Frågestund – fler svar

IMG_1487

Bild från när Simon friade på Grand Hotel. Eller ja, från strax innan. Han tog nämligen denna ”övningsbild” strax innan jag kom, för att försäkra sig om att det såg ”rätt” ut ha ha ha 🙂 

Camilla:

Har nu sammanställt de flesta av era frågor under inlägget ”Frågestund”. Och är så många frågor (superkul!!) så jag kommer dela upp svaren i omgångar så det inte blir så massivt. Så här kommer ett gäng svar, så kommer fler närmsta dagarna.

Planerar ni att gifta er?

Simon har ju friat till mig och vi är förlovade, så ja vi kommer gifta oss och vi ser mycket fram emot detta. Vi har dock valt att prioritera fokus på att Polly kom, så vi har inte börjat planera något om var, när och hur än utan börjar med att njuta av och smälta att vi fått en liten dotter. Men bröllop kommer!

Vad har ni för syn på ekonomi och kostnader? Antar att du tjänar betydligt mycket mer.

Ja jag tjänar betydligt mer och det år jag var singel märkte jag att min ekonomi var något som var väldigt avskräckande för män, många män framförallt i min ålder är inte helt komfortabla med att jag hade det ”övertaget” märkte jag. Och fick också frågan hur jag skulle ställa mig till att träffa någon med sämre ekonomi än jag. Ja, för det första har aldrig ekonomi varit något jag vägt in som en faktor i en kärleksrelation, vare sig när jag hade pengar eller inte. Så jag har liksom aldrig ens tänkt på det. Och Simons ekonomi var inget jag tänkte en sekund på när vi träffades. Och han visste att jag hade det bra ställt, men hade liksom inte heller tänkt på det mer än så. Men när vi var i Spanien ihop när vi varit i tre veckor, så sade jag något (kommer inte ihåg vad) så Simon ställde följdfrågan: ”ja men hur mycket har du tjänat då på dina böcker?” Och när jag sade siffran blev han helt tyst. Det var inget han reflekterat över. Men vi har gemensam ekonomi idag, fattar alla ekonomiska beslut ihop, och det funkar utan några problem alls, av flera orsaker. Dels är Simon så trygg i sig själv, och han har en egen karriär och ett eget driv. Vilket jag tror är den viktigaste nyckeln. Sen är han ingen Slösa utan en Spara och är inte den som skulle drömma om att sätta sprätt på pengar till höger och vänster, vems de än är.  När vi träffades hade han t ex jobbat stenhårt och sparat målmedvetet för att kunna spara en hel årsinkomst, för att ha råd att ta paus från sitt PT-jobb och prova andra karriärvägar. Han började också penssionsspara som 22-åring…   Så han har ett ekonomiskt tänk som redan när vi träffades var väldigt moget och vuxet. Så helt ärligt – våra respektive ekonomier har aldrig varit ett problem oss emellan. Och Simon sitter ju inte hemma och rullar tummarna och lever på mig, utan jobbar hårt och mycket. (Många av er som skrivit och undrat ”vad jobbar han med” och han kommer göra ett eget inlägg om det här på bloggen.

Favoritresemål?

Jag älskar storstäder som London och New York. Har även en speciell plats i hjärtat för Koh Lanta där jag tillbringat flera långsäsonger med mina barn. Även Hong Kong är en favoritstad, min äldsta syster bor där sedan över 25 år tillbaks.

Om Polly varit en kille, vad skulle hon hetat då?

Vi hade bestämt Frankie som pojknamn.

Vad heter dina andra barn i hela namn?

Wilhelm Hans Jens Eriksson

Meja Maria Camilla Eriksson

Charlie Martin Wilhelm Läckberg Melin

Polly Mini Meja Läckberg Sköld

Döper du dina barn? Vad är viktigt för dig när Gudföräldrar väljs?

Jag har enbart en lätt barnatro, och Simon har noll relation alls till kyrkan, så nej vi kommer inte ha ett kyrkdop utan kommer bli en privat namngivningsceremoni. Och Gudföräldrar (faddrar) har vi valt utifrån hjärtat, dels Mia och Micke Thörnblom som är vänner som vi tycker mycket om, och som mer känns som familj än vänner. Och även Simons närmsta kompis Niklas som han känt sedan tonåren i Hultsfred, och som han är gudfar till hans son för.

