Två år idag – Första mötet (nästan i alla fall…)

IMG_9300red

En lite suddig bild från första gången jag träffade Simon, 1.5 år innan vi träffades ”på riktigt” den 5 juni 2014. Simon till höger, och hans kompis Johan till vänster, när de välkomnade gästerna på min fest när jag firade 10 år som författare.

Camilla:

Först av allt – vansinnigt kul att få läsa om vilka ni är – och vi läser igenom ALLA kommentarer, så vi missar inte nån av era presentationer. Keep em’ coming!

Idag är det två år sen exakt jag träffade Simon. Eller ja, hade egentligen träffat honom 1.5 år innan, men det hade jag inget minne av. Tänkte det skulle vara lite kul att vi båda berättar om första mötet, ur var sitt perspektiv, och utan att snegla på varandras redogörelse först… Så här kommer min version av den där dan för precis två år sen, så kommer Simon lägga ut sin version sen…

Jag hade via Sofia Wistam blivit tillfrågad om att vara med i ett PR-projekt för bilmärket Mini. Vi var fem personer med kända profiler inom olika områden, som skulle få disponera en Mini under ett år – och få designa den på ett väldigt personligt sätt. Och jag gör få reklamuppdrag, men just det här att få designa en bil själv lockade mig oerhört så det var därför jag hade tackat ja. Men jag ångrade mig lite när det började närma sig, för jag var mitt uppe i att skriva ”Lejontämjaren” och hade egentligen inte tid med möten och sånt. Och första mötet skulle vara en fem timmars workshop tillsammans med Mini och de andra ambassadörerna. Och jag var så otroligt nära att hoppa av i sista stund, just för att jag kände mig så stressad av att det tog från min skrivtid. Men till slut bestämde jag mig för att gå på mötet i alla fall. Det var på Minis kontor i Kista, och jag körde dit på morgonen, rätt slut efter att ha haft 5-årskalas hemma för Charlie dagen innan med tjugofem stycken 5-åringar…  Och trafiken var värre än väntat, så jag blev dessutom sen, vilket jag hatar, så jag kom inrusande i mötesrummet med andan i halsen.

Och längst in längs ena kortväggen satt en jättesöt kille. (Förlåt älskling, snygg, inte söt…. 😉 Jag noterade att han var väldigt vältränad, och att han hade fantastiska bruna ögon. Och jag tänkte för mig själv att: ”ja men honom kan ju vara trevligt att titta på under mötet…” Jag gick rummet runt o hälsade i hand, och när jag kom till Simon sa han: ”Du minns kanske inte mig, men vi har träffats förut, jag jobbade på din fest när du hade 10-årsjubileum som författare.”  Och jag insåg att ah han måste ha varit en av de två killarna som till min överraskning när jag kom till min fest, stod i dörren och välkomnade gästerna – i bar överkropp…. Och jag hör mig själv säga: ”Åh förlåt jag kände inte igen dig med kläderna på…. ”  Ha ha det var ett sånt där ögonblick då man känner: ”Fan sa jag verkligen det där HÖGT”…  Men han bara skrattade (liksom alla övriga i rummet….)

Vi drog igång mötet och jag minns att jag pimplade kaffe som en galning för att piggna till. Alla gjorde en presentation av sig själva och det var då jag först hörde om hans MMA-karriär och förstod varför han var med där som en av de fem ambassadörerna. Jag minns att jag var imponerad av hur vältalig han var, hur mogen han lät för att ”bara” vara 27, och jag kom på mig själv med att snegla i smyg på honom hela tiden. Och jag tyckte också flera gånger att han verkade titta rätt ofta åt mitt håll också, för att sedan snabbt kolla bort när jag ”kom på det”. Men jag tänkte att jag inbillade mig. Har inte världens bästa självförtroende på det här området, och var nog inte så öppen för nåt heller, hade bestämt mig för att skita i killar och ha det bra med mina barn, mina vänner och min katt. Men gång på gång råkade vi snegla på varann och sen när vi skulle gå ner i garaget och titta på vilka bilar vi skulle få ha, så ”råkade” vi hela tiden hamna i varandras sällskap. Och vi gick och småpratade hela tiden, och jag kände att jag verkligen trivdes i hans sällskap.

