Dags för igångsättning

Simon:

Nu har vi varit på BB Sophia och gjort en koll för en eventuell igångsättning och nu är den ett faktum, vi blev inlagda direkt. Camilla har börjat dricka någon vätska som hon ska ta en gång i timmen för att värkarna ska sätta igång och därefter ska de sticka hål på fostervattnet och se om det får igång det. Kan dock ta tills imorgon vad vi förstår innan det händer något.
Eftersom Camilla känt oro fick vi idag ett möte och när vi kom hit fick vi prata med en jättetrevlig barnmorska och efter en diskussion med henne och en kort gynundersökning så bestämde vi i samråd med henne att göra en igångsättning. Så nu är vi här, point of no return.
Jag fick ta en snabb runda hem och hämta lite saker som vi hade packat men inte tog med oss idag då vi inte trodde att igångsättningen skulle ske så pass snabbt inpå mötet vi hade. Nu har vi fått ett eget rum och Camilla har gjort CTG, och vi står inför vad som verkar vara några timmars väntan.

 

BB BB Sophia igångsättning läckberg sköld Polly gravid förlossning

Ja vad gör man just nu, vi kollar lite film på datorn, pratar lite och det kommer med jämna mellanrum in personal som  håller oss informerade om vad som händer och sker. Frågan är om Polly kommer komma ut idag den 1:a april eller hur länge kommer hon låta oss vänta trots att vi blir igångsatta.


Vi är så redo för att du ska komma nu Polly vi längtar efter dig och är så nyfikna på att träffa dig!!!

 1. Lycka till båda två! Alla väntar med spänning på er lilla tjej som förhoppningsvis blir ett litet ”aprilskämt”

  PS Simon, nu får du kasta av dig slipsen. Ingen middag du är på 🙂

   1. Som du ser är det en SMILEY efter o nog mest sagt på SKÄMT. Säga vad man TYCKER är ju inte samma som BESTÄMMA. Reagerar också på det faktiskt, att man orkar klä upp sig i slips o väst för ett möte hos bm o ev förlossning… Joggingbyxor el jeans är nog vanligare… Men är väl hans stil bara! ?

   2. Absolut inget elakt menat med slipsen och det antar jag att ffa Simon förstår ! Simon är en himla stilig man och som har en mycket bra klädsmak….

    Ska dock bli kul att se om inte slipsen sitter lite på sne när lilla Polly har kommit till världen.

    Brukar ju vara svettigt att föda barn, inte bara för mamman utan även för pappan som finns bredvid 🙂 🙂 🙂

    Puss på er allihopa

 2. LYCKA TILL! Kämpa på Camilla, tänk vilken liten mysis som snart är hos er <3 Ni kommer bli så bra föräldrar! <3

 3. Stort Lycka Till nu!
  Nu har ni fått vänta länge nog på lilla Polly??
  Hoppas att hon väljer att komma idag ?
  Kramar till er ❤️

 4. Lycka till och GRATTIS! ??
  Jag har sagt 1/4 runt kl 16 (ge och ta 30 min…) sedan i feb så jag håller tummarna på att det går fort!?

 5. Blev igångsatt med mitt andra barn. Hoppas att det kommer igång mycket snabbare för er än det gjorde för oss. Men resultatet blir ju alldeles ljuvligt. Lycka till!

 6. Instämmer i den första kommentaren….Lycka till men ta av dig slipsen Simon du är på förlossningen nu!

 7. Önskar er all lycka och välkomnar lilla Polly en dag som denna soliga, vackra! Kram från Skåne❤️???

 8. Härligt, lycka till, tror att det blir strax efter tolvslaget i natt. Då vinner jag ju mitt vad och min cava! ? 2/4 är en bra dag!

 9. Hoppas Polly kommer snart 🙂 Hoppas hon kommer idag och att allt är bra! Lycka till, tänk vad kul det ska bli att träffa henne!

 10. Lycka till!! Det går säkert snabbare än vad ni tror, vår lilla 3:a tog 45 minuter från att de tog hål på hinnorna. Men snart e hon här ?

 11. Oj vad spännande och kul..lycka till nu och speciellt till Camilla som gör grovjobbet! ??? Jag ger mig på en gissning..hmm..antingen redan ikväll kl. 22.07 eller i morgonbitti kl. 05.23 ?

