I annonssamarbete med KNORR

Tips till alla som inte orkar laga mat

Img 6349.jpg

Det jobbigaste med att vara en friluftsarfamilj  (förutom att man inte får vara inne då), är att laga mat ute. Folk säger att allt smakar gott ute men det är inte helt sant. Saker smakar som de smakar och det måste vara LÄTT att göra.

Därför är det väldigt bra att Knorr har nya supersnabba vegetariska rätter som man kan värma upp i bland annat ett trangiakök och servera med valfritt tillbehör.

Img 7413.jpg

Img 6392.jpg

Och de är EGENTLIGEN inte tänkt som friluftsarmat i första hand, utan något för att göra livet lättare för föräldrar som vill äta mer vegetariskt men inte vill härja i köket, men ändå äta god mat som även barnen gillar. Vi försöker äta mycket mer vegetarisk nu än för ett år sedan eftersom det inte känns hållbart eller försvarbart miljömässigt att äta massa kött, plus att barnen blivit väldigt medvetna om att det är dåligt för miljön att äta kött. Då kan man ju inte hålla på och äta en miljon kilo kött och fortfarande se ut som en vettig person. Men det är ju SÅ tight om tid och ork ibland och då känns falukorv som enda alternativet.

I dag testade vi deras Chili sin carne, med tillbehören ris, guacamole och nachochips. Sixten hävdar att Chili sin carnen var mycket godare än skolans, och Harry tyckte det var topp tre godaste han ätit.

1. Ättiksgurka.

2. Våfflor.

3. Chili von carne. (Han tycker att det ska heta von i stället. Som Joakim von Anka.)

Se bevisfilm på instagram.

Knorr har som ett av sina stora mål att göra det lättare för konsumenter att göra hållbara val. Förutom de här rätterna som finns i tre smaker: Chili sin carne, VegoBalls in tomato sauce och Vego bites in red curry sauce (de finns i vegetariska kyldisken), har Knorr också lanserat Soldatens vegetariska ärtsoppa och två veganska fonder.

Img 6386.jpg

OCH Veggie snack, som man bara häller varmt vatten i och efter fem minuter har man tex färdig couscous med en en massa gött i. Sjukt bra på hike.

Img 6372.jpg

Img 6427.jpg

 

Img 6394.jpg

Vill du också testa en vegetarisk måltidslösning får du nu välja en valfri smak om du handlar för 500 kr på Coop (+ fri frakt) med koden klvego.

LOADING..