1603_Läckberg_CSgravid (902)_blue-lågupplöst

Foto: Magnus Ragnvid

 

Camilla:

 

Kom en sk ”rolig” kommentar igår på mitt insta om att jag var Simons ”Sugar Mama”. Och jag vet att jag inte borde bry mig. Simon gör det ju inte. Vet ingen som så högtidligt skiter i vad folk säger och tror än han. Så han behöver inget försvarstal, han behöver inte att jag tar upp det här. Men JAG blir ledsen. Å hans vägnar. För även om epitet som ”Sugar Mummy”, ”Golddigger” och ”Toyboy” flög mer runt honom och oss i början än nu, så tycker jag det är för jävligt att någon har mage att uttrycka sådana åsikter om en människa de inte känner – och en människa som ligger så oerhört långt från de beskrivningarna så jag tror ärligt talat inte man kan komma längre från sanningen.

Det som stämmer och aldrig går att komma ifrån är att när vi träffades fanns det inte bara en skillnad i ålder, utan även i inkomst och ekonomi. Simon var 27, PT sedan ett par år tilbaka vid sidan av sin idrottskarriär, och jag var 39 och ja – framgångsrik författare sedan många år. Och jag hade väl funderat lite kring det där. Hur min ekonomi och karriär skulle påverka mina möjligheter att träffa någon. För jag såg två potentiella negativa faktorer absurt nog med min framgång – dels risken att någon skulle vilja vara med mig pga den. Och dels risken att den skulle skrämma bort en del. För min absoluta iakttagelse var att för många killar/män i min egen ålder VAR det ett skrämmande koncept med en kvinna som var både framgångsrikare och ekonomiskt solidare än de själva. Men när jag för mitt inre öga såg framför mig vilken typ av kille jag i framtiden skulle träffa, så hade jag nog mer sett framför mig någon i min egen ålder, med några egna barn, och en mångårig karriär bakom sig. Fast helt ärligt var jag vid den där tidpunkten i juni 2014 mest inställd på att leva själv med mina barn och min katt och mina vänner.

Sen kom det där mötet på Mini. Och blixten slog ner i form av en 27-årig MMA-fighter från Hultsfred. Som försörjde sig som PT, bodde i en liten etta på Gärdet, och tillbringade mestadels av sin tid med att träna. Och ingen var mer förvånad än jag. Och ja, jag oroade mig över våra skillnader och fokuserade i början mer på dem än våra likheter. Mycket mer än Simon, som mycket snabbare än jag ”gillade läget” trots att han ju inte riktigt heller sett framför sig en snart 40-årig trebarnsmamma som nästa tjej. Och jag kunde inte dölja min oro för honom. Frågade honom vid ett tillfälle: ”Varför är du ihop med mig, när du skulle kunna vara ihop med typ nån 22-årig fitnesstjej.” Och han bara svarade lugnt: ”Jo, fast hade det varit vad jag velat ha, så hade jag väl varit ihop med en 22-årig fitnesstjej och inte med dig. Men det är inte det jag vill ha.”  Därmed tyckte han den diskussionen var avslutad. Och det var också ganska talande när han sprang på Musse Hasselvall, som gjorde dokumentären ”Slå han på käften” på SVT som Simon var med i. Det var samma dag som nyheten om oss hamnade på löpet, och när Simon sprang på Musse tänkte han det blev fånigt att inte säga något om oss, eftersom Musse skulle se det på löpet så fort han svängde runt hörnet. Så han sa: ”Jag har träffat en tjej.” ”Kul” sa Musse, ”Vad är det för tjej?”  ”Camilla Läckberg,” sa Simon. Musse sa: ”Är inte hon lite äldre än dig?” ”Jo, 13 år äldre, och har tre barn.” Musse blev tyst ett ögonblick. Sedan utbrast han glatt: ”Vet du det är PERFEKT för dig!  Du ÄR ju en liten farbror egentligen.”   Och det stämmer. De som känner Simon har inte tyckt vår matchning är det minsta konstig. Inte hans föräldrar, inte hans vänner, inte hans idrottskollegor.

För jag hade lyckats träffa en ganska unik 27-åring. En kille som hatar att gå ut (det spelas musik för högt, han står inte ut med de blinkande ljusen, det sticker i näsan av rökmaskinerna, och det är för mycket fulla människor – är Simons åsikt om uteställen…), som jobbat hårt och målmedvetet sedan tonåren, som började pensionsspara vid 22, och som när vi träffades hade jobbat som en galning senaste året för att kunna spara ihop tillräckligt med pengar för att kunna ta ett års paus från PT-jobbet för att hitta en ny jobbinriktning. Jag hade lyckats träffa en kille med hög arbetsmoral, småländska värderingar om sparsamhet, och en längtan efter ett annat liv än Stockholms uteliv.

