10 saker folk med LUGNA barn säger

Icke-favorit i repris till alla med vilda barn.

img_8381.jpg

1. ”Gör det inte så besvärligt med matlagning. Ät lite fil och müsli till lunch.”

Svar: Mm. Den kommentaren är mycket vanlig i sommartider. Men. Om barnet springer från tidig morgon till sen kväll, alltså typ en maraton per dag. Ja då tillgodoser ”Lite fil och müsli” energibehovet för barnets ena knä.

 

2. ”Det är så härligt med sommar, barnen leker fritt och jag kan läsa roman i flera timmar i sträck.”

Svar: Grattis, men om du kan LÄSA ROMAN flera timmar i sträck när barn leker, betyder det att du inte måste stoppa dem från att rymma till sjön, hälla grannens bensin i munnen, slå ihjäl varandra, leka linbana från balkongen och så vidare. Frågan är om det kallas förälder ens.

 

3. ”Du är så hönsig. Jag är inte en nojig förälder, JAG tycker barn utvecklas av utmaningar och att pushas.”

Svar: Jag skulle inte heller vara hönsig om det vildaste mina barn gjorde var att leka frisörskola. Nu är det lite mer att jag är konstant rädd, men jag har liksom anledning. Om jag dessutom pushade skulle nästa steg vara skärmflyg för femåringen. Eller jag skulle tyvärr inte ens behöva pusha.

 

4. ”Men varför låter du dem springa hela tiden? Jag skulle ALDRIG låta mina barn springa inomhus.”

Svar: Det här har jag hört många gånger. Jag kan inte tänka mig värre tortyr för mina barn än att inte få springa. Ett av mina barn har sprungit konstant sedan ett års ålder. Det går liksom inte säga till ett sånt barn att det inte är okej att springa eller hoppa från diskbänken.

 

5. ”Följ med till stranden!”

Svar: Gärna! Måste klargöra en grej bara. Vi kommer tyvärr inte kunna prata. Du kommer fika på en filt och se på när barn bygger sandslott, jag kommer springa konstant för att ha båda barnen inom synhåll och vrida huvudet 180 grader så ofta att jag får sån där brännande känsla i nacken som att ett stort blodkärl har gått sönder. Typ halspulsådern.

 

6. ”Jag har lite dåligt samvete för att barnen kollar på tv så länge.”

Svar: LOL. Förlåt, men har lite svårt att relatera. Det är väl bara underbart om barnen VILL kolla på sommarlovsmorgon?

 

7. ”Det regnar, ska vi gå och fika med våra barn i dag?”

Svar: Jättegulligt att du frågar. Men. Jag har fikat EN gång med två barn. Efter några minuter hade ena barnet hällt ut en kanna med grädde på golvet. När jag torkade upp sprang det andra barnet iväg med sockerbitsskålen för att kasta sockret till en hund. Sedan fick jag en skäll av hundägaren. Så även om JAG gärna skulle fika med mina barn (no) tror jag inte att DU vill.

8. ”Vi har köpt nya vaser till vardagsrummet!”

Svar: Det här är det lättaste sättet att avgöra om någon har lugna barn. De har vaser som hinner leva så länge att de blir fula, stylemässigt. Vissa andras vaser är fula för att de är nedskjutna av fotbollar och köttfärs.

9. ”Kolla vilka ljusa fina sommarkläder de ska ha i sommar, de här hade jag när jag var barn.”

Svar: Jag förstår varför dina barn är lugna om kläder DU hade som barn fortfarande är vita. Ni har helt enkelt en annan genpool. Men vi kanske kan få komma och dyka i den?

img_8390.jpg

  1. Malin skriver:

    Läst den listan flera gånger men skrattar varje gång, sååå mkt igenkänning! Har kompisar vars barn kan sitta och pyssla i TVÅ timmar, fattar du?!. Med en 3,5-åring och en 1-åring är det fullt ös. Det klättras på bord, stolar, hoppas, springs, sparkas fotboll m.m. Hör av dig om du kommer till Gbg-området någon gång så tar vi med grabbarna ut på en stor fotbollsplan och bara kör!

  2. Dina skriver:

    Åh herregud vilken igenkänning. Började läsa din blogg för 1 minut sen och tänker fortsätta hela kvällen…. mina barn är så rastlösa och fulla med energi, otroligt nice att veta att någon annan i världen också har det 😂 gör oftast saker själv med min 5 åring och 1 åring för då blir jag inte på samma sätt stressad som ifall nån vän med barn är med. Då behöver man inte socialisera samtidigt 😅 men tråkigt också att inte ha vuxet sällskap ibland…. ☺️

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..