Då var det fredag igen

Simon:

Då var det fredag igen och helg, alltid en härlig dag och älskar verkligen känslan som infinner sig när det är fredag. Ikväll blir det en lugn kväll då Camilla är lite dålig och jag snart har match.

Det är bara stora barnen som är hemma ikväll då Charlie och Polly spenderar kvällen hos Mamma Stina som Charlie kallar henne, dvs mamman till Charlies två andra syskon Fanny och Felix.

stjärnfamilj läckberg sköld syskon mamma stina

Jättehärligt att de har en sån fin relation och Charlie älskar att åka till mamma Stina och hänga med syskonen.

Själva tar vi en lugn hemma kväll med lite god mat och mys med de stora barnen framför tv:n, blir inte mer än så men det är bland det bästa som finns när helgen kommer och bara få mysa ner sig hemma i soffan, hänga med familjen och bara vara en stund.

Hur spenderar ni era fredag?

//Simon

 1. EA skriver:

  Tänk om jag hade kunnat få den avlastningen som ni får med denna härliga storfamilj!!!
  Själv satt jag med mina 4 barn(födda åren efter varandra) ensam i skogen utan bil och vänta på att maken kunde vara hemma. Det blev ett evigt pysslande och långsiktigt planerande för att kunna få ihop mat på bordet då han var borta väldigt mycket, ibland veckovis. Först när äldsta var 10 år och alla börjat skolan fick jag äntligen ett mera normalt liv då vi flytta till stad/städer. Ser det som en stor fördel att så många i er omgivning som barnen känner sej trygga med. Själv växte jag upp i otrygghet och försökte ensam ge mina 4 barn trygghet! Mina barns pappa kunde inte vara närvarande när de var små och han kunde inte ta ut någon barnledighet med dem. Någon i familjen behövde dra in pengar och det blev han men han missa massor av deras barndom medan jag var hemma. För vår barn har de ändå gått jättebra i livet och de fick en stabil grund för kärleken fanns ändå i hemmet och att jag fanns där 24/7. Fast jag har också märkt hur otrygga de för samma personer som gav mej och min man otrygghet i vår uppväxt.
  Nästa år firar min man och jag Rubin och vi bor åter i ödemarken igen där vi stormtrivs fast barnen bor mera civiliserat nu när de är vuxna. Och när barnen kommer hem med sina familjer gör vi allt för att även barnbarnen skall känna trygghet med oss även om vi inte träffas så ofta.
  Att Polly och hennes syskon mår bra syns lång väg det lilla som ni och de andra visar. Så de får så mycket kärlek men ändå regler. Och som du säger att vi i Sverige är bortskämda med föräldraledighet.

  Fredagsmys får bli alla dagars mys när vi om ett par år blir pensionärer, för denna helg är han borta med jobbet tex. Vi har skippat TV men klätt väggarna med massa böcker vi köper kassvis på Loppis att läsa samt vi har massa VHS/DVD som vi också köpt hejvilt att förhoppningsvis mysa till (om de är bra?!?) på filmduken. Vi har inte tillgång till vårt sega nät 24/7 så vi kan inte utnyttja nätet jämt då är filmer och böcker förutom naturen bra att ha!
  De roliga med böckerna är att även vissa svärsöner som inte läser annars, hemma hos oss fyndat och fastnat med näsan i något läsbart!

  1. EA skriver:

   Ikväll kom vi hem med 27 ny/gamla böcker från Loppis igen. Får leta efter nytt ställe att bygga fler bokhyllor här hemma för cirka 3000 böcker(om inte mer (för 2000 inb på lista + alla pocket ej listade)) tar plats!!!

 2. Frida skriver:

  Fredagsmys för mig är normalt sett en flaska gott rött vin, ost och kex eller annat tilltugg och en långfilm på Netflix med min man. ? Nu är jag dock på smällen (v 18) har Hyperemenesis och spyr som en räv. Så inte ens alternativet alkoholfritt och färskost går ner. Nuförtiden somnar jag dessutom alltid innan kl 21:00.

  Ser fram emot början av mars och beräknad nedkomst så att jag kan återgå till min vanliga rutin. Gravid är inte min grej. Resultatet är roligare.

 3. Agneta skriver:

  Det är alltså jag och min man som har tre adoptivbarn…….

 4. Agneta skriver:

  Det krävs en hel by för att fostra ett barn. Att inte våga lämna ifrån sig sitt barn, måste vara det mest egoistiska som finns….. det gäller ju inte precis att adoptera bort det!!!!! En mamma som har tre adoptivbarn som har bra och nära kontakt med sina biologiska föräldrar dessutom.

 5. Lena D skriver:

  De enda som kan avgöra om vi håller måttet som föräldrar är våra barn, som jag ser det. Och det är kanske först när de själva är vuxna som vi får det verkliga kvittot. När de ska ta med sig det vi gett dem och på egna ben skapa en verklighet av de olika pusselbitar vi skickat med dem på färden. Själv använde jag ingen särskild ”metod”, och med facit i hand har jag gjort rätt och fel. Ni använder en del av det A W säger, som det här med sömn och rutiner. Däremot, om jag förstått det hela rätt, har era barn varit på dagis/förskola, vilket A W å det grövsta förkastar, i synnerhet före 3 års ålder. Det hon anser om att barn bor varannan vecka hos skilda föräldrar är att det inte ger barnen två hem, utan att de snarare inte får någon fast punkt alls även om det kan vara det bästa för föräldrarna. Hon betonar att de bör ha tonvikten hos den ena föräldern och regelbundet, men mindre i tid, vara hos den andra föräldern. Åtminstone står det så i den första utgåvan av Barnaboken, vet inte om hon reviderat sin uppfattning för det är länge sedan jag läste den nu. Så gör uppenbart inte ni, vilket borde få tyst på dem som tycker/tror att ni slaviskt följer en metod! Polly ser ljuvlig ut – svårslaget söt, harmonisk och ”med”! Fint att se 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..