Familj vecka för vecka

 

Veckans avsnitt av vecka för vecka//Simon

 1. Juni skriver:

  Herregud vad trött jag blir på allt negativt hela tiden. Jag har ett barn på 12 år som jag inte ammade. Skulle jag få fler barn så skulle jag inte amma dem heller. Och detta p.g.a.. att jag själv inte vill det. Det finns så himla mycket bra ersättning och mitt barn var hur frisk som helst och har nästan aldrig varit sjuk. Har inget att jämföra med eftersom jag bara har ett barn. Men det är väl upp till alla föräldrar att själva välja hur de vill göra utan att någon annan ska lägga sig och säga fula saker. Vad är problemet?

 2. Karin skriver:

  Så länge barn och mamma är nöjda tycker jag att man gör som man vill. Undrar däremot hur ofta ni måste stå t svars varför Camilla inte ammar?

  Jag fick ofta stå till svars varför jag valde planerat snitt när barn 2+3 skulle födas. Kände mig som en dålig och värdelös mamma som inte fixade att föda barn… Orkade inte gå in i detalj vad det berodde på, bara mina närmaste visste det. När jag efter några år gjorde flera operationer för att laga min förlossningsskada jag fick efter min första förlossning var det flera som började förstå. Då var det helt plötsligt full förståelse varför jag gjort mina snitt. Nu i efterhand är jag så nöjd med mitt val och jag hoppas att även du är nöjd med ditt Camilla.

 3. Frida skriver:

  Nej Simon, saker och ting är verkligen inte svart eller vitt. Det är inte ens på det viset att det enbart råder två extreminriktningar i frågan. Jag har ammat alla mina tre barn mellan 10 mån till 1 år. Ett av dem (min förstfödde) helammade jag i sex månader. Ett av barnen helammade jag inte alls. Hon tilläggmatades och delammades från dag 1 på BB tills hon var fyra månader gammal och började att äta barnmat. Sen delammades hon fram till 1-årsdagen. Då for jag och min man på semster till Kreta i en vecka och min mamma tog hand om våra barn hemma i Sverige. Det gick jättebra och både mormor och barn mådde toppen och hade kul tillsammans! Min yngsta dotter (barn nr 3) helammade jag i två månader, hon tilläggmatades och delammades tills hon var fyra månader och började med barnmat. Hon delammades fram tills hon var 10 månader gammal.

  Mitt fokus har varit mätta, glada barn! Jag gillar att amma men tycker inte om att mitt barns tillvaro ska trasas sönder av överlevnadsångest för att mina tuttar inte kan producera nog med mjölk. Jag läste en jätteintressant rapport skriven av en barnsjuksköterska som berättade om hur WHO-KODEN har satt en rent livsfarlig munkavle på både barn- och mödravården i Sverige. Hur barn riskerar att SVÄLTA till följd av amningshetsen.

  Det är mycket med amning. En sak är säker. Det är långt ifrån lätt att amma. De psykologiska hindren är förmodligen inte de främsta skälet till att kvinnor inte ammar. Kvinnohälsa ska av någon anledning alltid psykologiseras. Det finns flera anledningar till varför spädbarnsdödligheten har minskat dramatiskt i Sverige under 1900-talet. En av dem är tillgången till mat!

 4. Vivi skriver:

  Som du säger så ska det såklart vara upp till var och en. Jag blir dock lite nyfiken inte att jag ville dömma eller så….men det känns som om det fortfarande är något som ni diskuterar mycket i allfall här i bloggen. Utanför bloggen blir ni mycket ifrågasattta? Här i bloggen bjuder ni ju in lite till diskussion. Eller är det som många säger en ”sorg” och att det är därför ni har svårt att släppa det och att det är därför ni fortfarande diskuterar det? Även om jag inte blev ifrågasatt av någon om amning så kände jag att jag själv hade mycket känslor kring det och att de kändes som en stor sorg när jag funderade på att sluta av olika skäl, sen blev det inte så… Ammar fortfarande snart 2 år. Men förvånades då av hur mycket jag själv tvekade och hur mycket känslor de rörde upp i mig. Även om ingen sa nått.

 5. Sascha skriver:

  Låt CAmilla göra så som hon känner är bäst för henne och lilla Polly.
  JAg vet själv hur det var när släkten ansågs att jag var tvungen att amna ,trots att det inte fanns substans i modersmjölken och jag blev tvungen att ta till flaskan.
  HAr man varit med om dåliga erfaringar förr,ja då blir detta att inte amna ett bättre beslut än att bli tvingad att amma av andra som verkar veta bättre än Camilla själv.
  Gå for it CAmilla!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..