Så detta var en av anledningarna till varför spekulationerna om ”golddigger ” mm var så korkade. En annan anledning var det liv han klev in i. Oavsett ekonomi och karriär är jag också en 3-barnsmamma med allt vad det innebär. Och Simon fick kliva rikt in i en roll som bonuspappa, och kavla upp ärmarna med tidiga morgnar för att få iväg barn till dagis och skola, till hämtningar och lämningar till träningar, till läxläsning och den ständiga kampen att få ungarna att plocka upp efter sig, till det fullkomligt hjärndödande ljudet av barnprogram med färglada figurer på TVn, och barnröster som var tredje sekund frågar ”varför”. Ett liv ganska långt från glassighet och glidartillvaro, även om vi självklart också har helt andra möjligheter till guldkant i vårt liv än andra småbarnsföräldrar har. Vi inser det självklart. Men det är inte det som utgör majoriteten av vår tillvaro. Och det  liv Simon signat upp för är ett liv som jag vågar påstå de flesta killar i hans ålder, skulle tänka sig för både en och två gånger för att kasta sig in i. Troligtvis skulle de nog springa åt andra hållet, vilt skrikande i panik…

Men jag förstår samtidigt att funderingarna fanns där. Inte bara bland främlingar som tyckte och tänkte, den fanns hos mig själv, och den fanns hos de runt mig. Roligast var nog min bonusdotter Fanny. Vi har alltid stått varann nära, och vid skilsmässan märkte jag en oro hos henne att jag skulle försvinna. Och en trygghet i att jag inte gjorde det. Men när Simon kom in i bilden blev hon orolig igen – och ruggigt misstänksam. Första gången de träffades var hemma hos våra goda vänner Almerings, och Fanny som då var 10-11 år, gick hela kvällen runt och frågade Simon ”Hur LÅNG är du egentligen?” med anklagande tonfall. Lite oklart varför men min teori är att hon kanske trodde det var en öm punkt (han är 1.72) . Och hon hade frågat sin mamma: ”Hur gammal ÄR Simon”. När Christina svarade ”27” hade Fanny upprört utbrustit: ”27??!! – ja DET vet man ju vad såna där ungdomar är ute efter!!””  Ha ha vi har skrattat åt det många gånger. Men hon övervann fort sin skepticism, liksom alla andra runt mig.

Men ja för att knyta ihop säcken och komma till poängen – jag blir fortfarande ledsen när jag emellanåt ser eller hör någon kommentar som förminskar den han är som person. Och den roll han spelar i våra liv. Det är jag och barnen som grävt guld.

(Bilden till inlägget är från gravidplåtningen vi gjorde med fantastiska fotografen Magnus Ragnvid för ett par veckor sedan. )

/Camilla

 1. Jag tycker det är SÅ roligt att ni börjat blogga tillsammans och faktiskt uppdaterar rikligt och ofta. Följer er båda lite små slaviskt på instagram och nu även här.. Känns så roligt att de finns en plattform där ni kan uttrycka er lite längre i texterna.

  Kul intiativ!

 2. Måste bara skriva att jag älskar ditt inlägg och att du tar dig tid att förtydliga något som du egentligen inte behöver göra! Varför? Jo för jag tror att det finns allt för många olyckliga själar som aldrig vågar tänka anorlunda, som gör det som förväntas enligt normen men aldrig blir lyckliga därefter och hamnar i en grå bitter bubbla. Man lägger tid på att sprida dålig energi och med ditt inlägg så faller alla stinkande kommentarer platt och dom kanske väljer att fokusera på att göra sig själv lyckliga istället 🙂 all kärlek till er och lycka till med Mini <3

 3. Bra skrivet ?? Att folk orkar lägga sig i och komma med spydiga kommentarer.. Önskar er all Lycka ?❣

 4. Ni är två vuxna som valt varandra med allt vad det innebär. Lycka till med kärleken, livet och nya lilla bebisen ❤

 5. Så fint berättat av dig. Fast vi är nog många som förstått att du är den unga i erat förhållande! ? Men allvarligt talat, tycker inte du behöver försvara er/honom längre. Förstår att du blir ledsen (jag blir himla upprörd på ”folket ” som uttalar sig om er) men jag tror att vissa inte står ut med sina egna liv så därför ger dom sig på andra.
  Ingen ursäkt, möjligen en förklaring….
  Hur som helst, tycker det är kul o fint hur ni delar med er av er själva, faktiskt ganska amazing!
  Gör min dag roligare iaf ?
  Önskar er härliga familj all lycka o massa härliga år tillsammans ❣???

 6. Så himla bra skrivet Camilla! D är konstigt att alla andra har åsikter om ens liv en man själv har tydligen. Och att folk ens orkar lägga energi på andras liv är helt sjuka! Ni är så himla fina och gulliga mot varandra och jag önskar er all lycka i livet!
  Stor kram till er ❤

 7. Så sant . Du satte ord på det. Jag är själv tillsammans med en 10 år yngre man . Han 28 jag 38. Jag känner igen mig i spegeln mycket. Vi är förebilder vi som vågar följa vårt hjärta oxh vågar satsa trots många tråkiga åsikter från omvärlden.

