Äntligen klassmammor!

Officially klassmammor! Vi har längtat i ett år!!

Frågan är nu: Vad GÖR ens klassföräldrar?

JAG vet inte.

En annan pappa sa: ”Det vill ni vara bara för att få träffas och planera och dricka vin”.

DET var ju en bra idé.

Men ni som varit klassföräldrar i ettan eller tvåan eller så, vad har ni gjort?

 1. Anna skriver:

  Om det inte redan finns, skapa en sluten facebook-grupp för klassen. Som alla föräldrar är med i alltså. Där kan man ex fråga om man glömt när det är friluftsdag, om andras barn också tycker att skolmaten är för salt, hur man säger nej till Fortnite, om någon råkat ta fel gummistövlar, tipsa om bra högläsningsböcker mm. När barnen blir större är det också bra att föräldrarna kan ha en enad front mot stök, mobbning, märkeshets mm.

 2. En uteträff med föräldrar, elever och syskon, rätt tidigt under hösten för att lära känna varandra. Kan göras enkelt så att folk känner igen sig (brännboll, tipsrunda, grillning), eller mer avancerat om man vill, tex lekar som inte alla redan kan, så de får lära sig nåt nytt, litet enkelt hantverk, träna på att göra upp eld eller liknande. Viktigt att det är låg tröskel, så att alla kan och vågar delta, dvs kostnadsfritt, fritt från krav att ta med sig speciell mat, det ska inte krävas bil för att komma, barn ska kunna komma utan föräldrar om de har en knepig situation hemma (inte generellt alltså, meningen är ju att föräldrarna ska lära känna varandra, men att man är så öppen för olika varianter som möjligt).

  1. Tusen tack! Så bra tips!!

 3. Linnea skriver:

  Har inte varit klassförälder men lärare i lågstadiet. Klassföräldrar har förutom att samla in till sommarlovspresent ordnat lite träffar för klassen med föräldrar! Tycker att de var mysigt att både barn och vuxna var med. En kväll hade vi filmmys med popcorn och saft i klassrummet, alla tog med täcken och kuddar. Brännbollsturnering barn mot vuxna har varit superkul, redan i ettan (gärna med lite storasyskon i barnlaget).

 4. Elin skriver:

  Fixa fika till lussefirande. Samla in pengar till ev presenter till fröken samt köpa present till fröken. Fixa trevlig avslutning med klassen; grillning och tävlingar. Fixa KLASSFEST med dans, popcorn och lekar. Lycka till!

  1. Tack!!! Klassfest är det enda vi tänkt på 😂 och har storslagna planer på

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

LOADING..