Uppladdning

Imorse så så hände det en lite annorlunda sak när ungarna hade gått till skolan.

camilla-lackberg

Foto: Bingo Rimér

Simon:

Jag är en tävlingsmänniska, älskar att tävla och anser att man kan tävla i allt. Camilla däremot försöker ibland säga att hon inte är en tävlingsmänniska…

Imorse när ungarna hade gått till skolan och det bara var jag, hon och Polly kvar hemma så gick hon fram och tillbaka i vardagsrummet, fram och tillbaka, fram och tillbaka. Hennes blick iskall och jag började undra om det hänt något. Hur är det? frågar jag, hon tittar bara på mig och svarar ”jag laddar för att skriva 12 sidor idag”. 12 sidor, alltså det är så sjukt mycket. Ni kan prova att bara försöka fylla en A4 sida med text så kan ni se hur lång tid det tar. Tänk då att ni är i sluttampen på en bok, som ska läsas av ex antal miljoner läsare. Så coolt att se hennes fokus och det påminde mig så mycket om hur jag blir inför mina träningar när jag närmar mig match.

Så visst är hon en tävlingsmänniska, en envis sådan också. Hon har ett grymt fokus och hennes målmedvetenhet är otrolig. Blir så imponerad av henne, varje dag. Det är en tung period för henne nu, långa dagar, så mycket tankar som snurrar i huvudet men hon lurar alltid ut det. Ibland kan hon börja städa frenetiskt som en galning och vid detta laget har jag lärt mig och vet vad det betyder, hon har kört fast och behöver lite tid att tänka ut fortsättningen. Sen efter en stund är hon nere i gruvan igen som hon kallar det och skriver så att det glöder om tangenterna.

Så stolt över henne och just nu är hon inne på sin 10:e bok i fjällbacka serien, det är helt sjukt. 10 böcker, de är utgivna i mer än 50 länder på 38 språk, sålt i precis under 20 miljoner ex (reserverar mig för felskrivning om det är något mer eller mindre) oavsett det är så sjukt coolt tycker jag.

 1. Karin skriver:

  Imponerande Ja eftersom jag upplever att Camilla gör en hel del annat vid sidan om( när hon inte skriver) är mamma och sysslorna vi alla har i hemmet osv…. mat , tvätt städa borde vara fullt upp ändå :)) sen hänger hon en hel del på sociala medier , TV , galor, bloggar , instagram … mer förundrad över hur ni hinner med allt annat ? Sen begriper jag väl att det går att köpa till sig hjälp till mycket av detta , ja om man har en plånbok som tillåter det , vilket så klart öppnar vägar till mer tid. Ha en fridfull Jul:)))

 2. Helena skriver:

  Japp, sjukt coolt o lite ofattbart för en vanlig dödlig…

 3. Helena skriver:

  Jag har precis läst ut de 9 första för 3e (!) gången så längtar verkligen efter nr 10!

 4. Josefin skriver:

  Hon Är cool, inifrån och ut 🙂

 5. Du har rätt Simon! Det är COOLT! Hon är lätt den bästa författare jag någonsin läst något av & väntar med stor spänning på den nya boken 👍🏼

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..