Tankar från en bonuspappa

stjärnfamilj bonuspappa sköld stjärnfamiljbyläckbergsköld tips bonusförälder

 

Simon:

Nu när vi ska få barn tillsammans jag och Camilla har jag funderat mycket på min roll som bonuspappa. Hur allt kom väldigt fort men ändå känts så förvånansvärt naturligt.

När jag träffade Camilla var det mycket som ändrades, den största förändringen skedde inte på röda mattan utan den skedde hemma, varannan vecka. Jag blev automatiskt bonuspappa till tre helt underbara barn, men det kan jag säga var en förändring. Jag bodde i en etta på gärdet när jag träffade Camilla, hade knappt tänkt på det här med barn, vi flyttade ihop och vips så levde jag ett familjeliv.

Detta har jag aldrig ångrat en enda sekund av mitt liv, det har gett mig så mycket kärlek och jag skulle dö för dessa barn. Är det bara en dans på rosor och aldrig några problem, självklart inte… Men tillsammans som en familj löser vi det.

För mig var det självklart när jag träffade en kvinna som redan hade barn att de alltid kommer att komma först för henne, jag får nöja mig med andra plats, något annat hade jag aldrig räknat med! Det kommer alltid vara barnen först, och även att jag bara är en bonuspappa för barnen försöker jag att alltid sätta dem i första hand.

När jag först träffade dem och började lära känna dem så var det en inlärningsperiod, jag är en vuxen människa som kommer in i deras liv, klart att de får många frågor och funderingar i deras huvud, vem är jag, vad vill jag, kommer jag vara snäll, ska jag ta deras mamma ifrån dem, kommer jag försöka ersätta deras pappa följt av tusentals andra frågor som de behöver få svar på. Ställde dessa frågor till mig själv först och såg inga problem eller intressekonflikter, men jag förstod att de hade de frågorna och försökte hela tiden visa att jag inte försökte ersätta eller ändra deras liv, men finnas där om de behöver stöd och hjälp. Har jag blivit som en pappa för dem, svaret är delvis. Man kan som bonusförälder aldrig ersätta en förälder, men man kan fylla en del av biten, man kan komplettera skulle jag snarare säga, och vara ytterligare en omtyckt ansvarsfull vuxen i deras liv som de kan lita på, vända sig till, respektera, och tycka om.

Mina fem råd till nyblivna bonuspappor:
1. Ta dig tid för barnen
2. Erbjud dig att hjälpa till, det kan ta emot för ett barn att fråga om hjälp så var den som tar initiativet i början
3. Gör saker tillsammans som en familj allihopa, en neutralt plats gör det lättare för alla att slappna av
4. Ha en öppen diskussion med din partner om barnen, ni måste vara överens om vad som gäller för regler i ert hem
5. Var dig själv, slappna av det går inte att lura barn även om vi tror det, en oärlig fasad kommer de att se igenom och då kommer det att bli problem.

 

(På bilden, Simon, Fanny, Charlie)

 1. Jag blev rörd av den här fina texten av dig Simon. Du kommer bli en fantastisk pappa! Önskar dig och Camilla all lycka till <3

 2. Kloka ord, Simon! Tänk om alla barn kunde få en bonuspappa som är lika klok och kärleksfull som du ? Blir jättekul att få följa er familj när Polly (vill fortfarande kalla henne Mini! Så van vid det nu!) kommer! Det kommer gå hur bra som helst för er ?

 3. Fint! Barn som inte har en bonus pappa som simon, men har kanske andra fördelar. Många bonus pappor har barnen varje vecka vilket blir mer intensivt…det är dock vi kvinnor som själva gör valen av bonus pappa. Bra,eller dåligt dock mammans val. Jag ger ett stort ?? till alla bonus,föräldrar. Det finns många barn som av olika anledningar inte har sin förälder. Önskar alla en fin påsk och er lycka till när bebisen kommer…

 4. Första gången jag kommenterar här.
  Nu kände jag att jag måste.
  Din fina känsla för Camillas barn är så rörande och känslig.
  Om fler människor kunde tänka och göra som du så skulle världen se annorlunda ut.
  Dessa barn är lyckligt lottade som har en så fin person som du i deras liv.
  Du kommer få tusenfallt igen av deras kärlek och ditt liv kommer bli så mycket rikare
  Barns kärlek och förtroende är det viktigaste som finns och Simon du är ett föredöme.

 5. Så fint skrivet Simon , blev varm i hjärtat av dina kloka tankar , vilken fin bild på dig o barnen , man känner den andas äkta ren kärlek med bus o lek 🙂 🙂

 6. Klok som räka! ??????nästan så man undrar om du är verklig?! Men så himla bra och respektfullt och kärleksfullt tänkt mot barnen❣✨✨✨
  Önskar att alla barn kunde få kloka människor i sina liv. Lycka till med ALLT i framtiden!

 7. Du är fin du Simon . Du kommer bli en
  fantastisk Pappa till lilla Polly . Önskar
  dig Camilla och alla barnen en riktigt
  skön Påsk och håller tummarna för att
  liten vill komma snart ??

 8. Min erfarenhet är att det finns så många fantastiska, enastående bonuspappor. Har hadt turen att själv ha en i familjen. Det var han som lärde äldsta dottern åka skidor, förhandla om veckopeng, skjutsade på studenten och bröllopet mm. Underbart Simon med ännu en.

 9. Jättefint tänkt. Att sätta barnen främst är nödvändigt när man kommer in i en ”splittrad” familj. Har dock en undran hur du tänker kring de konflikter som uppstår gentemot barnens biologiska pappa….när barnens pappa har en helt annan åsikt i en viktig fråga eller när han beter sig illa mot deras mamma tex. Eller när barnen blir arga på ”dumma pappa”. Hur ska man då förhålla sig så man inte låter känslorna ta över……

  1. Har inte varit något problem en endaste gång under våra snart två år =) Handlar om vilken inställning man själv har. Tycker inte att det är min sak att kommunisera med dem angående barnen utan där pratar jag och Camilla ihop oss och sedan får hon ta den diskutionen med sina ex, har fungerat bra för oss =)

 10. Önskar ja fått en sån bonus mamma till min dotter. Istället så vill hon att jag max ska träffa min dotter ca en vecka varannan månad för att hon ska känna att det ska fungera mellan oss. Så man kan säga att hon dumpa sig själv… Gick nästan på det till en början då hon lyckas ta mig till ett toppen mående. (För övrigt) men förstår att det är något fel på henne som kan säga en sån sak. så blir nog inget vidare bra att bygga ett förhållande på

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..