Vår dotters namn

gravid sköld läckberg namn dotter stjärnfamiljenbyläckbergsköld polly

 

Simon & Camilla:

 

Tack för alla era gissningar, så otrolig kul att läsa. Vi har sammanställt en liten lista över hur era gissningar fördelat sig…

1. Polly – 88 röster 2. Saga – 26 röster 3. Smilla – 18 röster 4. Molly – 16 röster 5. Milla – 14 röster 6. Klara/ Clara – 12 röster 7. Marianne – 7 röster 8. Matilda – 6 röster 9. Stella – 6 röster 10. Mimmi – 5 röster 11. Julie/ Julia – 5 röster 12. Viola – 4 röster 13. Simone – 4 röster 14. Alicia – 4 röster 15. Minna – 4 röster 16. Signe – 4 röster 17. Moa – 4 röster 18. Lilly – 4 röster 19. Charlie – 4 röster 20. Sofia – 4 röster 21. Nova – 4 röster 22. Caroline – 4 röster 23. Isabelle – 4 röster 24. Linnea – 4 röster 25. Agnes – 4 röster 26. Elin – 3 röster 27. Linnea – 3 röster 28. Inez – 3 röster 29. Simone/ Simona – 3 röster 30. Siri – 3 röster 31. Olivia – 3 röster 32. Celine – 3 röster 33. Joline – 3 röster 34. Selma – 3 röster 35. Bonnie – 3 röster 36. Tilda – 3 röster 37. Elsa – 3 röster 38. Tindra – 3 röster 39. Ruth – 2 röster 40. Emma – 2 röster 41. Cornelia – 2 röster 42. Liv – 2 röster 43. Sofia – 2 röster

 

Och ja. Med lite små ledtrådar som ni snappat upp längs vägen – ”Mumsigt namn” plus påsarna på Baby Showern som en del av er observanta noterade – så är det det mest gissade namnet ovan som är rätt. Vår dotter ska heta Polly. Det har varit bestämt sen innan hon blev till och vi älskar namnet.

Vi kommer dra en vinnare imorgon bland er som gissade rätt!

 1. Men hur kunde jag gissa så fel? Hur kunde jag missa alla tecken? Trött man blir, går och lägger mig. Fint namn, Polly<3

 2. Åh så fint! Jag gissade bara några minuter innan (typ 18:57) på just Polly så det var väl en himla tur… 😉 <3

 3. Jag tycker att ni ska ge priset till den som skrev Polly först. Mest rättvist då. Jag gissade på Polly med men var tyvärr inte först. Det var bara ett litet tips från coachen?

 4. Åh jag gissade rätt! Då gissar jag vidare på att Polly anländer imorgon på vår dotters 7-årsdag ?? och nej, hon heter inte Polly ?

 5. Så fint namn verkligen 🙂 Tycker alla som gissade Polly ska ha chans o vinna inte vem som skrev typ först eller kanske sist , mer rättvist så 🙂 Älskar och läsa bloggen 🙂

 6. Tycker det är jättekul att folk röstat på Charlie, hade inte det varit lite märkligt med två barn som heter Charlie?! 😀 Polly är ett fantastiskt fint namn, funderar på det till vår bebis! 🙂

 7. ?? Polly det hade jag aldrig kunnat gissa. Det är för mig förknippat med ett djur. Något man döper sin hamster till. Vet inte hur många jag känner till som heter Polly ?
  Ja ja det var oväntat men roligt ?

  1. Ja Heidi, visst är det bra med y-namn. Se bara hur brödet gått för alla Conny, Johnny, Somny, Tommy etc etc
   Överrepresenterade i kriminalregistren, så lycka till ?

 8. Å, Polly är mitt favvo godis och ett fint namn!
  Min MouseHunter fick det namnet för åtta år sedan. Självklart för Polly min favorit :).