 12. Lycka till.
  Jag blev igångsatt den 17/8 kl 12. Min dotter föddes med ett kejsarsnitt den 18/8 19:40. Så det kan ta tid. Men det behöver det inte göra för alla. Stor kram till er

 13. Blev själv igångsatt med mitt tredje barn så sent som i tisdags! Världens bästa förlossning! Lycka till nu, snart är hon här!!

 14. Jag har blivit igångsatt med alla mina barn och då hört samma sak, det kommer dröja..
  Men kan säga att den som tog längst tid va första och de va över på lite över 8 timmar.
  Annars har det varat mellan 5-7 timmar, hoppas verkligen att du får en ”lagom” snabb förlossning.
  Lycka till nu.

 15. Lycka till!
  Hoppas ni slipper vänta alltför länge på er ögonsten. Min svägerska hade samma typ av igångsättning och det tog 22 timmar.
  Passa på att ta det lugnt och samla kraft. Det kommer ni båda att behöva.
  Håller tummarna. ❤️

 16. Hur kommer det sig att beslutet om igångsättning togs?
  Önskar er all lycka i detta fina som håller på att ske!

 17. Så spännande!! Äntligen!
  Underbar man du har, tror han valt kläderna alldeles själv trots sin ringa ålder! ?
  Lycka till nu!

 18. Jag tror nog detta är ett aprilskämt från er sida 🙂 Polly kommer inte förrän på söndag … 🙂

 19. April? Undrar om det är en slump att Camilla har exakt samma kläder och frisyr som när ni var där på koll härom dagen :-). Har heller aldrig hört talas om att dricka en dryck för att sätta igång det.
  Men hoppas för er skull att det ändå inte är aprilskämt 🙂

  1. Jag fick dricka en dricka eller snarare en shot varannan timme under en igångsättning så visst kan det vara det. Frågan är bara om det stämmer en 1 april?!

  2. Lovar, inget aprilskämt… O jag har typ bott i samma outfit sista tiden, så ja, samma som i måndags… (Tvättat emellan dock ???)

  3. Visst kan man börja en igångsättning med små shottar det fick jag göra med min son. Behövdes bara några stycken innan vattnet gick spontant och värkarna startade!

  4. Är förmodligen Cytotec. En magmedicin/abortmedicin/igångsättningsmedicin beroende på hur den används och doseras. Billigare dessutom än gel som användes mycket förr. För vissa funkar det och andra inte. Brukar vara 8 doser var annan timme sen får man hitta på nått annat ?

 20. Lilla Polly är en lyllos liten tjej hon! tänk när hon får läsa denna längtan många år från nu <3 och den kärlek hon får redan innan ni setts! 🙂

 21. Lycka till fina Camilla och Simon. Livets mirakel! Lika förunderligt och fantastisk när ett barn kommer till världen. Kärleken och storheten går inte att sätta ord på! Känslan är obeskrivlig. Simon du kommer att översköljas av känslor och kärlek för detta lilla liv! Ett kärleksbarn som kommer att få så mycket kärlek. Lilla Polly kommer snart till er.

 22. Åå vad spännande !! Stort lycka till! Det är så spännande att få följa er resa, ni är så fina ihop! Jag har själv två barn, en kille på 5 och en tjej på 3 år.
  Håller alla tummarna för er!?

 23. STOOORT lycka till❤️❤️❤️!! Och vilket härligt rum ni fått! Det här kommer att bli super.

 24. Så spännande!!! Det kommer gå så bra. Mig fick de spräcka fostervattenhinnan på för lillen tog det så lugnt. All lycka till er ??? Ni verkar vara så fina och kärleksfulla, lilla Polly är lyckligt lottad.

 25. Hoppas verkligen inte att det är ett april skämt från er Camilla. Inte kul att luras om sånt isåfall. Lycka till önskar jag er.

 26. Varför igångsättning redan?! Inte bra fosterljud el? Trodde det var bättre det satte igång av sig själv istället för tvinga ut den!? Knappt 1 v över är ju bara normalt.

 27. Åh! Hoppas d blir den 2/4 hö hö hö! Så blir d samma som min sons? Kör hårt! Igångsättning är en pärs så kolhydratladda rejält!??

