Farmor & Farfar

Sköld Läckberg stjärnfamilj farmor farfar

Simon:

Jag växte upp hos mina föräldrar i Hultsfred men ingen av dem är födda där. Min mamma är uppvuxen i Bankeryd och heter Anette och min pappa är uppfödd i Malmö och heter Christer. Men sen februari i år är de numera Stockholmsbor och trodde aldrig att jag skulle känna det, eller ännu hellre att jag skulle erkänna det men det är helt underbart att ha dem nära, och det är på många sätt.

Jag är ensambarn och har inga syskon vilket gör att mamma och pappa har inta haft några barnbarn innan jag träffade Camilla och de är så kära i alla fyra barnen. Det har de varit sen första gången vi packade in oss allihop och åkte ner till dem i Hultsfred och hälsade på sommaren Camilla och jag blev tillsammans, och vi avslutade besöket med att gå på Astrid Lindgrensvärld med barnen, något som jag inte hade gjort på säkert tjugo år, och det var helt underbart.

Efter det har allt gått av sig själv, vi har en mycket bra relation och ses ganska ofta då de bor väldigt nära oss. De hjälper till när vi behöver det eller så kommer de bara förbi en sväng och umgås.

Vi har ju lämnat Polly hos dem två dagar när vi var i Barcelona och det gick jättebra, de har haft barn och det var inte vilket barn som helst, det var ju jag och jag hade kolik i tre månader… Sen har jag inga syskon heller… Så att ta hand om en glad unge som Polly är inga problem. Mamma har jobbat på förskola med yngsta sorten, dvs bebisar. Pappa jobbade också på förskola med som föreståndare (ber om ursäkt om det är en felaktig titel) . Han har också jobbat som bagare med eget konditori så att lära barnbarnen baka bullar blir inget problem….

Tyvärr råkade vi ut för en bilolycka för många år sedan så både mamma och pappa lider av en whiplashskada och det är tyvärr något som aldrig kommer att bli bra, jag var med i bilen men jag satt och sov och hade bälte på mig och klarade mig bra, men den hemska upplevelsen kan jag berätta om en annan gång.

En intressant sak som jag sett med de tre stora barnen är hur ALLA regler som jag hade när jag var liten – och det var många –  nu har försvunnit bort och godis, mat och läggtider nu är helt valfria. Finns det flera mor- och farföräldrar som känner igen sig i detta…?

 

//Simon

 

 

 1. Emilia skriver:

  Hej! Jag har två barn och jag tyckte att det var fantastiskt att amma, så trevligt och praktiskt och jag tyckte att det var mycket krångligare när de skulle börja äta mat och jag skulle börja oroa mig för att de fick i sig vad de skulle och alltid behöva ta med mig mat och välling, värma osv. Tyvärr blev jag väldigt sjuk och hamnade på sjukhus när min minsta dotter var två månader, så efter det fick hon ersättning, men det fungerade också jättebra. Jag tyckte att det var lite synd, och det kändes väldigt dramatiskt där och då, men ärligt talat så finns det så ortoligt mycket annat som är viktigt när man har barn, så var mjölken kom ifrån var ju ganska marginellt, det finns ju jättebra ersättning.
  Jag håller verkligen med om att det är bissart att folk ska ha så mycket åsikter om hur man löser sådana praktiska saker när man har barn. Det är uppenbart att ni gör ert bästa med er dotter och hon verkar ha det jättebra.
  Jag är också nästan avunsjuk när jag ser det fina stöd ni har från familjen runt er, det är en otrolig tillgång både för er och era barn, tycker jag. Jag förstår inte hur man skulle kunna tolka det annorlunda.
  Glad midsommar.

 2. Sandra skriver:

  Jag var också med i en bilolycka för 8 år sen, fick en whiplashskada och smärtstillande utskrivet.
  Jag fick höra att jag skulle få leva med det. Men jag kollade efter privata vårdgivare ocv hittade Atlaskotan. Den kotan blir ofta skadad vid whiplash och påverkar hela kroppen väldigt mycket. Min visade sig vara både lutad och vriden, vägde liksom 5(!!) kg mer på vänster sida eftersom hela kroppen blev lutad.
  En seriös undersökning görs och om dom kan hjälpa till så kostar det 2500 kr. Behandlingen består av djup massage med ett speciellt verktyg. Efter två behandlingar kunde jag slänga mina värktabletter och återgå till jobbet efter 2 år som sjukskriven!
  Alla symtom (yrsel, tinnitus, nedsatt syn osv) är inte borta, men den där jävulska smärtan är borta.
  Kan verkligen rekommendera dina föräldrar att gå på en konsultation iaf ❤

 3. Mia skriver:

  Vi är morföräldrer och har sagt att vi gör som vi vill i vårt hem och fostrat barn har vi gjort färdigt, det får föräldrarna göra.
  Så här gör vi det som vi och barnbarnen gillar både vad det gärller i sysslor och det vi stoppar i mun..än har det inte blivit klagomål på det och barnbarnen är 7, 3 och 1 år

 4. Haha, känner igen det där med mor-och far föräldrar. Mina föräldrar hjälper mig dagligen då jag är helt ensamstående och heltidsstuderande. Vi äter alltid middag tillsammans och umgås. Min sons morfar ger han allting. Popcorn, läsk m.m. Han kan liksom inte säga Nej till sitt barnbarn. Och ungen utnyttjar det med. Om mamma säger nej så går han till Morfar istället och då blir det ju JA. En annan fick knappt något sådant när man var liten, så visst händer det något med ens föräldrar när de får barnbarn.

 5. vivian skriver:

  Hej! Härligt med barn-barn:) Mycket roligare än att vara mamma:( Det har ni säkert hört tidigare! Jag tycker ämnet är bra! då det oftast talar om skillnad på mormor/morfar och farmor/farfar….Dem först nämnda har oftast många fördelar än farföräldrar…vid skilsmässa är det inte ovanligt att dom försvinner…även i relationer hörs ofta en orättvisa. mormor/morfar har inte gått en annan skola inför sin roll?! träffat många farföräldrar som varit ledsna och känner sig utanför…tillrätta visa en svärdotter kan innebära kaos, medans det är helt ok för hennes föräldrar arr komentera det mesta:) Ta gärna upp ämnet mera, då det finns många barn som inte alls får träffa sin farmor/farfar av fler anledningar te.x en skillsmässa / kramiz

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..