Pollys favoriter

Polly är ju inte supergammal men hon har blivit riktigt duktig på att visa vad hon gillar och inte gillar.

Polly, favoriter, barnprogram, stjärnfall, läckberg, sköld

Simon:

Vet att de finns mycket åsikter om att låta barn kolla på TV osv men vi har valt att låta Polly göra det lite då och då, framförallt för det är enda gången hon sitter still och ”chillar” lite.

Annars rör hon sig hela tiden, kryper, går pillar och undersöker. Hon gillar inte att sitta i knät, hon vill sitta själv men när vi sätter henne i sin matstol framför tv:n så kan hon sitta still en lite stund. Känns som att det är något som hon behöver för att kunna slappna av. Än går det inte att prata med henne och säga åt henne att hon ska sitta still och ta de lugnt.

Hennes sömn går bra, speciellt på natten, hon somnar fortfarande mellan sju halv åtta och vaknar mellan sex och sju på morgonen. Sover två till tre lurar per dag beroende på hur trött hon är, det kan variera från dag till dag och märks rätt tydligt på hennes humör om hon behöver ha två eller tre lurar. (Camilla skrev ju lite mer i detalj om hennes rutiner häromdagen.)

När det kommer till var hon gillar att kolla på tv så har Babblarna varit en stor favorit, hon älskar dem, men nu har hon ”tröttnat” på dem. Det som gäller är olika former av Barnvisor på Youtube, vad har era barn för favoriter?

Polly, favoriter, barnprogram, stjärnfall, läckberg, sköld

//Simon

 1. Linnea skriver:

  Min dotter nu 6 år älskade Twinkle twinkle little star (Super simple songs) och andra liknande musikklipp på Youtube när hon var liten. Den är långsam och bra. Babblarna var också en favorit som spelades om och om igen i bilen för att hon inte skulle skrika, hon blir lätt uttråkad och hatade att sitta fast i bilstolen. På den tiden fanns bara en sång som var svinkort så det blev sjuk tjatigt och ingen app med möjlighet att lyssna nedkopplad så det var minst sagt lite svettigt att resa hem till landet som tar 2 timmar och där det inte finns 3G sista halvtimmen. På tal om appar finns en app som heter Pekbok för barn som är svinbra. Den visar fyra bilder och säger t.ex. Ko och så ska barnet peka på kon. Det är riktiga foton, inte tecknat vilket är himla bra för inlärningen. Det var så himla häftigt att se sin lilla bebis (kring 1 år när vi började) som inte kunde säga mer än mamma och pappa och lampa faktiskt peka rätt och alltså förstå innebörden av en hel massa ord fast hon inte kunde säga dem än. Nu har vi en tremånaders bebis så ska bli spännande att se vad han gillar.

 2. Matilda skriver:

  Tycker inte det är så farligt om dem tittar lite ibland, har en liten kille på 8 månader som älskar Alfons vet ej om det är pappans röst eller att de pratar tydligt och att de är lugna dom gör att han blir lugn, men låter han titta på Alfons för han skrattar och fullkomligt lyser upp när inledningen till varje program startar:) valt Alfons för att de är väldigt tydliga bilder och inte massa panhljud snabba rörelser och stressande ljudbilden tillgjorda röster, kan varmt rekommendera 🙂 kram

 3. Ann skriver:

  Mina barn fullkomligt älskade teletubbies vilket jag absolut inte gjorde. Har aldrig förstått mig på det men barnen har suttit som ljus och bara skrattat.

 4. Annika skriver:

  Men hallå, lilla söta i korgen!

 5. Karin skriver:

  Det finns tusen & en åsikter om tv & skärmar men jag märker på vår dotter (7,5 månad) att det jag tittade mycket på under graviditeten gillar hon idag, utanför magen. Både jag & hennes pappa gillar hockey & det finns inget hon älskar mer än att få sitta mellan oss i soffan när det är hockey på tvn.
  Men sen är vi mer restriktiva med våra mobiler, dels för att det är så lätt att hålla skärmen för nära & dels för att mobilen inte är en leksak.
  Och ja, även om man inte ska använda tv som barnvakt så är den stunden som tvn får dem att sitta still, lätt värd sin vikt i guld. 😉

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..