 28. LYCKA TILL!
  Jag blev också igångsatt på BB-Sophia för snart 5månader sedan!
  Har läst att ni fått mycket skit för både er åldersskillnad och för att ni ska ha barn i din ålder!
  Det är 15år mellan mig och min sambo, han är 25år och jag 40år och vi fick vår lilla efterlängtade son för snart 5månader sedan!
  Så kämpa på och jag önskar er all lycka till ❤️
  Själv har jag aldrig varit lyckligare och tryggare än vad jag är nu tillsammans med min sambo som snart även blir min man ?

 29. Tycker det är fantastiskt Simon att du klär upp dig inför det allra första mötet med eran lilla tjej! Stort lycka till nu!! ??

 30. Varför igångsatt? Det har ju inte gått så många dagar över tiden? Jag blev igångsatt när min lilla pojke inte kommit ut efter 17 dagar?

  1. Och då tänker du att C också ska få vänta till dag 17?
   Följer du bloggen?
   Camilla har varit orolig för hon tycker att fosterrörelserna har minskat. Kan bero på det eller hur?

 31. Congrats to You both.
  Have a amazing birth and I wish you all the best. Nice name Polly. Don’t forget to take care of your self to. But I am sad I don’t think she will arrive to though, but tomorrow I think she will make her entrance.

  M and T in Västerås

 32. Lycka till idag….för hoppas lilla Polly kommer idag. Så underbart att få följa er i detta. Kommer kolla in bloggen och insta med jämna mellan rum idag för att se hur det går. Hopparna orkar/vill uppdatera. Känns som en syster eller nära vän ska få barn, det är sååååå spännande!! Åter igen stort lycka till när ni nu ska välkomna ert lilla kärleksbarn till världen. ✨?✨

 33. Lycka till! Vi hade BF 26/3 och vår lilla tjej kom 2/4.. Varje dag över tiden kändes som en ny graviditet.

 34. Stort lycka till!!
  Finns inget som som att gå och vänta…min i gångsättning tog 11tim. Tror jag såg/ hörde alla barn som föddes 22/4/1980 på KK i GBG där gick jag i korridoren med min droppmaskin 😀
  Njut nu er väntan ❤
  Kram / Lolo

 35. Vilken spännande fredag det blir här med 🙂 sitter hemma och kommer logga in för att kolla om eran Lilla efterlängtade Polly äntligen vill lämna sitt trygga boende hihi 🙂 hoppas det går fort så ni kanske redan ikväll får ha bebis mys o gos :):) Lycka till

 36. Stort lycka till!! Även ett stort TACK för att ni så generöst delar med er av er vardag och det stora som håller på att hända just nu! Polly har valt sina föräldrar med omsorg.
  Kram på er!

 37. Fast det här med att Camilla har samma kläder på sig nu som för ett par dagar sedan känns ju lite som att det finns ett par förklaringar till.

  Dels är ju Camilla höggravid minst sagt och som jag själv minns det från den tiden så ville man ju allra helst gå utan kläder som satt åt det allra minsta. De här byxorna är säkert en solklar favorit liksom både linnet och koftan. Det kanske är de enda kläderna som sitter skönt just nu när kroppen är ett par storlekar för stor.

  Dels KAN det ju vara så självklart att bilderna i dagens inlägg är från ett par dagar sedan. Lilla fröken Polly kanske redan är här.. Fast föräldrarna har hållit det hemligt. Vem vet, vem vet..?

  Vi kanske får oss en rejäl överraskning allihop när de kommer med ett stort April april.. 😉

 38. Åh, det pirrar till i hela min kropp, var i exakt samma situation och kan inte annat än bli avundsjuk på er och det som väntar. Lycka lycka till nu- så häftigt att lilla Polly snart är här❤️

 39. Åh… Sattes själv igång för 5 mån sedan… Tog 36h från första ”hutten” tills juvelen var ute… Håller tummarna att de går fortare för er!

  Heja er!

  /Kram

 40. Hahahahhaha!!! Kan inte göra annat än skratta åt vissa kommentarer
  å kan samtidigt hålla med endel.
  Inte speciellt vanligt att man har skjorta o slips när man far in till förlossningen.
  Mest vanliga är väl lättsamma kläder TYYP!!!!
  Men såklart får väl Pöjken välja själv…han har ju aldrig varit med
  om nått liknande i sitt lilla liv förr
  så inte lätt att veta huur man ska klä sej;)))))
  Kul för dem med en flicka…bästa som finns att få barn med sin käraste <3

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..