BVC besök

bvc polly vaccin stjärnfamilj läckberg sköld

Simon:

Idag var det dags att åka till BVC igen för Polly, vi fick väga och mäta henne, hon hade vuxit en hel del och det var härligt att se att allt var som det skulle. Hon väger nu strax över sex kilo och är femtionio cm lång.

bvc polly vaccin stjärnfamilj läckberg sköld

Hon var väldigt trött och somnade i min famn i väntrummet och snarkade lite gulligt. Det var några andra föräldrar där med sina bebisar varav två stycken var helt nyfödda. De är så små!!!! Det är inte många veckor sedan Polly var så liten och hon kändes jättestor i jämförelse, tiden går verkligen riktigt fort och man ser det inte riktigt när man är så nära inpå dem hela tiden men visst har hon växt så att de knakar.

Sen var det då vaccinationen, sprutorna som ska tas och det var två stycken. Camilla är spruträdd och tycker inte om något som har med det att göra så hon satte sig i stolen och jag stod med Polly tillsammans med barnmorskan och pratade med henne samtidigt som hon gav henne sprutorna. Det gick jättebra och Polly var superduktigt, hon började självklart att gråta när hon blev stucken men så fort det var över så kunde jag ta upp henne och hon lugnade sig ganska snabbt. Sen satt vi och pratade en stund och Polly satt i mitt knä, ingen gråt eller skrik. Skönt att ha det gjort och nu sover hon så gott i vagnen efter att vi kommit hem sen en stund.

//Simon

 1. Katja skriver:

  Ser Camilla nu i Tv 4, Kärleken är vi framfördes som Camilla varit med och skrivit. Vilhen fantastisk låt! Och artistens utstrålning. Wow!

 2. Sara skriver:

  En till fundering…jag har alltid haft mitt barn i famnen vid vaccination. Varför valde ni att ha henne ifrån er och ta upp henne först efter sticket? Funderar om det finns någon fördel med detta/blev ni instruerade till att göra så? Jag har inte ens tänkt den tanken…kanske har jag gjort ”fel”.

  1. Simon: Vi gjorde som vi blev tillsagda bara, tänkte inte på det faktiskt, det gick så snabbt. Vet ingen fördel med varken det ena eller det andra faktiskt =)

   1. Sara skriver:

    Okej. Vill verkigen hålla min lilla skrota i famnen när det ska ske något så läskigt 🙂

  1. Åt oss sa de att bebisen kopplar ihop sprutan/sticket med den som håller i. Att föräldern sen får vara tröstaren, o inte inbl i smärtan. Sen när barnet större, ser de skillnaden. Ingen aning om detta stämmer, men så var förklaringen.

 3. Sara skriver:

  Hehe är det barnmorskor på erat BVC? Det brukar vara distriktssköterska eller barnsjuksköterska, ibland kanske sjuksköterska. Trodde bara barnmorskorna jobbade på MVC?

  1. Maria skriver:

   Barnmorskor kan jobba med mkt. Inte bara på MVC. Skulle jag säga.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..