Har du många vänner kvar sedan innan du blev känd?

Har kvar många vänner sedan innan jag blev offentlig, och tycker det är viktigt för att ”behålla rötterna”. Plus aldrig förstått varför man skulle lämna vänner bakom sig bara för att man blir offentlig. Så har en skön mix av både vänner som jag lärt känna innan offentligheten, och sådana jag lärt känna ibland tack vare offentligheten. Sen har jag nog tyvärr försummat en stor del av mina vänner överlag, både offentliga och icke offentliga. Mellan jobb och familj är det tiden med vänner som fått stryka på foten, men de har tack och lov haft stort tålamod med mig och låter mig komma och gå lite när jag kan. Har otroligt fina vänner som jag är väldigt tacksam för.

Hur kommer det sig att ni flyttade ihop så snabbt?

Naturligtvis egentligen korkat. Men det kändes bara så rätt med oss två. Vi ville inte vara ifrån varandra från den stund vi blev ihop, och det kändes bara självklart att vara tillsammans. Förlåt om det låter flummigt men jag kan inte beskriva det bättre än så. Det var vi. Så var det bara.

Har ni några planer på att flytta eller får ni alla plats i huset?

Vi får plats allihop och trivs jättebra i vårt hus så här blir vi kvar. Men vi planerar redan nu att när sista barnet är utfluget så kommer vi sälja huset och flytta till lägenhet på Söder. Ha ha ja vi planerar väldigt långsiktigt… Men är kul att drömma…

Är det alltid roligt att läsare kommer fram och vill ta bild etc eller finns det situationer när du tycker att det är jobbigt, har du några exempel?

Nej jag tycker bara det är trevligt, tar aldrig illa upp. Är ju ett fantastiskt privilegium att ha ett jobb där okända kommer fram och klappar en på axeln och säger att de tycker det man gör är awesome. Jo, är kanske om man t ex är ute och äter med kompisar och någon okänd slår sig ner i godan ro och vill prata med mig jättelänge. Det kan jag tycka är lite jobbigt och vet inte hur jag ska hantera det utan att framstå som otrevlig. Är tyvärr också lite svårt för mig att åka till Fjällbacka på semester numera sommartid. Har försökt några gånger men har slutat med att barnen fått hänga själva med mormor medan jag fått jobba konstant och göra intervjuer, plåtningar, svara på frågor, göra signeringar osv osv. För så fort det sprider sig att jag är där så börjar förfrågningarna lokalt rasa in. Och jag känner inte att jag kan säga nej då, för då är jag rädd att man ska börja säga: ”ja ha nu tror hon att hon är nåt…”   Så då säger jag ja till allt, och tillbringar mina dagar där med detta, istället för att kunna ligga på bryggan och fiska krabbor med mina barn. Och det kan jag tycka känns synd. Så jag åker bara dit nu före och efter sommaren.

Kan du tänka dig fler barn efter Polly? Förstår det kan vara lite svårt o svara på nu innan Polly har kommit men jag är lite nyfiken bara

Nej nej nej vi är heeeelt klara nu och det är vi båda rörande överens om. Simon var egentligen helt inställd på att han inte ville ha barn innan vi träffades, så tre plus ett är för honom väldigt mycket mer än han hade trott han skulle ha. Så han är jätteglad för vår dotter, men har ingen längtan efter fler biologiska barn, han älskar mina tre sen tidigare och ser det som att han har fyra barn, inte ett.

Hej fina! Jag är också nyfiken på vad du och Simon har för planer i er gemensamma framtid? Boende, resor, föräldraskap , arbete? Ni flyttade väl ihop och skaffade barn relativt fort, vad ser ni framför er sen? (Inte för att det ni åstadkommit redan inte är bra nog hehe.)

