Husesyn

Camilla:

Tänkte ni skulle få följa med på en liten husesyn hemma med lite snapshots av saker och ställen i vårt hus. Små hörn och saker som jag är extra förtjust i:

 

IMG_7659

Mitt barndoms piano. Fick det av goda vänner och det kom från Elfshög i Trollhättan. Tillbringat många timmars övande framför det här. Händer att jag klinkar ibland nu också, men nu tar Simon och min dotter Meja pianolektioner på det. (Hunden till vänster hittade jag i en antikaffär i Enskede. Såg honom i fönstret och blev kär. Har döpt honom till Marmaduke)

 

IMG_7660

Älskar att elda och den här går varm (ha ha ha) på vintrarna och höstarna. Kofferten till vänster är gammalt arvegods, amerikakoffert tror jag det heter.

 

 

IMG_7661

Kan inte leva utan mängder av böcker runt mig så de här inbyggda bokhyllorna var bland det första som kom upp i huset. Och soffan är en älskad möbel också, den är från ROOM och modellen heter lustigt nog ”Simon”. Vi håller dock på och överväger om vi ska byta ut den mot en stor hörnsoffa, pga vi är så många så vi får inte plats ens i den här stora soffan…..

 

IMG_7662

Våra kylskåp som alltid utlöser förtjusta läten från folk som kommer hem. Älskar, älskar, älskar våra rosa Smeg.

 

IMG_7663

Tyckte det här knivstället var mycket passande när jag köpte det på nätet för ett par år sen. Tror det heter ”Vodoo” om jag minns rätt. (Kommer dock inte ihåg var på nätet jag köpte det)

 

IMG_7665

Skohyllan i mitt dekadenta rum i källaren…  Är ett kombinerat dressingroom och biorum och det här här min riktiga personlighet kommer fram he he he. Inget jäkla less is more och nordiskt ljust och enkelt utan Moulin Rouge och Dita von Teese-inspiration i over the top kombination…   Och ja. Skor är en last…

 

IMG_7666

Toalettbordet i samma rum. Behöver väl knappast kommenteras…

 

IMG_7667

Tortyrkammaren.

 

IMG_7671

En tavla jag fick av mitt förlag Forum när jag firade 10 år som författare. Hänger i hallen ner till källaren och jag blir alltid lika glad när jag ser den. Mycket hårt jobb som ligger bakom det som bilden representerar.

 

IMG_7672

Charlies nya rum. Genialiskt med sockerlådor som bokhyllor. Rummet är inrett av Pontus Nilvander.

 

IMG_7677

Dotterns rum. Fjärilstapeterna har 3D-effekt och är sjukt coola. Hon fick bestämma själv hur hon ville ha det.

 

IMG_7678

Alltid varit svag för badkar med lejontassar så självklart blev det ett sånt när badrummet i övervåningen gjordes om för ett par år sen.

 

IMG_7679

Pollys rum i grått och rosa och med uggla- och leopardtapeter.

 

IMG_7681

Fejkbrasan i vårt sovrum. Används dock aldrig då det helt ärligt blir för varmt. Vi vill båda ha i det närmaste iskallt när vi sover, och sover nästan året runt med balkongdörren öppen.

 

IMG_7682

Darryl har egen säng på vinden, där äldsta sonen bor.

 

IMG_7685

En stolthet i hemmet är smurfsamlingen som jag påbörjade som barn, och som äldsta sonen ärvde och sedan dess har byggt ut ytterligare.

 

IMG_7687

Älskar personliga bilder  på familjen i svartvitt, och på väggen upp till övervåningen hänger min samlade förmögenhet på väggarna.

 

IMG_7688

En tavla jag fick i present av ”Mamma Stiiina”, som hon låtit göra till mig. Den står i hallen på entréplan, och är hennes sammanfattning av mig i korta ord. En ständig påminnelse om hur långt vi kommit.

 1. Ååh, vad jag blir sotis på din/Willes smurfsamling?? Har oxå smurfar men har inte SÅ många än?

 2. Tack för att vi får se så mycket av ert otroligt fina hem, Camilla ❤️
  Mycket stilfullt inrett ??
  Kram

 3. Åh vad underbart med ett dekadent rum! Jag gillar verkligen den personliga känslan i ert hem, massor med vackra och intressanta prylar men inget ”inredningstidnings-hem”, och det menar jag verkligen som en komplimang, Av omtanke om det vackra konsertpianot så måste jag bara säga att det inte tycker om att stå bredvid kaminen, pianot vill ha så jämn temperatur och luftfuktighet som möjligt för att inte riskera att ta skada.
  Charlotta

 4. Otroligt fint. Önskar mig också Smeg. Brukar krama å hångla upp kylskåpen i affären. Gillar din spegelbild där du poser lite läckert på foto två 🙂

 5. Ser ut som att någon syns i bild i underkläder i spegeln vid öppna spisen… Tänker bara att du kanske vill ta bort? Eller så är det en tavla och det är jag som är ute och cyklar!

