Sommarlov

Vem kommer inte ihåg sommarloven när man var liten

Simon:

Sommarlov, vilken magisk upplevelse, alla minnen från när jag var liten. När jag var liten bilade vi mycket till spanien, med bil & husvagn. Det är en riktigt lång resa, 220 mil enkel väg + en 8 timmarsbåtresa =)

Vi åkte till samma Camping varje år som ligger i Tarragona, La Plana. Det tog några dagar att åka ner, och det kanske inte var det roligaste när man var liten att sitta i en bil med Mamma & Pappa utan AC, det fanns inget som Ipad, eller Iphone eller att kolla film i bilen var inte heller en möjlighet. Men det gick, och det gick väldigt smidigt, trots att vi körde över 50 mil alla dagar, stannade på olika Campingplatser i Europa och så blev alltid några dagar i både Tyskland och Frankrike innan vi kom fram.

Mamma & Pappa hade alltid sparat sin semester och tog ut nästan allt på sommaren så vi spenderade ofta 6 veckor på dessa resor, och det var verkligen underbart. Campingen ligger precis in till stranden och det var både folk som tältade och hade husvagnar och det fanns även lägenheter att hyra. Vi provade faktiskt att hyra lägenhet något år också, men det blev faktiskt mest att vi åkte ner med husvagnen. Det är något speciellt med de semestrarna från när man är liten, jag kan än idag komma ihåg lukterna, ljuden från havet. Älskar det ljudet, dundret som kommer när vågorna slår, finns inget bättre att som till.

 

Här är lite bilder från när jag var liten och våra sommar semestrar till Spanien:

IMG_5940

 

IMG_5942

IMG_5943

IMG_5944

IMG_5945

IMG_5946

IMG_0461

Så mycket minnen när jag tittar på dessa bilderna, och jag har ganska lätt för att bli brun som kanske ses på bilden ovan…

Det är något magiskt med att resa, och vi åkte alltid tillbaka till samma Camping, och det gjorde alla andra också så det blev verkligen som en familjecamping trots att folk kom från olika delar av Europa ditt.

Det kanske låter helt konstigt och men det gick en tågräls genom hela Campingen som delade upp den i två delar, och man fick gå under en den genom en tunnel för att komma till stranden, eller receptionen beroende på vilket håll man skulle. När det kom tåg så dundrade det i hela Campingen och tågen i spanien är väldigt långa och de kunde ta över en minut innan hela tåget åkt förbi Campingen. Men det gjorde igen, visst första natten man skulle sova kändes det som att det släpptes en bomb mitt i Campingen men sen vande man sig och det var till och med skönt att sova till ljudet av de.

Härliga minnen att tänka tillbaka till, och det för mig är en av meningarna med livet, just att skapa minnen.

Vad har ni för planer på semester i sommar?

//Simon

 1. Mi skriver:

  Känner precis likadant för sommarlov ännu idag. Sovmorgnar, havsbad, villaliv, båtar och glass. Lugnt o kravfritt. Med familjen. Trots att jag är 40+. Har ännu barndomssomrar. För mina barn. Lika njutningsfullt o kravlöst som då.

 2. Jag minns när du och jag hittade varsitt svärd i plast, i någon affär (i en lada?) där allt (?) kostade 100 pesetas. Jösses, vad vi lekte med de där svärden sen! Invecklade och långa lekar som roade oss enormt. En annan gång gjorde vi en tipspromenad som de vuxna fick ”gå” där de sedan vann olika sorters godis 😊. Sköna somrar på La Plana var det verkligen.

 3. Soffan skriver:

  Berätta vad du fick i 30-års present ! Man är ju spernyfiken

 4. F skriver:

  Camilla!
  Jag behöver pepp.
  Har en 2,5 åring och en 9 månaders och sen fyra månader tillbaka är nätterna KAOS. Lillan är sååå orolig på nätterna men kommer inte till ro oavsett vad vi gör. Detta resulterar i två dödströtta föräldrar men även ett storasyskon som inte får sova ifred. Vi känner att vi har testat ALLT och orkar inte mer, nu tänker vi börja med sova hela natten från och med torsdag. Kan du snälla ge mig lite pepp och dina bästa råd utöver all läsning som finns från Anna W? Tack på förhand!

  1. V skriver:

   Finns att läsa på nätet!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..