Träningen mot Match

Det är väldigt speciellt att träna inför match, och ju mer erfarenhet jag får, desto bättre går det att göra det.

Foto: Micha Forssberg

Foto: Micha Forssberg

Simon:

Den 1 April ska jag som sagt gå match igen på Superior Challenge här i Stockholm. Träningen inför det går bra, jag känner att konditionen blir bättre, timingen mer effektiv och har en bra känsla i kroppen. Jag tränar hårt i veckorna och försöker vila så mycket jag kan på helgerna, iaf från träning.

Det blir mycket träning och nu ligger jag mellan 9-11 pass i veckan, men förr då låg jag på en mycket högre träningsdos tyvärr ofta för hög sådan. Ett jättevanligt fel bland elitidrottare, det är att man vill prestera för mycket att man inte tar sig tid för vilan vilket ofta leder till skador eller sjukdom.

Jag har lärt känna min kropp de senaste åren på ett sätt jag inte gjort tidigare och kan nu mycket bättre än tidigare förutse om jag håller på att dra på mig en förkylningen eller liknande och kanske vilar den dagen för att vara på den säkra sidan.

Där är vi olika, vissa kan pressa kroppen hårdare än andra, men mitt kryptonit som jag inte klarar att vara utan, eller ens ha dåligt det är sömnen. Sover jag dåligt en eller två nätter och inte vilar från träningen säger min kropp ifrån direkt och jag blir sjuk och måste vara sängliggande några dagar. Så har det alltid varit men var någonstans runt 25 som jag fattade det och kunde se sambandet. Så oerhört viktigt när man tränar mycket att våga vila.

Imorgon är det MMA träning som står på schemat och efter det har jag vila fram till söndag lunch, vilket ger mig nästa 48 timmar, det ska bli så skönt och ger även mina spruckna fötter en chans att läka, för just nu gör varje steg jag tar riktigt ont tyvärr, även om det går åt bättringshållet!

Foto: Micha Forssberg

Foto: Micha Forssberg

En av mina favorit bilder från mina matcher, kanske ser arg ut men det är bara ren glädje =)

 

//Simon

 1. Anna skriver:

  Håller med – fantastisk bild!

 2. Lisen skriver:

  Ska du titta i kväll på boxningen – the nordic rumble?

 3. L skriver:

  Hej Simon! Jag har ett par frågor till dig
  Jag skada mig för 1 år sen vilket bidragit till lite viktökning. Lite socker och jag är ibland depprimerad. Att efter en skada inte fått hjälp utan bråkat och nu äntligen efter 10 mån har en.läkare lyssnat…magnet röntgen visa fler fel och operation ska göras.. Jag känner mig arg att behövt bråka som jag tvingats… Kan jag någonsin komma tillbaka? Kan jag bli tanten (60 år) som går power flera dar i veckan. Kommer jag.ärva ta mig tillbaka till gymet 3 dar i veckan. Kommer jag klara cykla långa sträckor uran att handen värker efter en stund? Jag tröst äter..viktökning beror på icke träning.och att jag slutade röka
  Jag tror att det går komma igen även om varje steg värker i höfterna och rygg slut..när diskbråck fått hjälp och min axel opererats
  .hade jag från början fått hjälp hade detta undvikit… Vad tror du simon! Kommer jag komma igen. Få tillbaka min gamla motivation?! Tack för svar

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..