Kärleken är vi – Stockholm Pride

image2

Jag, Evelina Olsén och Stockholm Prides ordförande Christian Valtersson på Nyhetsmorgon imorse

IMG_9962red

Evelina & Sofie

IMG_9961red

Evelina & Sofie

Camilla:

Idag fick vi ju äntligen släppa nyheten vi gått och hållit på ett tag – att Evelina Olsén är Årets Stockholm Pride-artist och att årets Stockholm Pride låt är ”Kärleken är vi” som Evelina och jag skrivit tillsammans.

Och historien om hur den låten kom till börjar redan i juni 2013. Jag var nyskild och levde varannan vecka liv med alla tre barnen. Då fick jag en fråga av festarrangören Johan Petré, om jag ville följa med ett par dagar på en kryssning i Medelhavet som han ordnade för att fira Aje Philipssons 70-årsdag. Och jag hade inte barnen den veckan, så jag tänkte ”why not” – och hoppade på båten på Capri. Med på båten var ett gäng artister som skulle underhålla gästerna, det var Carola, Joe Labero, Andreas Lundstedt osv osv – och även Linda Bengtzing. Och hon hade en körtjej med sig som jag klickade med direkt där på båtdäck – Evelina Olsén. Vi hängde, snackade, hade roligt – och blev vänner. Och hon berättade direkt om sin underbara fru Sofie. Och hur hon hade fallit som en fura för henne första gången de sågs, och vänt upp och ner på allt hon trodde hon visste om vem hon var och om vem hon älskade.

När vi kom hem från ett par helt galet roliga dagar på båten fortsatte vi ha kontakt, och jag fick också träffa hennes fru Sofie och även vi blev vänner. Och jag kan ärligt säga att jag inte ens reflekterade över att Evelina var gift med en kvinna och inte en man. Hon var gift med Sofie. Punkt slut. Men jag vet ju att det inte är så enkelt och så självklart. I Sverige, i världen, så frodas fortfarande fördomarna friskt och homosexuella får strida för sina rättigheter att få älska den de vill utan att dömas för det. Och självklart pratade jag och Evelina om det. Om hur kärleken borde få vara fri, att det borde vara en total ickefråga vem man väljer att älska.

Sen började vi prata om att göra musik tillsammans. Evelina hade hört en del av materialet jag gjort, tyckte om det, och ville att vi skulle prova att skriva ihop. Så vi bestämde en kväll för över två år sen nu snart, hon kom hem till mig och vi satte oss och började prata om vad vi ville skriva för låt. Och vi kom snabbt fram till att vi ville skriva om hennes kärlek till Sofie. Om hur det träffades, hur hon känner för henne – och hur det borde vara en självklarhet. Och när vi började rann låten på som vatten. Jag skrev texten parallellt med att Evelina skrev musiken, och vid 12-tiden på natten var låten klar. Nästan. Sticket fick vi inte riktigt till. Så jag föreslog att vi skulle kolla om Pelle Nylén som jag skriver mycket musik tillsammans med, var vaken. Han bor några hundra meter från mig och han svarade direkt när jag messade, kom över med gitarren, och hjälpte oss få till sticket.

Sen dess har vi väntat på rätt hem till låten. Vi har fått förfrågningar från andra artister som har velat ha den, men vi har sagt nej. Det här är Evelinas låt. Och Sofies. Och alla andras som tycker att man borde få älska precis vem fan man vill.

Så vi är så otroligt glada att låten har fått ett så fantastiskt fint hem. Stockholm Pride.

Den släpps på Spotify 1 juli, men du kan lyssna och se på liveframträdandet på Nyhetsmorgon imorse HÄR.  Och 27 juli uppträder Evelina med låten på Stockholms Prides öppnande.

 1. Wow vad fina bilder! =)

 2. Sandra skriver:

  Det var jättefint att se er i tv o se/höra låten framföras 🙂 Verkligen ett så otroligt budskap o jag kunde inte hålla med mera.. Önskar o hoppas att alla ska få älska fritt i framtiden !

 3. Zara skriver:

  Jag gillar låten jättemkt (Tänk vad härligt om alla fick välja sin kärlek oavsett vad familj, kultur, religion, ramar tycker etc) för att inte tala om samarbetet med Jan Johansen!

  Jag tycker att du ska lämna bokskrivandet för ett tag, efter du släppt din nya bok och ägna dig åt musiken.

  Och sen efter det tycker jag att du ska överraska stort med att…

  …äh finns det någonstans man kan ge idéer förutom på denna öppna blogg? 😉

  Mvh Zara, alltid kreativ, alltid idérik, alltid steget före 😉

 4. Maria skriver:

  Jag har flera gånger försökt skicka kommentarer till andra inlägg, men när jag trycker på skicka kommentar, så kommer det bara fram en sida där det står 502 bad gateway. Och det blir inte sänt. Lite frustrerande när man har skrivit långa inlägg. Någon som vet vad man ska göra/vad som är felet?

  1. Zara skriver:

   Hej Maria,

   jag brukar backa på pilen högst upp på datorn och försöka sända igen då kommer det upp ett meddelande att jag redan har sänt en likadan kommentar. För säkerhets skull när jag skriver långa kommentarer/mail kopierar jag texten innan jag sänder för annars ids jag inte skriva om den. Funkar det inte så är jag övertygad att ”mama” rättar till det. Försök svara mig nu tex. Lycka till! Mvh Zara

   1. Maria skriver:

    Hej Zara. Tack snällla för din hjälp! Det verkar som att det funkar att sända när det bara är korta kommentarer man skriver. Jag har inte heller orkat att skriva om de där långa kommentarerna man ibland har skrivit, och de bara har försvunnit när man har tryckt på skicka kommentar. Jag är så pinsamt oteknisk för min ålder, så jag vet inte hur man gör när man kopierar, som du förelsår. Får prova det andra med pilen, som du skrev. Jag gillar att följa Camilla och Simon, och har inte sociala medier själv, så därför kul om det kunde funka att skriva till dem här ibland. Mvh Maria

 5. Lena S skriver:

  Oj , va hon såg lycklig ut . Självklart får man älska vem man vill . Fin låt . Måste bara få säga en helt annan sak Camilla . Jag har följt din Blogg några månader , för att jag helt enkelt tycker att du är en schysst människa , med vettiga åsikter och dessutom rolig . Hade inte läst nån bok av dig eftersom jag inte är så förtjust i deckare . men nu har jag köpt och läst halva Lejontämjaren o jäklar va bra den är . Kan knappt lägga ifrån mig den . Kommer absolut läsa alla dina böcker såsmåningom . Trevlig lördagkväll önskar Lena .

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..