Match uppladdning

Många undrar hur det är att träna inför match och att ladda upp, hur man gör sista veckan. Tänkte berätta lite om min upplevelse av det.

simon_skold_dan_gibbon_superior_challenge_xi_2014_29_11_mmanytt_foto_micha_forssberg_015

Ögonblicket innan allvaret börjar Foto: MMANytt

Simon:

När det är så kallad matchvecka, eller fightweek som jag burkar kalla det är allt annorlunda. Jag går som i en bubbla, hela tiden drar tankarna till matchdagen. Hur det kommer kännas, hur ska det gå och vad kommer att hända där inne i buren. Oavsett hur väl förberedd jag än är kan jag inte förbereda mig på allt.

Har tränat hårt inför denna matchen både fysiskt och mentalt. Det har blivit viktigare och viktigare för mig med den mentala träningen desto äldre jag blivit. När jag var yngre så ”körde” jag bara på. Nu har man fått några år på nacken, lite fler matcher bakom sig och det har gett mig en erfarenhet som jag inte tror att man kan träna sig till. Den får man genom att tävla och hela tiden ge sig in i buren igen!

På lördag går jag min 11:e match som MMA fighter och det är på Superior Challenge 14 som går i Stockholm, det är alltså på hemma plan. Jag är otroligt taggad inför att tävla hemma framför min familj och mina vänner. Har många som ska ditt och jag vet att det kommer att bli en extremt bra stämning när det är dags. Med detta infinner också en form av press, att man så gärna vill prestera bra inför alla man känner, alla som är där för att se just det mig prestera.

Jag längtar till lördag nu, jag vill bara att det ska bli dags och det är så jag känner inför matchdagen när det närmar sig. Jag vill bara göra det nu, och när det är gjort så tycker jag det är synd att det redan är över. Det är väl detta som jag kallar lite hatkärlek till sporten.

När jag går in i buren har jag inte rädslan för att bli slagen hårt, blir knockad eller att det är smärta som skrämmer mig. Rädslan ligger på ett mycket högre plan. Rädslan är snarare att behöva förlora, se sig slagen mot en annan person som gjort det mycket bättre än vad jag kunde göra. Men det är risken som jag måste ta för att få göra det jag älskar.

Med detta sagt är det idag två dagar kvar till invägningen, och jag har valt att gå upp en viktklass inför denna matchen för att slippa  droppa så mycket i vikt. Det känns som ett jättebra beslut, känner mig starkare och snabbare än på länge och jag är även en bra pappa och sambo här hemma då jag slipper gå runt som en zombie och knappt ha någon energi alls.

Jag hoppas verkligen att så många som möjligt kommer och tittar på galan, det finns ett fåtal biljetter kvar och du kan köpa din biljett här. Superior Challenge går även att se live via www.viaplay.se så det finns alla chanser i världen att kunna ta del av detta.

Vill tacka alla som stöttat och hjälpt mig inför denna matchen, såväl familj som träningskompisar eller ni som på något sätt gett mig positiv energi för att orka och våga ge mig in i buren igen!

simon_skold_dan_gibbon_superior_challenge_xi_2014_29_11_mmanytt_foto_micha_forssberg_024

Detta är min målbild inför söndag! Foto: MMANytt

//Simon

 1. Liza skriver:

  Funderar på det där med tävlingstillfälle. Är inte så ofta du tävlar har jag en uppfattning om. Är det så för er alla som håller på med MMA? En fråga oxå, vad ligger det för ekonomisk vinst på det hela? Har ingen som helst koll för sammanhanget. Har ni ordinarie jobb och utövar mer då och då?

 2. Hanna skriver:

  Lycka till imorgon!! Ska dit och kika, första gången jag ser MMA så ska bli riktigt kul!!

 3. Ewa skriver:

  Min fråga är: Hur kan man, med tonåringar i huset, rättfärdiga ”bantandet” inför match?. Det är så långt från normalt förhållande till vikt och mat man kan komma och känns verkligen inte sunt att ”droppa” vikt så snabbt, inför match, med barn i huset. Två ägg om dagen och dåligt humör pga självsvält, hur förklarar man det? Även om du visar, när du inte har match framför dig, att du äter ”vettigt” (om nu lchf räknas som så)….

 4. Maria skriver:

  Hej Simon,
  Vill bara önska dig lycka till på lördag, jag håller tummarna att du vinner matchen!
  Mvh Maria

 5. Kinna skriver:

  Jag förstår inte hur någon kan utsätta sig för smärta, helt frivilligt.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..