Vi har alltid massa planer på gång, både privat och jobbmässigt, vilket jag tror är en viktig nyckel till ett bra förhållande. Vi älskar att drömma och planera och det behöver inte vara gigantiska drömmar. Nu te x drömmer han om att bygga en bastubåt i sommar ha ha ha. Vi planerar också resor tillsammans, både med och utan barn, vi har massa kul jobbplaner, och vi ska ju gifta oss någon gång framöver.

Hur ofta har du barnen och är barnens pappor lika engagerade? Har du ordnat så att du är barnfri vissa veckor och har alla barnen då du har barnen? Har du testat flera varianter med barnveckor tidigare? Vilket tycker du funkat bäst?

Jag och båda papporna har varannan vecka. Och vi har synkat så att jag har alla tre barnen samtidigt. Funkar väldigt smidigt logistiskt då stora barnens pappa bor runt hörnet, 500 meter bort, och Martin bor fem minuter bort. Jag har alltid tyckt det varit bäst att ha alla barnen samtidigt, så de får glädje av varandra. Och med barnfria veckor varannan veckor har jag kunnat lägga mycket jobb och resor de veckorna, så jag kunnat vara hemma mycket mina barnveckor. Nu börjar dock stora barnen klaga på att jag är ”alldeles för närvarande” så vi får mer eller mindre order att hålla oss hemifrån emellanåt… ha ha ha.

Måste först börja med att jag brukar säga att jag har gjort en ”Läckberg” dvs träffat en 10 år yngre man (han 29 och jag 39). Jag har tre barn sedan tidigare och hus, bra inkomst osv…nu flyttar vi ihop efter ca 7 mån dateande och allt fungerar bra men folk omkring oss har mycket åsikter om att han är yngre. Hur hanterade du det? Hur reagerade din mamma?

Min relation till mitt ex är obefintlig tyvärr. Hur är din relation med Martin?

Har en jättebra och mycket väl fungerande relation med båda mina tre tidigare barns pappor. Vi har en ytterst fungerande dialog om våra barn, sen är man ju inte alltid överens om saker om barnen, men det är man ju inte när man lever ihop heller. Men vi lyckas alltid lösa det på ett bra sätt. Så kan ärligt säga att vi har en otroligt bra dialog och kommunikation om våra barn.

Vilka är Simons 3 bästa samt 3 sämsta sidor och dina 3 bästa å 3 sämsta!

Simon är den snällaste människan jag någonsin träffat, han är också otroligt ansvarsfull och väldigt kärleksfull. Sämsta – ha ha jag väntar fortfarande på att hans dåliga sidor ska visa sig. I början när vi träffades var jag djupt misstänksam och tänkte ”NÄR ska den här snubbens dåliga sidor komma fram…” Men de kom aldrig. Han är en trygg, komplett, positiv och varm person som jag har den stora förmånen att få dela mitt liv med.  Så det var den lätta delen av frågan nu till den svåra: Men tror jag gör så att jag ber Simon svara på det här…  (Och älskling det är ok att skriva om mina dåliga sidor fast jag inte kom på några för dig ha ha ha…)

Om du skulle få/ta ett ”frikort” vem skulle du välja då :)? Förstår att du inte behöver ngt frikort med en sån hunk men fantisera lite…;)?

Ha ha ja det där med frikort tog jag upp en gång, men jag har en man som är väldigt lillgammal och konservativ. Obs INTE svartsjuk av sig, är inte det jag menar, för det är han långt ifrån. Men han är väldigt mycket att ”det är du och jag” och tycker hela konceptet med att ens ha en fikitiv potentiell annan person är mycket konstigt och främmande. Så nej, inga frikort i vår familj. 🙂

Om du skulle va med i en kändis dockusåpa eller annat kändis program än ”Lets dance”, vilket skulle det va isf???

