”se Blattarna!!” 🤨😂

 16. Min son, då 3-4 år, läxade upp en Hells Angels-kille i kön på McDonalds och förklarade bestämt att man inte fick rita på sina armar med tuschpennor. Killen hade hela armarna fulla med tatueringar och vi hade precis genomgått fasen ”man ritar inte på sig själv med tuschpennor”…

 17. Alltid kul när barnet skriker högt i mataffären ”SLÅ MIG INTE MAMMA”. Som tur är har denna fas gått över, troligen utlöstes den av att barnet slogs rätt mycket själv och vi pratade typ varje dag om att man ska prata istället för att slåss

  1. Åh GUD jag minns en gång när Harry satt i en vagn i affären och han sträckte ut armen precis innan kassan. Jag gick ganska snabbt som alltid. Jag viftade undan armen SÅ ATT han inte skulle slå sig i kassan, varpå han gormar över hela affären MAMMA DU SLOOOG MIIIIG. Sjukt jobbigt.

 18. Än så länge är min Sixten inte ens 2 år fyllda så han har inte gjort bort mig än men det lär ju komma. Min plan är att ge igen sedan när han börjar komma upp i åldern när allt föräldrar gör är pinsamt 😆

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..