Efter mötet blev vi stående utanför kontorsbyggnaden och pratade medan jag väntade på min taxi. Och det kändes helt ärligt lite trist att åka därifrån. Hade nog lite hoppats han skulle erbjuda sig att skjutsa mig eller nåt ha ha ha, men han hade fått tid av Mini efteråt att provköra en av bilarna, så han gav mig en kram när min taxi kom, och gick sedan för att provköra. Och i taxin satt jag och tänkte på honom  – och googlade honom ha ha ha. Och det där med initiativ är jag skitdålig på, tror aldrig jag tagit ett initiativ någonsin i hela mitt liv, så jag visste inte riktigt hur jag skulle bära mig åt för att få kontakt. Och det kändes också lite… långsökt… Herregud en 27-åring utan barn, kunde väl knappast vara intresserad av en snart 40-taggare med tre ungar. Tänkte jag. Men till slut kom jag ändå på en dålig ursäkt att höra av mig till honom, så jag skickade ett DM (på instagram). Och vi började först prata via DM, sedan föreslog Simon vi skulle byta nummer och messa istället. Och vi messade i princip hela den kvällen. Och till slut frågade han om vi inte skulle ses dan därpå. Och det är ett helt eget inlägg… 😉

 1. Ååå? Det är så roligt att läsa omfördes mötet. Där och då är det så jobbigt. Är han intresserad? Tittade han på mig? Vad ska jag svara? Men sen, efteråt, ser man ju tillbaka på den tiden som nåt underbart.
  För sex år sedan den 5 juni gick jag och min sambo på vår första dejt. Och idag firar vi även ett år som förlovade❤️

 2. Åh vad härlig läsning:). Jag ler under tiden jag läser detta jag med hehe:). Tack för att ni är då öppna:). Jättekul att gå ta del av detta:).
  Kram

 3. Jag har fastnat och kan inte sluta följa er. Inte av nyfikenhet utan bara för att ni bjuder på er själva på ett öppet ärligt och rart sätt. Jag log också när jag läste. Ha det bäst!

   1. Du skrev i din berättelse att Charlie skulle fylla 6 då du och Simon träffades. Det var ju för två år sedan… då var väl Charlie bara 5 ??

 4. Men vad gullig du är. Så härligt att läsa och med facit i hand ett av dina viktigaste möten i livet. Tänk vad ödet har på lut för oss. Ni verkar genuint härliga och älskvärda mot varandra och andra. Önskar er all lycka och ta varandra inte för givet utan överös varandra med kärlek. Om morgondagen vet vi inget så lev NU.
  Kram på er båda Med vänlig hälsning, Jessica/Kungsbacka

 5. Det pirrar i magen när jag läser. Alla de härliga känslorna man har när man träffar ngn för första gången och det bara säger ”klick”. Gahhhh.

 6. Sitter och småler när jag läser detta.
  Ser I mitt huvud en bild av hur mötet gick till …faktiskt lite som i filmen ”Fifty shades” när Anastasia just har varit inne på Christians kontor för första gången och är på väg hem…
  Känslorna är lite vilda och man vet inte riktigt om drömmen är sann. Kul att läsa om er familj, en lite udda knasig familj som verkligen har hjärtat på rätta stället. Kram på er!!

 7. Jag läser och ler. Va fantastiska ni är! På ALLA vis! Jag tycker att både du och Simon tycks ha ett hjärta av guld. Och det sitter på det rätta stället. Och så medmänskliga. Jag tror att ni hjälper och förgyller mångas vardag genom att dela med er av er vardag. Jag förundras över hur oglamoröst du delar med dig av vissa situationer. Situationer som faktiskt ÄR så långt ifrån glamorösa. Så naket liksom. Så ÄRLIGT! Du är verkligen en förebild för mig Camilla. Tack för att vi får hänga med på en del av resan ni gör i livet! ❤
  Kram Lia / mamma till Emil (4) och Ida (1).

 8. Träffade min man på min systers och hennes kille´s förlovningsfest.
  Jag var 15 och han 20.
  Det är 48 år sen och nu lever vi pensionärsliv ihop.
  Hälsningar Skåne.

 9. Men vad hände sen då? Nu blir man ju nyfiken på hur det gick från den där första ”dejten” tills ni blev ett par ?

 10. Åååå, kan nästan känna känslan och tänker tillbaka på då jag träffade min sambo för 25 år sedan, han var då bästa kompis med min dåvarande kille ?☺️. Så kul att du delar med dig. Önskar er många långa kärleksfulla år tillsammans.

