Brottaröron

Simon:

Då jag håller på med kampsport så kommer ibland fenomenet brottaröron upp. (Kallas också blomkålsöron.) Det är för mig något som är helt normalt men rör man sig inte i kretsar där folk tränar kampsport är det kanske inte lika vanligt eller naturligt.

sköld läckberg brottaröron mma kampsport

 

Jag har inte jättemycket, men senare tid har det blivit mer och mer, som ni kan se på bilden så finns det inte så mycket ”mönster” kvar i örat. Det som händer (undviker att använda medicinska termer nu då jag skriver min uppfattning om det) är att det blir ett sår mellan väggarna i örat och det samlas då blod där. När det gör det är örat svullet och klämmer man på det så känns det mjukt och lite svampliknande, det gör även ont och känns svullet.

Det jag gör åt detta är att tömma örat, och det är inte mer avancerat än att jag tar en tom spruta, tvättar örat ordentligt med sprit och sticker in nålen och drar ut blodet. Trots att jag varit noga med att tömma mina öron så går det aldrig att få ut allt och efter ett tag stelnar det och blir som brosk i örat och det är det som sedan kommer att kallas brottaröron och de är helt stenhårda att ta i. När det väl har stelnat så gör det inte ont, bara svårt att ha vissa typer av ear plugs som inte går att få in i öronen. Det kan tyvärr bli så att man får mycket svullnader i själva örgången så att man börjar höra dåligt och då får man operera och ta bort det för att kunna höra.

Tyvärr har jag varit på sjukhuset några gånger men de har konstigt nog inte vetat vad de ska göra och eftersom jag inte haft några stora problem med det har jag gjort det själv.

Får ofta fråga om jag tycker illa om mina öron, om jag vill operera dem men något sånt har jag aldrig känt, de är en del av vem jag är. Min Mamma hatar dock mina brottaröron och ska göra mig arvlös om jag får större öron säger hon (med glimten i ögat)

En fråga till er som inte är så insatta i kampsport tycker ni att mina öron ser konstiga ut?

Här är några andra fighters som har lite större öron =)

Sveriges största MMA stjärna Alexander Gustavsson. Foto: Aftonbladet

Sveriges största MMA stjärna Alexander Gustavsson. Foto: Aftonbladet

David Bielkheden, en av svensk MMAs störta pionärer. Tävlat både i Pride och UFC samt varit med i BTT (brasilian top team) Går huvudmatchen på Superior Challenge den 8 oktober, som jag också tävlar på.

David Bielkheden, en av svensk MMAs största pionjärer. Tävlat både i Pride och UFC samt varit med i BTT (brasilian top team) Går huvudmatchen på Superior Challenge den 8 oktober, som jag också tävlar på. Foto, Meddi Kimura.se

Blev ett långt inlägg om öron, men det är ofta ett samtalsämne i mitt liv så ni som kanske undrat har förhoppningsvis fått några svar =)

Camilla älskar för övrigt också att erbjuda folk att känna på mina öron när vi är på middag/fest.

 

//Simon

 1. Em skriver:

  Ja.

 2. ^sa skriver:

  Hej Simon ! Måste tyvärr säga att jag tycker det ser jätteläskigt och fult ut. Har dock inte tänkt på det förrän du visat denna bilden. Men du är ju en sådan läckerbit för övrigt så ett blomkål mer eller mindre 🙂 🙂 . Ha de gott ! // Åsa

 3. Annika skriver:

  Har inte reflekterat över hur dina öron ser ut men nu när jag tittat så.. äsch, finns det egentligen några perfekta öron? Bättre att ha unika! ?

  Som hundägare har jag sett liknande men på hundöron. Då kallas det blodöra och kan komma av infektioner i örat eller ”yttre våld”. Tex fick min gammelhund blodöra när valpen lekte hårdhänt och nafsade/hängde i gamlingens öronlappar.. Öronlappen blir delvis eller helt fylld med blod, tjock och tung. Veterinären försökte behandla med kortison och antibiotika men det enda som hjälpte var att operera, öppna och tömma på blod och sedan sy ihop hela öronlappen. Öronlappen blev bucklig, hård och lite stelare än tidigare, precis som blomkålsöron.

 4. lisen skriver:

  De ser verkligen fula ut med The Maulers är ännu fulare eftersom de står ut. Men du borde kunna massera brosket , nu kanske det är försent?

 5. Karro skriver:

  Helt ärligt (du bad ändå om åsikt) så är brottaröron riktigt fult! De tar över hela ansiktets utseende. Du har inte så ”farliga” men de andras som du visade är riktigt ugly… Finns inte öronskydd?

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..