 8. Härliga du, vad underbart med denna kärlek.
  Tycker inte du ska behöva skriva ett sådant inlägg som detta.
  Tyvärr finns det för många människor som har för lite att göra ii sina egna liv…

 9. Jättebra skrivet men det gör mig ledsen att du känner att du måste skriva det. Vilka är vi att döma? Lycka till med allt ??.

 10. Är här inne för första gången. Vaknade till när du skrev på Instagram att inlägget skulle handla om er åldersskillnad. Jag stötte på det för 15 år sedan. Träffade en kille som då var 26 år. Han bodde i Sthlm, jag i kungadömet Ockelbo ? Jag var fyllda 30 år och hade två barn. Ingen stor åldersskillnad men tydligen så pass för att ”folk” skulle prata om den. ”Vad UNG han ser ut!”. ”Men barnen då?”

  15 år senare är vi fortfarande lyckliga tillsammans. Han är, liksom Simon, en FANTASTISK vuxen förebild för de nu vuxna barnen. Jag kan inte nog tacka honom för hans engagemang i dem. Och allt har liksom kommit naturligt.

  Visst, folk tycker olika. Men måste man uttala det? Tyck vad ni vill, men var tyst om det sårar andra.

  (Och bilden på er är fantastisk!)

 11. Hej!
  Kan inte för min själ förstå att andra ska lägga sig i andras liv….det viktigaste ät ju vad NI vill och mår bra utav. För mig är det en självklarhet.
  Nej, skit i vad andra tycker, de mår sämst själva och är bara avundssjuka!
  Försök att skaka av er alla tråkmånsar….de kan sitta där bakomliggande dataskärm ovh vara olyckliga!
  Heja er!!

 12. Det är så mycket åsikter hela tiden, hit och dit..
  Om ens partner, ens barn, ens uppfostran, val i livet.. osv osv.
  Lever också med en yngre kille sedan 4 år och vi har också fått fördomar slängda i ansiktet, rena påhopp eller sjuka insenuationer (den bästa: att han skulle behandla mig illa /misshandla mig)

  Jag tycker att ni verkar vara ett fantastiskt par!

 13. Förstår att du blir sårad över alla elaka kommentarer, särskild när man är gravidrårörd men som min 101-åriga mamma brukar säga om män hon gillar ”han verkar vara en bra pöjk” och det är huvudsaken, ålder är bara en siffra ? Kära hälsningar från en mamma/farmor/mormor/nästanmamma o nästanfarmor o.s.v

 14. Hej! Är så glad över detta! Givetvis inte över de elaka kommentarerna men över att ni verkar vara så underbara människor. Jag har ingen koll på er sen tidigare men blir så inspirerad av er. Inlägget angående att ni är en stjärnfamilj var så kul att läsa. Jag är så glad att det finns kloka och vettiga människor som behandlar varandra och de barm man ”tagit sig an” med respekt och ser till den bästa lösningen. Ska bli kul att läsa om er vardag och väntar med spänning på er kommande stjärna! Kramar och kärlek till er båda och hela storfamiljen!

 15. Var inte ledsen Camilla. Föder man vargarna med ännu mer energi blir de tyvärr ännu mer törstiga.
  Du har en klok man som fullkomligt struntar i idiotiska kommentarer, starkt moget och en god självinsikt.

  Fint skrivet av dig. Lycka till med mini.

  /kicki

 16. Det är en helt fantastiskt upplevelse ni har tillsammans..Och din berättelse och syn på det ni har ger mig gåshud! Jag träffade också en ung kille när jag va nyskild med 3 barn,och 6 år senare är han fortfarande det bästa som hänt mig.
  Hejja Er och kärlek som oftast övervinner allt ❤️

 17. Hej, så underbart skrivet, andra ska väl fullständigt skita i vad ni gör och hur ni lever. Det är ju er familjs liv och ingen annans. Det värsta är tycker jag att du ska behöva förklara dig och försvara dig.
  Nej, tummen upp för er, älskar dina böcker, älskar din blogg,
  Njut av varandra och livet, vi får ju bara en chans
  Kram till er alla

 18. Jag tycker att er kärlek är fantastisk! Människor som kommenterar er kärlek är bara avundsjuka. Ni är så fina ihop och verkar vara helt fantastiska föräldrar. Man kan inte styra sina känslor. Faller man för någon så gör man det oavsett ålder eller avstånd som det var för min del. Jag bodde i Skåne och träffar en kille som bor i Örebro. Folk kommenterade även det och tyckte det var sjukt att vi träffat varandra och det kommer inte funka sa de. Nu 8 år senare är vi fortfarande lika kära och till och med mer kära och vi bor ihop i Örebro.

