Unicef resa

Igår kväll började Camilla sin resa till Zambia ditt hon är påväg med Unicef.

Simon:

Igår kväll åkte Camilla till arlanda för att inleda sin Unicef resa. Något som jag vet kommer beröra henne något enormt och kommer vara fruktansvärt jobbigt.

Förra veckan var vi på Unicefs världsgala, och bara det är jobbigt och sätter sina spår i själen. Då är vi bara där och tittar på den, men nu ska hon få uppleva det på plats.

Går för mig inte föreställa sig hur det kommer vara och vi har pratat mycket om det hemma. Hur kommer det påverka ens eget synsätt på världen och sin egen tillvaro. Hur mår man när man står mitt i den misär som många människor lever i till vardags.

Det är så viktigt att hjälpa till, och alla kan göra något. Vissa har råd att skänka lite mer pengar, andra kanske inte har råd alls, men man kan ända hjälpa till. När jag ser dessa små barn som inte har mat, vatten eller sjukvård så gör det verkligen ont i hjärtat. Självklart har det blivit värre sen jag fick bonusbarn och en egen dotter.

Skola där är en lyx som våra barn klagar över att behöva gå till varje dag, och det är så skevt, det ska inte få vara så! Alla ska ha rätt att gå i skolan, lära sig läsa, skriva och räkna, men även att det ska vara så är det ju inte det och det måste vi hjälpa till att ändra på.

Hoppas Camilla får en ”bra” vecka, vet att det kommer vara mycket tårar, men även att hon känner att hon kan göra något, att det finns ett ljus i mörkret. Det är inte försent, det är inte lönlöst att hjälpa till, utan det blir bättre och det går att göra skillnad.

Är du inte världsförälder, så bli gärna det här!

//Simon

 

 1. Maria skriver:

  Jag har alltid funderat på vad dessa resor går ut på? Tänker på de som lever i misären. Blir det inte värre att ”vita rika människor” Går runt och gråter vid ens hem? Blir inte känslan av orättvisa starkare hos de som lever där? Och vad gör alla dessa vita rika människor mer än går runt och förfäras av hur de lever?

 2. Helena skriver:

  Jag tycker det är trist att de flesta insamlingar har en nedre gräns då det gäller summan man kan skänka. Alla kronor räknas ju! Tjugo kronor hit, tio kronor dit och så vips!

 3. Åsa skriver:

  Tyvärr har jag svårt att stödja en organisation som använder insamlade pengar till att skicka dit kändisar

  1. Linnea skriver:

   Det kan jag hålla med dig om! Det finns kändisar som är mycket angagerade i att hjälpa! Ta te.x Kjell Bergqvist med fru….jag vet inte hur länge Camilla och simon varit världs föräldrar? Men gissar i många år då Camilla fått möjlighet åka på denna resa! Svårt veta då såna frågor aldrig besvaras:-) lite tråkigt!!!

   1. Simon: Jag vet inte hur länge Camilla varit de, jag blev det efter första gången jag var på Unicefgalan =)

    1. Linnea skriver:

     Hihi! Det svaret blev ingen klokare av:-) 1år?

     1. Simon: Vet faktiskt inte exakt när den var men mellan 1-2 år. Innan jag fick en ”familj” så hade jag inte sett dessa galor, och blir så mycket mer berörd sen jag själv fick barn även om det självklart alltid är jobbigt att se andra lida oavsett. Men när det kommer egna barn i bilden blir den känslan så otroligt mycket mer verklig, för man kan på något sätt föreställa sig den förtvivlan som måste infinna sig.

    1. Linnea skriver:

     Simon! Det låter bra! Igår skrev jag och ställde frågan vad du gör idag för att hjälpa dessa länder?!

  1. Simon: Camilla har betalat hela sin resa själv, så kostar inte Unicef något alls…

 4. Att få äran att följa med Jenny Strömsteth på denna resa!!!
  Jag håller inte med dig att det behövs barn för att se världens elände…

  Visst ska vi alla hjälpa om vi kan!
  Hur länge har du och Camilla varit världs föräldrar?!
  Vad gör du i din vardag för att hjälpa olika organisationer?! Skriv och berätta…alltid roligt att läsa andras projekt.. Du skriver annars mest om mma bilar glamour polly dina kläder:-) det här är ett viktigt ämne som berör de flesta…finns alltid mer att utveckla inom ämnet… Hoppas pollys öron mår bättre…
  Viktigt är att inte låta barn ligga och dricka sin flaska..vätskan rinner då ner i hörsel gångarna….ha en bra dag

 5. Majda skriver:

  Önskar Camilla lycka till på resan och hoppas hon kommer hem rik på livserfarenheter. Viktigt ämne att ta upp och alla vi som kan göra något ska göra vårt bästa för att dessa barn och unga får det lite bättre i livet.

  http://nouw.com/miniochluna

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..