Vätsketömning

Simon:

Ofta får jag frågan hur jag äter och gör för att komma ner i min viktklass. Jag väger i vanliga fall ca 75 kg och tävlar i -66 kg vilket betyder att jag varje gång jag går match måste jag gå ner ganska många kilo i vikt, detta kan sjävklart göras på många olika sätt. 

Desto tidigare jag börjar desto bättre och hälsosammare är det självklart. Jag brukar gå på diet 8 veckor före match och gör jag det så är det inga problem att klara vikten. Jag vet vad jag måste göra och följer jag bara den planen så kommer det att gå bra, men det finns också den mentala aspekten, det är jobbigt och tråkigt. Älskar mat och älskar att äta och det är en stor del av livet som försvinner under en ganska lång period. 

Jag börjar med diet och går ganska lätt ner till 71/72 kg sen börjar det gå långsammare, mitt mål är att väga under 70 kg söndagen veckan innan invägningen, sen kommer den så kallade vätsketömningen som går ut på att tömma kroppen på vätska. Detta är ingen jag rekommenderar någon att prova, detta ska göras under övervakning och man går väldigt snabbt upp i vikt efteråt. Jag äter 10 ägg om dagen samt en liten påse babyspenat och dricker 8 liter vatten, det är allt. 

Dagen innan invägningen så stryper jag allt, ingen vätska och ingen mat, då brukar jag ligga på 68 kg samma morgon som det är dags att väga in, jag sätter mig i bastun och ser till att börja svettas och där sitter jag tills att jag gått ner till 66 kilo, sen är det bara att invänta invägningen. Detta är det jag hatar med min sport, viktnedgången och efter invägningen är det dags att börja återhämta sig och fylla på med vätska och näring. 


Ja såhär ser jag ut när jag väger 66 kilo, detta kortet är taget direkt efter invägningen. 

foto mmanytt

Såhär ser det ut 6 timmar senare när jag fyllt på med vätska och näring, en snabb lösning för ett mål, klara invägningen.

Nu har ni fått en liten inblick i vad som föregår innan matchen //Simon 

 1. Maja skriver:

  Verkar rakt igenom osunt, både förberedelserna och den sk sporten.

 2. Fia skriver:

  Spännande och intressant. Det är mycket bakom kulisserna man inte har koll på. 🙂

  Själv tycks jag syssla med egen vätsketömning just nu. Började om med lchf igår och har nog kissat konstant sen dess. Har knappt sovit inatt. ?

 3. Vivian skriver:

  Hej Simon! Nyfiken på ditt svar!

 4. Maria skriver:

  Hej Simon! Blev som några andra tidigare skrivit lite nyfiken på varför man inte tävlar men sin ”vanliga” vikt? Måste störa saltbalansen i kroppen något oerhört genom att vätska ur sig så mycket, det är ju stor risk att hjärtat får olika arytmier vid för lågt Kalium, vilket kan vara direkt livshotande. Tar ni blodprover för att se hur värderna i blodet ligger? Hälsningar en Nyfiken sjuksköterska

 5. Lena skriver:

  Inte idrott i mina öron, låter inte sunt någonstans bara för att slå varann blodiga! ! Så tycker jag och vi är får alla tycka olika!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..