 19. Väldigt fint skrivet av dig Camilla!
  Förstår tankarna och den skepsis du måste känt.

  Ni verkar fantastiskt lyckliga och er stjärnfamilj är ett föredöme!
  //Kicki

 20. Härligt skrivet. Men de som följer er på bloggen/instagram eller annat borde verkligen inte ha de negativa tankarna om er, det framgår tydligt att Simon verkligen inte är nån golddigger. Men för de som inte orkar läsa så noga kanske det är roligt att skvallra och snacka skit…
  Fast jag har det omvända ”problemet”, min sambo är 15 äldre än mig. Han 50, jag 35. När jag läser en del kommentar, bl a om er, så känns det som att en hel del idag snarare tycker ni är superhärliga men när mannen är äldre så är det cementetade könsroller och mossigt. Många skriver typ ”när mannen är äldre är det minsann ingen som bryr sig”. Eh jo, personen kommenterade ju just det med? Jag tänker efter en gång extra i nya sociala sammanhang innan jag berättar hur gammal han är (om det nu skulle komma upp), för direkt känner man sig som en försörjd nedtryckt hemmafru (trots att jag tjänar mer än honom om det nu är viktigt) och lite ”varför är du ihop med en sån gammal gubbe, du kan väl hitta nån yngre?”.
  Och sambon å sin sida, det är inte jättestatus längre att ha en ung tjej, kan snarare vara så att man betraktas som gubbsjuk.
  Tur för oss att vi inte begränsat oss till att döma folk efter ålder, tänk va fina killar vi hade missat då!

 21. Tycker det är sjukt att folk lägger så mycket energi på att leva negativt. Har även jag sånna som anklagar osv, men jag brukar tänka ”brottas inte med grisarna, för de första du blir lortig och för det andra gillar dem det..” När dem är på en för mycket ?❤️

 22. Bra skrivet! Tycker att det är såå kul att ni börjat blogga ! Förresten, får vi se de andra bilderna oxå? Jättefin bild på er!

 23. Vet inte vad jag ska säga….så mycket,men.du och Simon verkar vara underbara människor som vet vad kärlek o respekt är.

 24. Mycket fint inlägg. Jag tycker ni verkar fantastiska både som individer, par och föräldrar. Lycka till med lilla bebben! Kramar till er!!

 25. Vad fint skrivet, om folk kunde sluta lägga sig i saker de inte har med att göra,vad får man ut av att göra andra människor ledsna, jag fattar ingenting. Lycka till:-)

  1. PS, det är inte jag som skriver att du ska ha mer bilder o mindre text, du skriver så himla bra så gärna långa inlägg?

 26. Vilken fin bild,mycket styrka och kärlek i denna bild!Hoppas din Leopard klänning kom till användning!//Nanette VV

 27. Åh! Ni är så himla goa, och den här texten är så fruktansvärt fin, höll nästan på att börja grina hahah pga av övergulligheten. Så mycket #relationshipgoals!

 28. Kul att ni börjat blogga.
  Ni är så fina tillsammans och jag älskar era fina bilder och texter till varandra på instagram.
  Grattis till er som fann varandra <3

 29. Hej

  En önskan är att ni inte ha så mycket text utan lägger in mer bilder.
  Blir för jobbigt att läsa och då struntar man i det istället…

  1. Linda tycker du att hon skulle ha kortat ner allt det här viktiga som hon vill säga, för att du tycker det är jobbigt att läsa så här mycket?

 30. Jag och min sambo träffades på jobbet och har tillbringat de senaste sex åren tillsammans. De bästa i mitt liv! Jag hade sån ångest över åldersskillnaden och det var mycket snack på jobbet i början. Nu när jag tänker tillbaka så var det ju så löjligt. Han var 22 och jag 28 och jag hade en 10-åring. Han hoppade bums in i familjen, lämnade i skolan, följde med på föräldramöten etc. Åldersskillnad är ju ingenting. Hade du Camilla träffat nån 50-årig gubbe hade ingen höjt på ögonbrynen. Det är svårt att tro att det är år 2016 ibland.
  Jag tror det är avundsjuka. Vem skulle inte vilja ha en snygging som Simon ?
  Ålder kvittar om man är på samma plats i livet. Det är det allt handlar om. Min sambo liksom jag är också nästan PRO medlem och sitter helst hemma och kollar så ska det låta istället för att vara ute och få epileptiska anfall på diverse klubbar ?
  All lycka till er, längtar tills er Mini kommer ut , så nyfiken!

 31. Bra skrivet! Människor är så hatiska, bittra och avundsjuka.
  Min mamma blev ihop med en 15 år yngre man,,, för 32 år sedan. På den tiden var det mycket ovanligt med en äldre kvinna och yngre man.
  De är så förälskade och lyckliga. Han klev in och blev bonuspappa till tre barn ( mig och mina två syskon). Sedan fick vi världens sötaste lillasyster.
  Det var vidrigt hur min mor förtalades och blev mobbad i villaområdet där vi bodde.
  Men kärleken övervinner allt, idag är det min mor och hennes man som har hållit ihop längst av alla de hemska olyckskorpar som kraxade värst.
  Ni är ett vackert kärleksfullt par, du och Simon är starkare än alla bittra människor som inte tycks ha ett eget liv.
  Lycka till med bebisen och allt i ert gemensamma liv.