  1. Dum fråga kanske men vad är en MouseHunter?! Ett spel el? Tydligen även en bok o nåt till datormusen när jag googlade…

 9. Så härligt! Samma som vår lilla dotter som föddes i Maj förra året – så gulligt och busigt namn! Lycka till ❤️

 10. Knew it☺️ Men jag undrar verkligen, och hoppas på att få ett svar, det var ju så oerhört obvious efter babyshowern att namnet Polly var bekräftat (stod väl i ärlighetens namn mellan Polly och Marianne med tanke på vad ni sedan tiiiidigt hintat om att namnet var en godissort). Ni var tydliga med att hålla namnet privat. Varför inte censurera bilderna? Eller trodde ni att alla följare etc inte skulle förstå? Och – här är jag verkligen nyfiken 😉 – varför ens försöka dementera gissningarna i kommentarerna i inlägget på instagram Camilla?? Nej, det är bara vad jag har cravings på just nu…… Men tack för skratten, ni är verkligen två härliga personer!☺️

  1. Jo men grejen med babyshowern var ju att den var en överraskning för mig. Jag visste inte den skulle ske, jag hade inget med arrangemanget att göra, och jag visste då inte att det skulle ligga Polly-påsar till alla. O kändes trist att ge alla instagramförbud. Men var inte riktigt förberedd på att de skulle ligga där som en ledtråd…. Och ja visst några gissade men anser inte att jag då har någon slags skyldighet att vara ”ärlig” och bekräfta att ”jo visst ni har rätt.” Är väl min rätt i det fallet att ljuga och säga det är fel – för vi var inte redo att släppa namnet då. Fattar inte riktigt det här att jag på något sätt då skulle vara ”skyldig” att tala om att det var rätt… Är väl vår sak att bestämma när vi är redo att släppa det eller inte?

   1. Men… Du blir upprörd? Jag har väl inte sagt att du är ”skyldig” till varken det ena eller andra? Jag undrade bara helt enkelt hur ni resonerade med tanke på att bli ”avslöjade” genom andras -och egna – instabilder med tanke på att det verkade vara viktigt för er att hålla på namnet. Personligen hade jag nog helt enkelt sagt att – ”Hey kompisar, är det ok om vi plockar bort påsarna innan någon lägger ut offentliga bilder, för jag känner mig inte redo att outa namnet än. Ok?”

    Förlåt. På riktigt. Menade verkligen inte att uppröra dig. Ber om ursäkt för min nyfikenhet……

    1. ingen fara, menade inte att låta upprörd. Skriver samtidigt som jag kollar på Dr Phil, så slängde iväg ett mer rakt än nyanserat svar… 😉

    2. Ok… Tack för förtydligandet, blev lite olustigt där ett tag?

     Lycka till nu i tiden ni har framför er (må det gå så snabbt som ni önskar) och grattis i förskott till Polly☺️

   2. Inte var dag man hör meningen ”är väl min rätt att ljuga…” 🙂 Folk brukar ju oftast inte ERKÄNNA att de ljuger… Ännu mer rätt har man väl att inte säga nåt ALLS. Tänkte inte på det?! Bättre det än att ljuga. Man MÅSTE ju inte bemöta det om ni nu inte ville berätta. El inte lägga upp bilden på instagram öht. Så var det problemet löst…

    Ser också Dr Phil, sett ända fr start. Visst är det bra?! Bra det finns på Play nu!

    1. fast herregud vita lögner tar nog de flesta till av oss dagligen… Har väldigt svårt för människor som jag träffar på ibland som slår sig själva på bröstet och säger: ”Jag ljuger aldrig, jag är alltid ärlig.” Ofta är det människor som är ganska taskiga och inte riktigt funkar i sociala sammanhang. Om en kompis t ex frågar; ”Vad tycker du om min nya frisyr?” Ja, då LJUGER jag ohämmat även om jag tycker den är skitful och svarar: ”Du blev JÄTTEFIN”. För att inte göra hen ledsen. Och finns tusen sådana exempel. Och ja, i det här fallet var det inte jag som hade lagt fram Pollypåsarna på babyshowern för de syntes – så jag ljög för att skydda namnet ett tag till. Tycker man det är en big deal ja då vet jag inte riktigt vad jag ska säga… Är jag skyldig då att vara ärlig och svara som det är. Ha ha nä aldrig i livet…..