 11. Men hallå författarinnan ! Du skrev att du körde dit helt slut efter 5 års kalas 🙂 sedan väntade du på Taxi när du skulle hem hmm … Lite kul :)))

 12. Blev alldeles rörd. Hoppas fortsättning kommer! Och er första dejt 🙂 Tycker också det inlägget där alla skulle beskriva sig själva var skitkul att läsa. Har läst igenom allt, hoppas det kommer mer.

 13. Vilken tur att du inte avbokade mötet, för skrivandets skull. Då hade du aldrig mött Simon på det här sättet. Modigt av dig att höra av dig till en så mycket yngre kille!

 14. Så härligt det är att läsa om begynnelsen av alldeles färsk förälskelse, speciellt när det är taget ur verkligheten. Det var längesedan jag hade förmånen att få uppleva den känslan, men jag hoppas att det ska hända en gång till. Ni två verkar vara så himla rätt för varandra och det är så roligt att få läsa om era tankar kring det som från början verkade kunna vara hinder i er relation men som sedan visade sig vara betydelselöst.
  Charlotta

 15. Kärleken Förde Er Samman 🙂 ? Underbart att läsa om er Kärlekssaga , den repliken Kände ej ingen dig med kläderna på hahaha har jag med råkat få ur mig 🙂 Älskar läsa er härliga blogg 🙂 ?

 16. Underbart att läsa och en bild säger mer än 1000 ord… 😉

  Noterar att Simon står lite längre ifrån dig än hans kompis gör. Blyg? Tyckte han att du var läcker redan då?

  Det han då inte visste var att hans öde stod alldeles intill…

  Ser fram emot att läsa hans inlägg om första gången ni sågs, men också om han minns vad han tänkte 1,5 år tidigare när bilden togs och innan. Verkade hon trevlig den kända, duktiga författarinnan? Kaxig? Snygg? Var hennes kille där? Etc…

  1. Åh jag älskar såna här berättelser ?, vet inte hur många gånger jag frågat min mamma hur hon träffade min bonuspappa ??
   Ska bli spännande att läsa Simons ?

   1. Min tolkning av bilden är att Simon känner attraktion och därför (för att inte fotografen & tidningarna också ska se det) ställer sig en bit ifrån. Kanske omedvetet.

    Vi människor tror ju att vi väljer våra partners medvetet, men vi reagerar på lukter och skulle aldrig bli förtjust i någon vars lukt inte behagade oss.

    Dessutom tror jag Camilla var gift vid tillfället och då är det ju big no no att dras till en sådan person.

    Slutsats: Camilla jag tror han kände din underbara kroppslukt, trots parfym, för första gången och drogs till det.

 17. Hej . Sitter här o är bra trött efter att återigen bara sovit fyra timmar men piggnade till direkt efter att ha läst vad du skrivit . Så mysig läsning . För snart 30 år sedan satt jag trött mitt i natten på tror det hette Bacci Vapen i Stockholm o tänkte nu är det dags att gå hem . Då kommer det fram en jättesöt kille ,sätter sig på knä framför mig och ger mig en röd ros och säger , den här ska du ha för du ser så snäll ut ! Behöver jag säga att jag föll som ett korthus …. Jag bodde inte i stockholm då men efter 4 månader flyttade jag upp med min lilla son . Nu nästan 30 år senare och mycket Berg och Dalbana så är vi som nykära .

 18. Tack för din berättelse. Det är ju precis så för mig på gymmet. Jag tittar på honom, han tittar på mig flera gånger, jag slår bort blicken. Och tänker, jag måste inbilla mig, för jag är ju 43 och han 27 kanske, äldre hoppas jag visserligen. Men nu har du gett mig klarhet.
  Tack ? ?

 19. Så kul att få höra hur ni träffades.
  Ni passar så bra ihop.
  Ert förhållande kommer att hålla livet ut.
  Eftersom ni träffades på min födelsedag 5 juni.
  Kram till er båda ❤️

 20. Älskar ”så träffades vi”- berättelser. Tack för att ni delar.
  Själv är jag en 42-årig mamma, fru och egenföretagare.

  Strävar efter lycka och i mina bloggar kan man läsa hur ?.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..