 32. Snälla, bry dig inte! Ni ser ut att vara en perfect match och två unika människor som älskar varandra. Kärleken över vinner allt!
  Kram

 33. Att folk ska ha så mycke åsikter om allt och ja, jo det får man väl ha , men att det ska vara så gärdrans negativt, alla låter bittra, va fan, man ska njuta av livet, tänka positiva tankar, och att hitta kärleken är det bästa man kan göra, gammal som ung. Man lever bara en gång, njut av livet, kärleken och vännerna samt familj man har runt omkring sig. Att folk är så negativa kan endast bero på att det finns saker i deras liv som dom inte e nöjda med och då kanske man ska ta och lägga mera energi på sitt eget liv! All kärlek till er två! Och bilden e as fin! ?

 34. Min mormor och morfar har prick 20 års åldersskillnad mellan sig! träffades när de var ca 40 och 20 🙂 idag är de 80 och den andra är snart 100 och bor hemma med varandra fortfarande 🙂 kram!!

 35. Väldigt fint skrivet. Det sista om att det är du och barnen som gräver guld va bäst!
  Lycka till med förlossningen!

 36. Hej Camilla!
  Det är då fasen vad folk är avundsjuka eller vad de nu sysslar med. Men så länge ni vet vad som gäller och att ni gör det ni tycker om då ska ingen annan bry sig om varken ålder eller annat. Men det finns alltid folk till allt så man blir inte förvånad över något längre. Det är ju bara att titta på hur just barn och ungdomar får bete sig och ingen vuxen som säger till. Var är uppfostran och lärdom av hur man beter sig, respekt, empati och allt som behövs för att bli en normal människa i framtiden?
  Jag träffade dig en gång då jag körde dig i min taxi och du verkade så trevlig den korta stund vi pratade.
  Min man är 20 år yngre än mig och vi har inte stött på några problem inte ens från hans indiska familj. Om det skulle pratas om oss så låt gå för dem, då tänker jag bara att de är avundsjuka för att jag har en sån fin ung man.
  Stort lycka till i framtiden till er bägge, kram
  Och vilken vacker bild på er!

 37. Tycker oxo det är helt galet med de ”påhopp” ni får med detta med åldersskillnad.., men samtidigt har ni själva ju på någotvis skämtat om det i början väl? Inte just med dom orden men kanske med det här med farbror etc.. Kanske har en del trott att det är ok att skämta tillbaka på något vis?
  Sen är ju den typen av skämt/ironi eller vad man ska kalla det för något som man i min värld inte slänger ur sig till människor man inte känner för man vet inte hur de reagerar..Så jag tycker inte det är ok någonstans egentligen..

  Ni verkar jättelyckliga ihop och at the end of the day så är det vad som räknas! Ingen vet vad morgondagen bär med sig så man ska ta vara på dagen och spendera den med de man vill.

 38. Jag förstår inte varför folk orkar oroa sig om allt. Det måste vara unga människor ? Det är väl jätte härligt att träffa en yngre man, det är ju en stor fakta att män blir äldre än kvinnor fortare i allt. Att vara tillsammans med en ung man måste vara det bästa som finns. Få uppleva detta sprudlande hos unga människor.
  Men egentligen handlar det aldrig om ålder, för inte blir man kär i en ålder. Det är väl alltid personen man blir kär i och personens egenskaper. Det var väl bara tonårsfasoner att hålla koll på åldrar. Så det måste vara unga människor som har de största åsikterna eller bittra människor med inga egna liv.
  Det är aldrig pengar som gör människor lyckliga. Det går inte köpa sig lycka för pengar.
  Jag sitter hellre i en koja i skogen med mannen jag älskar än i ett slott med en man som jag inte älskar och delar mitt inre med. Valet är så enkelt !
  All lycka till er !
  //Tjing

 39. Ni bevisar att kärleken inte har med ålder att göra. Stort lycka till med mini och vilken otroligt vacker bild på er

 40. Hej Camilla,
  ”Amor vincit omnia et nos cedamus amori” – kärleken övervinner allt, så låt oss besegras av kärleken.
  Jag är 12 år yngre än min man. Han var 33 och jag 21 när vi träffades. Han hade två barn som bodde hos honom på heltid. Jag är gammal i sinnet, han är ung så vi passar bra ihop. Vi har varit tillsammans i 15 år och har två barn tillsammans. Jag kommer aldrig att ångra att jag valde honom trots att det fanns de som hade sina åsikter. Jag är också glad och lycklig över att han valde mig trots kommentarer som gubbsjuk och pedofil (!). Enda nackdelen är väl att han går i pension 12 år före mig ??.
  Jag hejar på dig och Simon. Och jag hejar på kärleken!
  Kramar från Fia

  1. Vad kul, samma här. Jag och min sambo träffades när jag var 21 och han 33. Nu har vi snart varit tillsammans i två år och det är det bästa som någonsin hänt mig. Enda nackdelen som du skriver är väl att han går i pension 12 år före mig 😉

   All lycka till er Camilla och Simon!

