Hjärnskador av hockey?

Jag: Harry! Vad cool du ser ut. Du bara står där och checkar läget liksom.

Harry: Ja, töntigt är det INTE.

Vi har visst sagt att Sixten ska få börja spela hockey i höst. Sen sa en kompis att hon läst att nästan alla barn som spelar hockey får bestående hjärnskador. 😬 Sixten gör sig ju illa sig mycket varje dag redan utan hockey. Finns ingen med lika många sår. Kanske någon i krig.

Men jag har inte googlat än. Nu googlade jag. Det verkar inte så farligt. Har mest att göra med att slagsmål med hårda slag mot huvudet är en del av hockey”kulturen” 🙄🙄🙄. Ni som har hockeybarn, får de ofta typ hjärnskakningar eller är alla snälla och vänliga som lena vindar på isen? Ni får även berätta om gråskalor.

 1. Maria skriver:

  Totalt off topic, men var kommer dina snickarbyxor från? Så snygga!

  1. Tack!! Älskar dem! Levis halva priset Åhléns för två år sedan!

   1. Maria skriver:

    Kastar mig över internet direkt 🙂

 2. Både min sambo och bror har spelat hockey långt upp i tonåren, lillebror 0hjärnskakningar sambon 1 men den kom utanför hockeyn😂 Jag själv, oräkneliga hjärnskakningar- den första från skeppsbrott i skolan (9år) resten från livet som gymnast🙈 tillslut ville de röntga för att se att ingen hänt som gett långtidsskador 🤣

  1. Haha jag har också haft en del hjärnskakningar 😳😳😳😳 Inte hockeyrelaterade här heller.

 3. Två av våra tre barn spelar hockey och fotboll. Äldsta är 11 år och kommer att nästa säsong få börja tacklas. Jag kan tänka mig att det kommer fler skador då innan de ”lär” sig hur man tacklas. Men fram till nu har det varit fler skador i hans fotbollslag än i hans hockeylag.

  Däremot så föredrar jag hockeyn alla dagar i veckan. Bätte kamratskap, bättre disciplin på träningar och bättre sammanhållning. De har 45 min i omklädningsrummet tillsammans innan träning där de snackar och har kul vilket jag tror medför att det är inte lika mycket gnäll på varandras prestation på isen. Våra barn spelar 4-6 ggr i veckan under säsong och tycker att det är toppen.

  De har tom fått mig att börja spela i ett damlag. ( kunde knappt stå på skridskor) . Superkul!

  Låt Sixten testa!

 4. Läser på medicinska fakulteten på Linköpings universitet. Förra året hade vi ett arbete där alla grupper blev tilldelade en grupp med risk för ohälsa som vi skulle hitta på interventioner till. Riskgrupperna var äldre-äldre, skiftarbetare, feta barn, hbtqi och… hockeyspelare. Hjärnskakningar är väldigt vanligt och det finns samband mellan upprepade antal hjärnskakningar och bland annat depression och alzheimers.
  Tror dock att klimatet på isen blir hårdare med åldern!

 5. Linda skriver:

  Jag tror inte att de allvarligare skadorna kommer förrän uppe i tonåren/vuxen då klimatet blir hårdare. Jag har aldrig sett barn tacklas på det sättet. Min bror spelade hockey från 7-14 år och han har aldrig fått någon hjärnskakning eller annan större skada. Du får helt enkelt se till att han slutar när han börjar bli större 😊

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

LOADING..