 6. Vilket charmigt hem ni har . Har aldrig sett rosa frysar förr , jättefina . Älskar öppna spisar . När vi hyrt stuga brukar jag se till att det finns öppen spis . Det är ju bara det att det är juli då o oftast på tok för varmt ( förra sommaren glömmer vi ) . Men jag brukar tända ljus i dom , ganska mysigt det också .Vilken generös människa du är Camilla . Kram från Lena .

 7. Camilla…Med anledning av det stipendie du satt upp för en person som är juste mot andra på nätet, något som är i allra högsta grad aktuellt nu. Och med tanke på hur snabb du är att kritisera dem som kritiserar dig på din insta. Hur rädda är inte alla som stryker dig medhårs och tycker att du är vacker, snäll och fin…och begåvad har vi fått höra att du är. Men, är det begåvat eller snällt att hänga ut sin svärfar,Simons pappa, som i ditt sista insta inlägg med kommentaren att han tyckte inte att det var lönt att ge bort rosor. Men Simon kan tydligen det. Den sista informationen är relevant, inte den om Simons pappa, tycker att det är lite otäckt när det är inom din familj och inte alls roligt eftersom säkert halva deras bekantskapskrets läser er blogg och din insta.
  Simon , du får också säga ” jag är jag” och sätta ned foten! Inte ok i min värld att göra sig lustig över andra personer, även om det görs på ett ”skämtsamt sätt”. Förresten, den enda man möjligtvis kan skämta om på det sättet är om sig själv. Gör om, gör rätt, Camilla. Berätta istället något som din svärfar är fantastiskt duktig på. Och dubbla det.
  Mvh
  Elisabet från Enskede

  1. Camilla: Fast nu gör du dels antaganden om saker du faktiskt inte har en aning om, dels kommer du med ett felaktigt påstående. För för det första så kritiserar jag inte för att man har en avvikande åsikt och för en vettig debatt med mig i sakfrågor. Det jag kritiserar är när folk uttrycker sin åsikt på ett otrevligt och ohyfsat sätt, och kritiserar saker som inte är relevanta och inte gör det på ett respektfullt sätt. Varför ska jag ta massa skit som folk har lust att ösa ut sig på ett otrevligt sätt? Det får du gärna förklara för mig… Får folk uttrycka sig hur de vill mot dig i ditt hem? Får de kritisera dig och säga precis vad de vill till dig, hemma i ditt vardagsrum? Eller förväntar du dig att folk uttrycker sig respektfullt och trevligt när de besöker dig i ditt hem? Och tycker de t ex din soffa är ful, eller att din nya frisyr är ful – tycker du då det är ok att de ”bara är ärlig och uttrycker sin åsikt” och slänger det i ansiktet på dig? Knappast va? Du skulle bli väldigt upprörd om någon uppförde sig så. Och det här ÄR faktiskt samma sak. Det är ett vardagsrum på nätet, visst, men det är fortfarande MITT hem och mitt vardagsrum ni blir inbjudna till, och jag förväntar mig att ni visar mig den respekt det kräver. Och vad gäller min svärfar så känner du inte honom men det gör jag, och jag vet att han inte bara tycker det är ok att jag skämtar om detta – han tycker även det är roligt. Och detta VET jag med 100% säkerhet och kan därför med gott samvete skoja om det. Så jag har inget att skämmas för och du pratar om saker du inte vet något om och tycker du kan döma mig utifrån dina egna hittepå-antagenden. Inte ok.

   1. Den på höger sida i trappen. Under två barn (Fanny och Meja?) som ser ut att åka karusell? ?

 8. En annan blogg som jag följer lite sporadiskt gjorde mig väldigt trött tidigare idag. Hon visade då upp sitt (i sitt tycke) ”ostylade” hem och flera läsare tyckte det var så befriande att hon hade det precis som alla andra ?
  Min tanke var ”jösses om det är ostylat, då lever vi ju på en soptipp!” ?
  Nu får jag då ta del av ditt/ert fina personliga hem där det faktiskt inte är puffade kuddar i soffan. Man kan ana att det inte ser perfekt ut utanför bilden. Utan helt ärliga bilder. Så underbart skönt att se NORMALA bilder som lugnar istället för att ge stress eller dåligt samvete över ens vardag. Tack snälla för att ni delar med er!