Roligaste jag gjort var ju Let’s Dance och därför är Let’s Dance All Stars det jag helst av allt hade velat göra. Älskar ju att dansa. Och fick ju frågan om att delta men kunde av olika anledningar inte vara med så var tvungen att tacka nej, vilket grämer mig. Sen får jag frågor om mycket TV-produktioner, stort och smått, men tackar nej till det mesta. Och när jag tackar jag baseras det alltid på två saker: Dels om det är något som är ett positivt sammanhang för mig som varumärke att synas i. Dels om det skulle vara kul att göra. Och i år har jag t ex varit med i flera program som var väldigt kul att göra: När och Fjärran, Camping Queens, Fråga Doktorn och Fångarna på Fortet. Så vilka skulle jag vilja vara med i? Oj, är otroligt svårt att svara på. Är förutom själva programmet många andra faktorer som spelar in – en hel del program är t ex väldigt beroende av tidsfaktorn. Men jag skulle t ex vilja prova på programledarrollen igen. Gjorde ju ett bokprogram 2007 tillsammans med Denise Rudberg som hette ”Läckberg och Rudberg” och det var vansinnigt roligt. Och kul program där man får träffa kul och intressanta människor är alltid roligt. Spårhund i Spårlöst kommer också upp i tankarna nu, kanske beroende på att jag precis hetskollar gamla säsonger och gråter hemma i soffan..  Men mänskliga öden och att bli berörd är alltid något som jag älskar. Så ja, nä jag vet inte. Tar ställning till förfrågningarna allt efter som, men tycker alltid det är kul med nya upplevelser och spännande möten. Även om jag fortfarande drömmer mardrömmar om den där jävla ormgropen i ”Fångarna” ha ha ha.

Vad skulle du vilja jobba som ifall du inte var författare ?

Yrken jag drömde om som ung var polis och kock

Vilket kaffe tycker du är godast ? Håller själv på att testa runt nämligen, kom fram till att jag ju inte nödvändigtvis måste köpa samma som familjen brukar haha

Är ett Nespresso-fan…

Jag undrar bara hur långa Camilla respektive Simon är?

1.62 och 1.72

Ja, det var det jag hann så här långt. Fler svar kommer framöver.

 

 

  1. Hej Camilla . Det är helt otroligt vad du är snäll o trevlig o delar med dig av ditt liv . Undrar om det finns nån annan känd person i Sverige som gör det . Varma Vårhälsningar från Lena .

  2. Hej Camilla . Det är helt otroligt vad du är öppen o vänlig o svarar på folks alla frågor . Jag saknar faktiskt ord och det brukar jag inte göra .Ha ha . Funderar om det finns nån annan känd person i Sverige som delar med sig av sitt liv som du gör . Kram .

  3. Kul att få lite sån här info! En relaterad fråga som slog mig när jag såg vad barnen heter är hur du/ni tänkt vad gäller efternamn? Jag är frånskild med två barn, min nya fästman är frånskild med ett barn. Vi gifter oss i sommar men har tänkt behålla våra egna namn. Jag kan inte riktigt förlika mig med tanken att inte ha samma efternamn som mina barn… Hur har du tänkt kring det Camilla?

    1. Jag kommer ha olika efternamn som alla mina barn, och de kommer inte ha samma efternamn som varann. Men jag har faktiskt knappt ens tänkt på det, det har ingen stor betydelse för mig. Det är inte i namnet kärleken och banden finns.

  4. Hej där.
    Som jag skrev för ett tag sedan så har jag nog läst alla dina böcker och även min man har fått vara delaktig då vi har ett hobbyrum där jag tillbringar mycket tid och när jobbar med smyckena så kan jag inte läsa samtidigt utan då lyssnar jag. Jag har mist båda mina ben och sitter i rullstol, dina böcker har många gånger varit min flykt ifrån den grymma verkligheten. Du är en stor och väldigt bra förebild. Därför är det svårt att förstå när folk hoppar på dig med en elak kommentar. Jag har bloggat själv väldigt länge och har varit förskonad ifrån det, hitintills ska jag väl säga. Du blir förmodligen påhoppad för att du är en offentlig person. Skamligt! Eftersom jag gillar läsa det du skriver så läser jag såklart din blogg och ni är underbara föräldrar. Du är en fantastisk mamma. Det måste vara svårt att få tiden att räcka till och ändå tar du dig tid att dela med dig av ert liv. Strongt. Jag ville bara säga att du gör rätt som struntar i sådana kommentarer och jag kommer förmodligen fortsätta läsa allt du skriver. En varm kram till er underbara familj.

  5. Så kul att ni kommer gifta er!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..