 41. Oj så sjukt, VARFÖR blir det skitsnack, hån, onda ord, elakheter så fort en kvinna träffar en yngre man, hade det varit tvärtom, så hade mannen fått en klapp på axeln och kommentaren ”vilken tur du har” , men samtidigt höjs det nog ögonbryn, men ingen som säger det rent ut om den unga kvinnan ”varför är hon tillsammans med en som är så många år äldre än henne”

  Enligt beräkningar så är det bäst att en kvinna ska vara åtminstone är sju år äldre än mannen, för män dör oftast innan kvinnor och tar man sig en yngre man, så har man glädjen att få tillbringa de sista åren tillsammans, istället för att kvinnan ska bli änka och ensam, när hon är tillsammans med en äldre man.

  Är det den svenska avundsjukan, som gör att folk beter sig så illa, med påhopp, elaka ord och kommentarer.

  Nej Camilla försök att inte bry dig, jag tror att folk fortsätter så, eftersom de vet att du blir ledsen över det.

  Lev ert liv lyckliga och ta hand om varandra och barnen, som snart ska ta emot en ny liten guldklimp

  1. Man får kommentarer även i ett par med en yngre kvinna och äldre man. Det fick i alla fall vi i början (se min kommentar ovan). Det viktigaste är ju ändå att kärleken finns där och den har ju – som välbekant – ingen ålder. //Fia

 42. Hej fina Camilla!

  Jätte fin berättelse, blir så varm i hjärtat av eran fina kärlekshistoria.
  Tänk på en sak, människor som skriver elaka kommentarer är svaga och olyckliga människor. Det du och Simon har är något de skulle ge en högerarm för. Njut av eran resa ihop, och kom ihåg att människor med rena hjärtan ser kärleken mellan er och att det du precis skrev.

  Önskar er all lycka och att din förlossning går till väldigt smidigt 🙂 <3

 43. Oh, vilken underbart fin bild på er.
  Mycket tråkigt att du/ni ska behöva försvara er så ofta fortfarande.
  Ha en bra hotellvistelse och hoppas Mini kommer snart.
  Hälsningar Skåneland.

 44. Bra skrivet, härlig hyllning till din man och ert förhållande.
  MEN varför mata vargarna- låt allt vara, lev ert liv som ni vill, gläds åt varandra, barnen och snart – Mini.
  Att skriva så du/ni ständigt hamna på löpet gör att (jag tror detta) många känner ett uns av tvivel, undrar varför du/ni hela tiden verkar vilja ha bekräftelse (på något märkligt sätt)
  Er kärlek säger ju allt och ju mer vargarna matas desto större blir tvivlet hos alla som läser.

  JAG läser mig till er kärlek, er glädje, er lycka, den lyser i dina ord, men jag tro ni skulle vinna en större sinnesro om du/ni inte yppade (så mycket) allt om er och er sk ”stjärnfamilj”.
  All lycka till med nya bebis-flickan som är på G ♥

 45. Det handlar nog endast om avundsjuka när folk säger/skriver taskiga kommentarer! lycka till med bebisen!

 46. Man önskar att fler kunde vara som Simon och inte bry sig så jäkla mycket om vad andra tycker. Man ska leva för sina nära och kära, inte utefter vad andra tycker. Min man är likadan som Simon, och jag avgudar honom för det. Vi är lyckligt lottade Camilla. ❤️

 47. Tack snälla Camilla för du är sååå ärlig önskar er all Lycka.
  En sak till läser ni alla kommentarer ?
  Kram

 48. Fint skrivet Camilla. Bara oförstående människor som inte förstår att kärlek inte har någon ålder. Är själv gift för andra gången. Först med en man som var 12 år äldre än mig. Det förhållandet höll i 21 år. Är nu sedan 18 år tillbaka tillsammans med en man som är 15 år yngre än mig. Det fungerar alldeles utmärkt vad än alla andra säger.

  1. Precis, kan inte förstå varför man berättar ALLT och sen tycker det är konstiga kommentarer man får. Till exempel, varför berätta att man inte tänker amma, vem bryr sej??????????

 49. Folk kommer alltid ha åsikter om det mesta och om man ”vågar” avvika från det som anses som ”normen ” , då blir det skitsnack. Så sjukt!
  Maken och jag har fått höra vår beskärda del också. Vi träffades i juli 2001. Tre veckor senare förlovade vi oss, 1 vecka efter det flyttade vi ihop och knappt 6 månader efter att vi träffats gifte vi oss. Folk frågade om jag var med barn så det var därför vi gifte oss. Det skulle aldrig hålla för vi hade för bråttom. Så kan man ju inte göra mm. Vi är fortfarande jättekära ♡
  Många av dom som hade negativa åsikter är skilda nu, trots att minsann gjorde på ”rätt” sätt.
  Så det är bara att strunta i folk som tycker massa negativt! Man ska leva sitt eget liv, inte andras 🙂

 50. Du har gjort ett kap Camilla,,, lev erat lyckliga liv, det skulle jag ha gjort,, fast nu är det för sent,,, men,,,,är simon från norrtälje i såfall va jag ett kap för hans pappa en gång i tiden, om det nu är så…fniss. kram till er bägge kärlek till er..

