Gratinerad hummer

Igår lyckade vi till det lite och gjorde hummer, idag tänkte vi dela med oss av receptet.

Simon:

Jag har inte varit så mycket för skaldjur över huvudtaget men sedan jag och Camilla träffade varandra så har det blivit mer och mer av det.

Igår passade vi på att göra gratinerad hummer i ugnen som blev så gott. Börja med att dela humrarna på mitten och ta bort magsäcken samt bajsranden. Ta ut köttet ur klorna och lägg det där det finns plats i skalet. Lägg dem i en ugnsäker form.

Blanda 3 msk smör, 1 chilli, 1 msk koriander, 2 stora klyftor, bland det i en skål och smöret får gärna bli rumstempererat då blir det lättare att jobba med. När det är färdigt lägger du det över hummerköttet och häll lite citronsaft på, avslut med att toppa med västerbottenost.

hummer västkust pojkarna läckberg sköld stjärnfamilj

hummer västkust pojkarna läckberg sköld stjärnfamilj

Sätt in dem i ugnen på 220 grader högt upp i ca 5-8 minuter, håll koll på dem, smöret och osten ska smälta men ta ut det så att köttet inte blir torrt.

img_0719

Servera med goda tillbehör som lite aioli, citron och en bit god bröd med ost kanske. Hoppas det smakar.

/Simon

  1. v skriver:

    Jag älskar skaldjur och äter ofta bl.a tiger räkor som jag steker med vitlök och chili…..Underbart gott. jag föredrar vitlöks bröd

  2. jenny skriver:

    Lyxigt och lyckat

  3. Carina skriver:

    så gott med hummer! Till Gun han menar nog två vitlöksklyftor👍

  4. Gun skriver:

    Verkar gott men…….vad ska det va för ”två klyftor” det har du inte skrivit.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..