Husesyn

Camilla:

Tänkte ni skulle få följa med på en liten husesyn hemma med lite snapshots av saker och ställen i vårt hus. Små hörn och saker som jag är extra förtjust i:

 

IMG_7659

Mitt barndoms piano. Fick det av goda vänner och det kom från Elfshög i Trollhättan. Tillbringat många timmars övande framför det här. Händer att jag klinkar ibland nu också, men nu tar Simon och min dotter Meja pianolektioner på det. (Hunden till vänster hittade jag i en antikaffär i Enskede. Såg honom i fönstret och blev kär. Har döpt honom till Marmaduke)

 

IMG_7660

Älskar att elda och den här går varm (ha ha ha) på vintrarna och höstarna. Kofferten till vänster är gammalt arvegods, amerikakoffert tror jag det heter.

 

 

IMG_7661

Kan inte leva utan mängder av böcker runt mig så de här inbyggda bokhyllorna var bland det första som kom upp i huset. Och soffan är en älskad möbel också, den är från ROOM och modellen heter lustigt nog ”Simon”. Vi håller dock på och överväger om vi ska byta ut den mot en stor hörnsoffa, pga vi är så många så vi får inte plats ens i den här stora soffan…..

 

IMG_7662

Våra kylskåp som alltid utlöser förtjusta läten från folk som kommer hem. Älskar, älskar, älskar våra rosa Smeg.

 

IMG_7663

Tyckte det här knivstället var mycket passande när jag köpte det på nätet för ett par år sen. Tror det heter ”Vodoo” om jag minns rätt. (Kommer dock inte ihåg var på nätet jag köpte det)

 

IMG_7665

Skohyllan i mitt dekadenta rum i källaren…  Är ett kombinerat dressingroom och biorum och det här här min riktiga personlighet kommer fram he he he. Inget jäkla less is more och nordiskt ljust och enkelt utan Moulin Rouge och Dita von Teese-inspiration i over the top kombination…   Och ja. Skor är en last…

 

IMG_7666

Toalettbordet i samma rum. Behöver väl knappast kommenteras…

 

IMG_7667

Tortyrkammaren.

 

IMG_7671

En tavla jag fick av mitt förlag Forum när jag firade 10 år som författare. Hänger i hallen ner till källaren och jag blir alltid lika glad när jag ser den. Mycket hårt jobb som ligger bakom det som bilden representerar.

 

IMG_7672

Charlies nya rum. Genialiskt med sockerlådor som bokhyllor. Rummet är inrett av Pontus Nilvander.

 

IMG_7677

Dotterns rum. Fjärilstapeterna har 3D-effekt och är sjukt coola. Hon fick bestämma själv hur hon ville ha det.

 

IMG_7678

Alltid varit svag för badkar med lejontassar så självklart blev det ett sånt när badrummet i övervåningen gjordes om för ett par år sen.

 

IMG_7679

Pollys rum i grått och rosa och med uggla- och leopardtapeter.

 

IMG_7681

Fejkbrasan i vårt sovrum. Används dock aldrig då det helt ärligt blir för varmt. Vi vill båda ha i det närmaste iskallt när vi sover, och sover nästan året runt med balkongdörren öppen.

 

IMG_7682

Darryl har egen säng på vinden, där äldsta sonen bor.

 

IMG_7685

En stolthet i hemmet är smurfsamlingen som jag påbörjade som barn, och som äldsta sonen ärvde och sedan dess har byggt ut ytterligare.

 

IMG_7687

Älskar personliga bilder  på familjen i svartvitt, och på väggen upp till övervåningen hänger min samlade förmögenhet på väggarna.

 

IMG_7688

En tavla jag fick i present av ”Mamma Stiiina”, som hon låtit göra till mig. Den står i hallen på entréplan, och är hennes sammanfattning av mig i korta ord. En ständig påminnelse om hur långt vi kommit.

 1. Hej! Skulle oxå vilka veta vad tavlan från Christina kommer ifrån!?? Så underbar?

 2. Tackar för att man fick se en del av ert hem. Men jag skulle välja att vara huskatten hos ER..
  Snacka om flådig bädd ser ut att njuta med gjorde han herrn..
  Fem friska barn har du njut av all kärlek SKIT i alla duktiga mänskers kommentarer om ålder avundsjuka heter det tyvärr.
  Gyllenhammar 81 mamma 42 varför hoppar man inte på dem??
  Halva kändisvärlen har ju bara äldre farsor inget bråk när det är en MAN….
  Jag själv har fem pojkar har fått 4 flickor till barnbarn men då är det bara mormor som gäller flickor i familjerna väljer så. fått passat när mormor ej kunnat tråkigt men sant..
  Kramar gillar dina böcker lyssnar i mobilen man bakar så bra då//Jeanette

 3. Britt skriver:

  Tjusigt hem. Men en fråga, Simon saker, var är dom? Han flyttade väl hem till dig, hans prylar var hamna dom? Eller han hade inte så mycket. Minne när jag flytta ihop med min ex man, jag hade ett färdigt hem med min stil och mina prylar, han flytta in till mig och tog med sina prylar.. Tyvärr så gilla jag inte dom, det var tavlor, prydnadssaker, porslin, utterkrukor med ”fula” växter osv. osv. Vi fick kompromissa och jag fick ge mig på vissa saker. Men han sa ofta att hemmet kändes mer som mitt än som vårt gemensamma. Vi sålde min lägenhet och köpte ett litet hus där vi bägge inredde och gjorde det till vårt gemensamma. Kändes viktigt att vi bägge kände att det var vårt tillsammans som vi bägge skapat. Har Simon aldrig tänkt så, att han kommit till ”ditt” och dina barns hem? Känner han att det är hans också?

 4. Hej Camilla
  Tack för rundturen i ert hem. Men jag satt och sökte på din blogg efter det där inlägget du skriver om hur många tecken och antal ord du har i en bok. Jag försöker hitta inlägget men skulle uppskatta enormt om du kan länka mig dit eller säga vilket datum. Eller kanske några besökare har kolla. Jag minns du skrev att om man skrev fem sidor om dagen så har man en bok efter ett år. Minns också att du skrev du använde Times New Roman och 12 tror jag.
  Tack snälla du
  /Heléne

  1. Hej Heléne. Simon här, kan svara lite på din fråga. 1 sida per dag blir på ett år en bok på 365 sidor, så om du skriver 5 sidor per dag är du upp i över Harry Potter nivå =) Så sikta på en sida om dag så har du inom ett år en bok. Vad Camilla menade var att när hon skriver siktar hon på 5 sidor på en dag=)

   1. Tack Simon
    Men jag tyckte Camilla skrev så många intressanta saker i det inlägget så jag skulle vilja läsa det igen. Vet du vilket datum hon skrev det?
    Tack och hoppas ni njuter av dagen och den lilla ?

 5. Eva skriver:

  ditt toiletterum, heter det ju… Sorry för alla stavfel!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..