Affärssinne…

Igår fick Liam ett kit som jag köpt där man kan göra egna studsbollar. Man häller ett pulver i en form, man kan välja en färg eller hälla i flera olika så det blir randigt, sedan sänker man ned denna i vatten och efter ett tag har pulvret stelnat och studsbollen är färdig. Han gjorde flera jättefina studsbollar och lekte med dem hela dagen igår.

Idag hade jag ett möte på förmiddagen och hade ingen barnvakt, det var ok för dem jag skulle på möte hos att ta med Liam. Han fick under mötet sitta i personalrummet/köket och titta på en DVD film som jag tagit med mig till honom. Trodde jag att han gjorde i alla fall….

Detta var ett möte med en advokat på en fin advokatbyrå i Stockholm. Det var väl ca 10 medarbetare som också jobbade där och när jag var färdig på mitt möte gick jag ut till Liam i köket. Då sitter han inte och kollar på DVD, nä han sitter och räknar pengar. Femtio kronor hade han sammanlagt. Och jag frågar såklart vart han har fått pengarna ifrån. Då svarar han: -Jag har sålt mina studsbollar till dem som jobbar här, de fick betala 10 kr styck, och jag hade fem bollar. Så nu har jag femtio kronor. Och så ler han med hela ansiktet och ser väldigt nöjd ut. Advokaten jag nyss varit på möte med stod bakom mig och började skratta. Han sade sen att Liam verkar ha bra affärssinne redan. Det ska bli intressant att se vad han hittar på i framtiden.

Ja, det ska sannerligen bli intressant. Jag blir inte klok på min lilla son. Han lyckas att överraska mig om och om igen med alla sina påhitt. Men det är roligt, och spännande så länge det inte är några dumma hyss. Undra som sagt vad han ska hitta på härnäst.  :)

Kram på er!

/Laila

 1. För det första: Varför fanns det inte såna studsbollar när jag var i den åldern!? Det där verkade ju kanoners! :D
  För det andra: Smart kille! Han kommer komma långt! ;P

 2. Emilia skriver:

  Ha, ha…goa killen!
  Dock får han passa sig för reklamationer för de studsbollarna man gör blir sten hårda och omöjliga att studsa med efter bara någon dag. Men han lämnade väl ingen garanti på sin försäljning?! Och kunderna kan ju knappast uppvisa kvitto på att de köpt dem hos Liam………

 3. Viola skriver:

  Smart kille du har! Min son gav mig ett halsband i present, hade det på mig till jobbet – hemma igen så berättade jag att jag fått komplimanger för halsbandet, Colin nickade nöjt… Veckan efter var han med mig en stund på jobbet, gick och hämtade papper i skrivaren osv.. tyckte att han varit borta liiite för länge så jag och gick efter honom, fann honom hos ekonomin där han tog upp beställning på halsband och frågade hur mycket de var villiga att betala ”man får vad man betalar för” säger ungen :=) Undrar vart han hört det….

 4. Han är för härlig lille Liam :-) Vilken kille!!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..