Bling Bling i Barcelona

bling-bling-dance-floor-2

Bling Bling i Barcelona

Camilla:

Vi är ju en kortis i Barcelona för lite jobb (kan inte berätta nu vad det gäller, är en första preliminär diskussion och en möjlighet för oss att jobba ihop. Men lovar återkomma o berätta om det blir av.)

Dock är Barcelona en stad jag är väldigt förtjust i, fast jag har faktiskt inte varit här så många gånger. En gång på boklansering och då såg jag tyvärr inte mer än hotellet, föreläsningsaulor och boklådor. Men för ett par år sen var jag här på tjejweekend med några av mina äldsta vänner (alltså som jag känt längst ha ha ha). Vi är ett gäng som lärde känna varandra under min tid på Handels i Göteborg och vi hänger fortfarande ihop. Och för ett par år sen bestämde vi oss för att åka till Barcelona ihop. Jag nämnde detta för Andreas Lundstedt som genast erbjöd sig att få oss uppsatta på vip-listan på ”Barcelonas hetaste klubb Bling Bling”.  Ja men visst, sa vi och tyckte det lät som en ypperlig idé eftersom de flesta av oss i sällskapet inte hade varit ute på lokal och stuffat sen Ingvar Carlsson var statsminister. (ok typ iaf… 😉 Så ett gäng glada småbarnsmorsor drog ner till Barcelona en torsdag, och på kvällen kom messet från Andreas: ”Ni är uppsatta på listan imorgon fredag! Ni har ett drinkbord bokat kl 02.00 när de öppnar”.

En total tystnad av total fasa inföll. 02.00??  Vi var alla mitt uppe i småbarnsåren, vi gick och la oss senast 22. Max! Möjligtvis gick vi upp vid 02.00 för en första nattmatning. Så nu avlöstes tystnaden av febril diskussion. Som fortsatte under hela torsdagen och hela fredagen. HUR skulle vi lägga upp taktiken för att klara av att vara uppe till 02? Skulle vi taktiksova? Skulle vi skita i det och boka middag sent och bara köra på? Var det en bra idé att hälla i sig lite alkohol för att hålla sig uppe till 02, eller skulle vi bara bli sömniga av det och somna med ansiktet mot bordet…?  Frågorna var många och svaren var få. Vi shoppade, käkade tapas – och debatterade denna hägrande tidpunkt som gäckat oss så länge. 02.00. En utopi under småbarnsåren.

Men till slut enades vi om att livet var för kort för att taktiksovas bort. Så vi bokade middag på restaurang Shoko sent, åt där, och stannade sen där till 02.00 när det förvandlades till en nattklubb. Och sen åkte vi till Bling Bling. Och jo, Andreas hade fixat ett drinkbord där, varvid nästa fråga uppstod för oss inblandade. Drinkbord. Hur gör man? Det stod en flaska sprit på bordet och ett gäng blanddricka. Tog man bara? Väntade man på att nån kom och serverade? Förvirringen bland ett gäng intelligenta, välutbildade kvinnor som dock tillbringat senaste åren med att blanda välling och baka sandkakor var total. Som tur var hade vi Bella med oss. Bella som måste ha smitit iväg på nån Stureplansrunda utan att ha bjudit med oss, för voilá hon började blanda drinkar som värsta bartendern. Vi var omåttligt imponerade och Bellas coolhetsfaktor i gänget steg med ett par tusen procent. Vilket hon behövde eftersom vi alla fortfarande hade hennes icke preskriberade pudelpermanent i färskt minne. (Om du läser Bella, så ska du veta att jag verkligen lägger band på mig för att inte lägga ut gamla bilder nu he he he.)

Så kvällen artade sig mycket bra. Vi gjorde vårt bästa för att se ut som om vi inte gjorde annat än att hänga vid ett drinkbord på coola nattklubbar i Barcelona. Vi gick till och med upp och stuffade. I grupp så klart. Och tyckte själva vi hade pretty groovy moves. Vilket bekräftades när en väldigt söt 20 something kille kommer fram och börjar dansa med oss. Och han hängde nog kvar minst tjugo minuter. Vi var fett nöjda. Nickade lite åt varandra med en blick som sa: ”Kolla ladies, we still got it…”   Och efter cirka tjugo minuter lutade sig killen fram och vrålade: ”Are you russian?”  Inget fel på ryssar alls, men vi funderar fortfarande på hur han gjorde den nationalitetsbedömningen av oss….?  Bella hade dock en paljettröja så vi kom fram till att det var den. Och beslutade oss för att det säkert var en komplimang. Sen drog han vidare till tjejerna bredvid på dansgolvet. Som var lite mer hans ålder.

Vid 05 kastade vi in handduken. Och var mycket nöjda med oss själva. Och roligt var det att ge sig ut på okänt territorium. Men jag tror den nattklubbsvistelsen får räcka för mig för ett par decennier framöver. Och min farbror på 29 år får ju i princip eksem bara vid tanken på att gå på nattklubb. Så den lilla lediga tid vi har här, blir det stilla restaurangbesök…

 1. Ha ha ha…. Tack för ett gott skratt!!
  Kul att läsa – hög igenkänningsfaktor

 2. Zara skriver:

  Tack för en rolig och igenkännande berättelse! (Man tror att man har stenkoll och så är man plötsligt helt bortkommen).

  Du är så bra på att skiva! Skulle kunna skriva noveller som man kunde prenumerera på!

  Det skulle också vara intressant om du skulle kunna skriva om/skriva helt nya instruktionsböcker för bilar så att man inte behöver somna så fort man börjar läsa… (Jag skojar inte, jag tror att du skulle åtminstone göra dom betydligt bättre). Du kanske ska ge ett samarbets-förslag till nya Tesla?

  /Zara

 3. Anna skriver:

  Tack för en underbart rolig berättelse!

 4. Perfekt läsning innan läggdags! Fick mig ett och annat gott skratt ? Du är så grym på att beskriva och måla upp bilder, kändes som att jag lika gärna kunde varit där ?

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..