   3. Fint namn på mini, bugar för er rätt att hålla namnet hemligt. Men hur står ni ut med alla mästrande människor som bjuder på små ointressanta föreläsningar om er? Puh! Ert tålamod är otroligt. Inte ljuga, ajabaja! ?

 11. Fint namn!
  Nu kan ni ju starta en ny tävling där man får gissa födelsedatum, tid, vikt och längd…
  I så fall gissar jag 28/3 kl 14.32, 4110 g och 51 cm. Men jag har aldrig rätt…
  Lycka till med slutspurten nu. Kram, kärlek och styrka.

 12. Kanon fint namn, jag gissade rätt❣ Lycka till när det blir dags….tror det blir på påskafton! ? Prova lite thai eller kina mat på fredag kväll så kommer Polly nog på lördag. Fick själv en dotter den 26/3 för 8 år sedan. ? Kram

 13. Kul och grattis. Behöver tipps. Läser dina barn din blogg med tanke på färdknäpparn.? Hur ska man göra/skriva.
  Vi är lite oense..Barn,barnbarn,,mina och dina barn
  Syster Yster8

  1. Jag är drottningen av too much information och mina barn är rätt härdade med ett stort terapikonto redan… De brukar sucka och skaka på huvudet och säga ”mamma du är inte riktigt som andra mammor,” men de säger det iaf än så länge med ett leende…. Så vi skojar rätt friskt även om sånt hemma, men på en ok nivå förstås, inom rimliga gränser. Dock läser inte mina barn bloggen, de är väldigt ointresserade av sociala medier. Vet att min bonusdotter läser, men även hon kan hantera den nivån vi håller det på.

 14. Blir mellannamnet Ester? Har alltid skojat om att om jag får två töser ska de heta Polly o Ester;)

 15. Hej.
  Tänkte bara fråga, kommer hon heta Polly Mini i tilltalsnamn då? Eftersom man inte får ha dubbelefternamn så att Skiöld måste bli mellannamn.
  Mina två barn heter Johansson i mellannamn ?

  1. Jag har två efternamn. Och ja, båda namnen står som just ”efternamn” i mitt pass, körkort etc. Är det ändrat då eller? Jag är född -92

 16. Fattar seriöst faktiskt inte varför den här damen inte ska döpas efter mig. Jag tänker kalla henne Linda oavsett.
  Tycker ni ska tänka om och tänk rätt. ???

   1. Japp. De visar dagens namnsdagar plus att de lagt till egna namn som inte finns med i den vanliga så att fler barn får fira namnsdag ?

   2. ja de har någon slags alternativ almanacka, tror den är med namn som inte finns med i vanliga kalendern

 17. Lite nyfiken, hur ”kom Simon på” Polly då?! Var det efter godiset redan då? Kommer ni ihåg Alva i Tre kronor? Hon heter POLLY KISCH på riktigt, nog enda jag vet. Kanske var det efter HENNE… 😉 Ska ni verkligen formellt ha med MINI som ju inte är ett riktigt namn utan ett ord. Även barn blir ju stora… Skulle ni själva vilja heta det o se det på alla brev etc?! Räcker ju som smeknamn. Modellen Mini Andén heter ju inte heller det egentligen. Ta nåt fint släktnamn, efter era mammor kanske!? El nåt ur böckerna… Erika?

  (FYI så skrev du Simone o Sofia två ggr!)

 18. Roligt ? Tänk att så många tänker Minna och Tindra. Vår dotter heter Mindra och det är inte så många i Sverige som heter det ☺

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..