  1. Håller med! Detta hemmet ser verkligen personligt o trivsamt ut. I mångas hem man får va med o kika in i är det som att komma in i en möbelaffär med accessoarer o.dyl. Jättefint hem 🙂

 9. Vad fint ni har det! Gillar särskilt ditt dressingroom och kylarna. Och badkar med lejontassar gillar jag också. (Dessutom mer praktiskt med rengöringen under och när man ska ta bort allt äckligt hår vid gallret där). Det du kallar biorum, är det som en riktig biografsalong i miniformat, eller bara erat ”smeknamn” på ännu ett vardagsrum ni har där nere? Tips till tortyrkammaren kan vara att sätta en tv på väggen framför, eller en fin bild, eller målbild, så det blir mindre ”tortyr” att springa där.

 10. Vart har ni fått tag på den där fjärilstapeten med 3D-effekt? Är sugen på att skaffa en tapeten som har en sådan effekt! Tacksam för svar!

 11. Åh Camilla, vet du var tavlan från ”mamma stiiiina” kommer ifrån??
  Älskar bloggen btw!!!

 12. Vad fint ni har det! Känns väldigt mysigt och personligt. Förstår att ni trivs där hemma! ?

 13. Fy fasen alltså…. Vilken fin blogg och va fina bilder ni bjuder på! Ska pinsamt nog erkänna att jag en gång ” i tiden” fått för mig att jag inte riktigt gillar dig Camilla?? Va fasen fick jag det ifrån, känner inte dig alls (varken då eller nu) men för varenda bild och liten berättelse inser man att ni är en helmysig familj. Grattis till er lilla Polly, så söt!

 14. Hej, så fint ni har det! ”Älskar din toiletterum”, tänker genast på MMr Selfridges och de fala damer han umgår med just nu i serien (om ni ser den)..

  Jag har länge letat ett sådant skrivbord och stol som i dotterns rum (alltså inte Polly) Får jag möjligtvis fråga var ni skaffat det?

  Ha det gott!

 15. Hej Camilla
  Tack för rundturen i ert hem. Men jag satt och sökte på din blogg efter det där inlägget du skriver om hur många tecken och antal ord du har i en bok. Jag försöker hitta inlägget men skulle uppskatta enormt om du kan länka mig dit eller säga vilket datum. Eller kanske några besökare har kolla. Jag minns du skrev att om man skrev fem sidor om dagen så har man en bok efter ett år. Minns också att du skrev du använde Times New Roman och 12 tror jag.
  Tack snälla du
  /Heléne

  1. Hej Heléne. Simon här, kan svara lite på din fråga. 1 sida per dag blir på ett år en bok på 365 sidor, så om du skriver 5 sidor per dag är du upp i över Harry Potter nivå =) Så sikta på en sida om dag så har du inom ett år en bok. Vad Camilla menade var att när hon skriver siktar hon på 5 sidor på en dag=)

   1. Tack Simon
    Men jag tyckte Camilla skrev så många intressanta saker i det inlägget så jag skulle vilja läsa det igen. Vet du vilket datum hon skrev det?
    Tack och hoppas ni njuter av dagen och den lilla ?

 16. Tjusigt hem. Men en fråga, Simon saker, var är dom? Han flyttade väl hem till dig, hans prylar var hamna dom? Eller han hade inte så mycket. Minne när jag flytta ihop med min ex man, jag hade ett färdigt hem med min stil och mina prylar, han flytta in till mig och tog med sina prylar.. Tyvärr så gilla jag inte dom, det var tavlor, prydnadssaker, porslin, utterkrukor med ”fula” växter osv. osv. Vi fick kompromissa och jag fick ge mig på vissa saker. Men han sa ofta att hemmet kändes mer som mitt än som vårt gemensamma. Vi sålde min lägenhet och köpte ett litet hus där vi bägge inredde och gjorde det till vårt gemensamma. Kändes viktigt att vi bägge kände att det var vårt tillsammans som vi bägge skapat. Har Simon aldrig tänkt så, att han kommit till ”ditt” och dina barns hem? Känner han att det är hans också?

 17. Tackar för att man fick se en del av ert hem. Men jag skulle välja att vara huskatten hos ER..
  Snacka om flådig bädd ser ut att njuta med gjorde han herrn..
  Fem friska barn har du njut av all kärlek SKIT i alla duktiga mänskers kommentarer om ålder avundsjuka heter det tyvärr.
  Gyllenhammar 81 mamma 42 varför hoppar man inte på dem??
  Halva kändisvärlen har ju bara äldre farsor inget bråk när det är en MAN….
  Jag själv har fem pojkar har fått 4 flickor till barnbarn men då är det bara mormor som gäller flickor i familjerna väljer så. fått passat när mormor ej kunnat tråkigt men sant..
  Kramar gillar dina böcker lyssnar i mobilen man bakar så bra då//Jeanette

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..