ANNONS

BETALT ANNONSSAMARBETE MED ecco

Oups vi har gjort ALLT fel

/

Vi har alltid fått extremt mycket kläder och skor från vänner och släktingar. SVINBRA för snåla människor som Linus och mig. MEN det är tydligen INTE bra för barn att bara ha superbegagnade skor. Sulan har nämligen formats efter andra barns fötter och det påverkar hur ens eget barn belastar foten och går.

Nu har vi fått nya vinterskor från Ecco. Snow Mountain. Harry är så klart överlycklig för sina NYA SNYGGA SKOR, och för han fick klippa bort goretex-lapparna.

Saker du kan tänka på när du köper skor:

1. Mät fötterna. Skorna ska vara 1-1,5 cm från tåspetsarna till kanten av skon. Barnfötter kan växa extremt snabbt i sjok, upp till en halv storlek större varannan månad.

2. Foten innehåller 26 ben och 28 leder. På barn är fotens ben mjuka. Därför behöver foten skor som ger stöd och låter musklerna i foten utvecklas så obehindrat som möjligt.

3. Ju mindre barnen är desto mjukare sula! Foten, hålfoten och musklerna är nämligen inte utvecklade, därför ska sulan vara så mjuk som möjligt och bara följa foten. Foten ska inte följa skon. Från tre års ålder kan sulan börja vara lite hårdare eftersom skelettet börjar bli hårdare.

4. Be ett proffs om hjälp när du ska köpa skor. Personal i Eccobutiker är utbildade i att sälja barnskor och vet allt om hur musklerna och lederna i barnfötter fungerar.

5. Kardborrband FTW. Skorna vi fick, Snowmountain, har snören men en knappstängning som barnen fixar själva.

6
19

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00