 51. Camilla jag måste säga att ni är underbart fina tillsammans! Er kärlek till varann lyser igenom alla bilder. Jag förstår inte hur människor kan ha så mycket kommentarer om andras liv. Simon verkar vara en underbar man och plastpappa till dina barn! Önskar er all lycka i framtiden 🙂

 52. Kämpa på!!
  Min make, nu sedan 35 år, var 19 och jag 25 när vi träffades. Han låg i lumpen och tjänade typ 25:- i veckan, Jag var restaurangchef och tjänade massa pengar.
  Jag fick också hör att han var en solochvårare, att om jag hade barnvakt till honom när jag arbetade. Var vi ute frågade ”gamla” vänner om han skulle ha en coca cola när vi andra drack öl.
  Men det går över. Huvudsaken är att man (vi) älskar varandra då står man ut!!!

 53. All kritikk stammer alltid fra ett sted; sjalusi. De vil ha det du har. Alder og økonomiske forskjeller til side, når man først finner sin ”soulmate” som er villig til å håndtere ens liv, da har man funnet gullet i enden av regnbuen. Magnus Ragnvid er forøvrig en fantastisk fotograf. Er fan av hans fotografier, og som fotograf selv vil jeg si han har fanget ”essensen” i kjemien mellom dere to. Vakkert bilde av et vakkert par. 🙂

 54. Jag blir så trött på alla människor som tror sig veta allt om andra människor, som kritiserar vad de har för tankar och mål och som sedan säger det ”högt” på nätet. Hur ska vi som jobbar med barn dagligen kunna lära våra barn hur man är mot andra människor när vuxna inte alltid vet hur man beter sig? jag förstår att du tar åt dig även om du inte vill. Ibland är det svårt att låta det rinna av som vatten på en gås. Genom inlägget ger du personen i fråga svar på tal. Egentligen är det enda som betyder något det som du och din stjärnfamilj tycker. Tillsammans är ni starka ?

 55. Herregud! Att folk orkar?!
  Själv brukar jag bry mig om mina vänners/kollegors/grannars och deras partners ålder ungefär lika mkt som vilken tandkräm de använder. Colgate? Sensodyn? Vem bryr sig?!
  Jag har fullt shå med att välja min egna favorit! Typ. =)

 56. Tack Camilla for detta viktiga blogg inlagg! De flesta av oss manniskor tycker att vi ar bra manniskor men nar det kommer till kritan ar vi anda otroligt dommande mot andra manniskor. Istallet for att se personen tycker vi om att placera folk i olika fack och ge dem olika ”labels”.

  Jag och min man har ocksa en stor alders skillnad och jag fick tva bonus barn nar jag gifte mig. Livet blev valdigt annorlunda an jag hade tankt mig men alldeles underbart! 🙂 Tyvarr sa fanns det forstass en hel del folk med mycket asikter som inte var helt fortjusta i vart forhallande fran borjan.

  Det som stor mig mest ar att folk inte tar sig tid att lara kanna personen utan dommer nagon rakt av baserat pa alder, karriar, hudfarg, utseende etc. Jag ar sa glad att du och Simon har borjat blogga har pa Mama och att ni kan hjalpa hela samhallet att se hur mycket fordomar vi fortfarande har. 🙂

 57. Känner igen mig i det du berättar, träffade min nuvarande make när han var 24 och jag en frånskild trebarnsmamma på 31.
  Att folk runt omkring oss tyckte och tänkte väldigt mycket var jobbigt för mig, maken brydde sig inte alls. Han kastade sig in med liv och lust i vår familj och tillsammans har vi en 15-åring och vi har varit gifta i 17 år.
  Ålder är bara en siffra på papper och betyder ingenting när man älskar någon.
  Lycka till med mini!

 58. Så otroligt tråkigt med alla negativa kommentarer . Varför får man inte vara lycklig med ålderskillnad. Det skiljer 15 år mellan mig och min man ”fel” väg. Så tråkigt med dessa människor som anser sig få vräka ur sig hur som helst.
  Gläds åt Er kärlek de barn som redan finns och Eran lilla mini som snart kommer.
  All kärlek till Er ❤️

 59. Fantastiskt inlägg !
  Jag fattar inte varför man ska hålla på att klanka ner på folk, Måste allt handla om pengar ?
  Jag har en man som är 17 år äldre än mig! och ingen har någonsin sagt något om det. Jag var 22 och han 38 (skulle fylla 39) när vi träffades för 11 år sedan.
  Åldern är bara en siffra på pappret, älskar man någon tillräckligt mycket så övervinner man allt <3
  Lycka till med nya bebisen, Ni kommer att bli underbara föräldrar <3

 60. Äh, 99% av Sverige avgudar ju er. Ni är ju så gott som folkliga. Den andra procenten vill bara provocera, få uppmärksamhet osv. Kommer alltid finnas poopooheads, det är som det är. 🙂

 61. Ja du Camilla, visst har åldern ingen betydelse? Det är ju bara en siffra. Jag är 20 och min älskade är 41. Folk tycker och tänker, det kommer dem alltid göra tyvärr. Stå på er. 🙂 kram

 62. Försök att inte lägga så mkt energi på negativa kommentarer. Kanske lättare sagt än gjort men elaka kommentarer förtjänar inte uppmärksamhet. Bättre att ignorera.
  Samtidigt förstår jag att man får nog. Absolut. Om det aldrig tar slut.
  Väldigt fin och klok text.
  Vet att du skriver böcker och har lite andra projekt men vad jobbar Simon med i veckorna ? Inte PT längre då ? ☺

 63. Fina Camilla du ska inte behöva förklara dig och försvara dig/er. Lev livet o njut av det, härligt att du träffat en sådan underbar kille som Simon. Tack för att ni vill dela med er av ert liv. Lycka till och kramar i massor fr Skånskan Helen ❤️

 64. Eloge till dig, att du har energi till att ”behöva” förklara dig.
  Jag följer er dagligen, er kärlek värmer!
  Stort lycka till med mini (& självklart de andra små) och ta hand om varandra!

 65. Jag håller med dig men om jag inte minns fel så klankade du ner på Maria Montazami för något år sedan och sa att hon inte var trevlig, och henne känner du ju inte vad jag vet!

 66. Glad över att ni struntar i andras åsikter och kör på. Kärlek har ingen ålder. Ni är fina tillsammans och hoppas att sista tiden som gravid går bra.

  Kram

 67. Jag har varit i din situation en gång och det var när jag träffade min nuvarande man alla visste att det skulle inte hålla för att jag var 14 år äldre än vad han, han var 27 och jag 41 när vi träffades. Idag har vi varit gifta i 13.5 år och varit ett par i över 20 år. Önskar er all lycka i världen.

 68. Great blogg Camilla and so very nice to see how happy you two are.
  I can relate to your story as I live with my love and she is 11 years older than I am and my step son is 4 years younger than I am haha 🙂

  Stay happy, stay beautiful 🙂

 69. Heja heja!
  jag känner Simon sedan tiden i Hultsfred (vi gick bland annat i samma klass) och han är verkligen en svinbra kille. En mjukis! Aldrig dum och taskig, ödmjuk – INTE som dom andra jäkligt störiga killarna på högstadiet.
  Eftersom jag känner honom sedan tidigare blir jag förvånad av den mediabild som visas av honom. Han var verkligen en riktigt sjyst kille i skolan.

  1. Ja han är sååå fin! O han skiter ju i vad folk tycker men jag blir ju ledsen just pga att han är så snäll och fin kille. Men kul att höra att han varit sån hela vägen!

 70. Bilden av er är jättefin men om man är trebarnsmor, snart 4 och är 42 år och inte vill att det skrivs så mycket så tycker jag att bilden hör hemma i familjealbumet, kan inte förstå att man klagar när man själv lämnat ut sej så som du Camilla gör.

 71. Hej!
  Jag blor 46 i år och min blivande sambo blir 30 i år. 16 års skillnad o det funkar så himla bra! Mina barn fyller 21 och 23 och dom är supernöjda o peppade mig otroligt mycket o tyckte att annat folk ska helt enkelt skita i att ha en åsikt. Härliga ungar – jag vet.
  Vad jag vet så är det en som ställt sig frågande till det hela och undrade om G verkligen visste hur himla gammal jag är! Jag säger bara Hurra för kärleken!

 72. Du är en sån kämpe Camilla! Jag beundrar dig som säger ifrån, du är så modig och stark! Jag förstår inte att den här debatten ska finnas, för om vi tar Peter Forsberg och hans fru till exempel där är det väl ingen som säger något om åldersskillnaden eller om att hon skulle vara en golddigger?! Det här har endast att göra med att du är en framgångsrik kvinna och då har tydligen människor rätt att säga vad som helst. Inte okej! Fortsätt med det du gör, du är sjuk cool 🙂 ! Jag önskar dig all lycka!

 73. Tänk att man ska behöva få förklara sin kärlek. Kärlek är vad den är, alltid oavsett! Ditt inlägg klargjorde allt. Mer kärlek åt alla oavsett hinder, försommar, avundsjuka etc. All lycka till er två som funnit den (det har jag åxå ❤)

 74. Så vackert du skrivit! Jag är riktigt rörd över din fina text. Jag är så glad för er skull. Leve kärleken och jag önskar er all lycka i framtiden ❤️
  Kram

 75. Kan bara gratulera till er fina kärlek. Det är bara att njuta och kom ihåg att ålder ör ju bara en siffra.
  Stor kram och lycka till med ert luv

 76. Så fint skrivet! Kärleken övervinner allt. Dessutom är det inte så många år mellan er. Och du ser yngre ut för din ålder 🙂 jag har ofta fått höra att jag ser ut att vara 22 fast jag är 29. hade det här varit USA hade ingen sagt nåt eller ens höjt på ögonbrynet haha!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..