Personangrepp och bittra förlorare….

Igår kväll satt jag som väldigt många andra och tittade på Melodifestivalen. Jag var nyfiken på flera av gårdagens bidrag. Men under de senaste veckorna har det dock varit fokus i media på ett bidrag. Eller egentligen inte ens ett bidrag, utan en person, Björn Ranelid. Och denna fokus har nu det senaste dygnet kulminerat till något som jag har svårt att förstå.

 

Under de åren jag varit med som domare i Idoljuryn har jag och mina jurykollegor otaliga gånger fått höra att vi är för hårda med vår kritik mot de tävlande. Jag har då försökt förklara att om man inte tål att höra det vi har att säga så blir det väldigt svårt att klara av den hårda verkligheten utanför idolbubblan. Vår kritik är ingenting i jämförelse med hur verkligheten ser ut! För det första så bryr vi oss om alla deltagare som vi plockat ut, dom är utvalda av en anledning och det är för att vi tror på dom. Sen så är vi fyra stycken i juryn som tycker till utifrån ett professionellt perspektiv det vi säger är kritik för att hjälpa artisterna framåt eller att vara så pass ärliga att säga att du kanske borde tänka om och syssla med något annat inom eller utanför musikbranschen eftersom alla inte just passar till att bli artister. Men som sagt det finns ju tusen jobb inom musikbranschen som man kan jobba inom. Man får inte glömma att vi är endast fyra personer med fyra åsikter och vi ger både ris OCH ROS men det som nu hänt med Björn är att det är ett helt drev som rent ut sagt hatar!!

 

Det känns som att hela Sverige har förvandlats till en enda stor skolgård där halva skolan har bestämt sig för att mobba en enda elev. Det finns nästan inte en enda vettig kommentar om själva låten, utan det man pratar om är rena personangrepp på denna man. Och de som är allra värst är andra kändisar!!

Andreas Johnsson blev så förbannad att han pekade fuck you finger mot kamerorna!!??

What?? Själv snor han en ny låt varje år som redan finns och imiterar Bono, det här året var det Beautiful lie med Suede! Välkommen till sikta mot stjärnorna.

 

Gardell rasar och går ut med att han ska sluta vara homosexuell? Tack för infon!

Mattias från EMD tycker att det är ett skämt och ren skandal!! Ja, skandal för den som varit med och tävlat och blivit så bitter att man inte gick vidare så att man inte kan glädjas för någon annan.

 

Sen har vi ju alla andra som bloggar och twittrar och där det råder total lynchstämmning.

 

Men det alla verkar ha glömt bort är att det faktiskt finns en förjury med Christer Björkman i spetsen som har ansvaret att plocka ut dom bästa bidragen i Sverige och om man nu anser att bidraget är skit så är det väl dit man ska rikta sitt missnöje?

I slutändan är det ju svenska folket som röstar och det blev ju ganska tydligt vad dom tyckte i lördags och det är ju bara att acceptera! Det är ganska kul faktiskt om man tänker efter, här ställer en massa artister upp i en tävling för att få reda på vad publiken tycker och sen när man väl får reda på det så går man till mot angrepp och säger att publiken har fel!!

Ha det bra!

/Laila

 1. Det känns som att hela Sverige har förvandlats till en enda stor skolgård där halva skolan har bestämt sig för att mobba en enda elev.
  ???????????????

  Dom här orden kommer ju från rätt röv !!!! Glöm inte att skolnamnet var Idol ,för det var så allt började
  dvs.att kritisera andra för dom inte kan sjunga
  mm, Så hur i helvete kan ni gå ut och skriva så här när ni själva satt i Idoljuryn och kastade skit i ansiktet på ungdomar program efter program.
  En sak till ! Lär er själva göra musik innan ni slaktar andra . Och ja ! jag har hört er musik ,och kan säga att det är sämre än dom som var på idol.
  så jag personligen fattar inte hur ni överhuvudtaget kunde få sitta i idol jag menar vilken sång har ni sjungit som svenska folket kommer ihåg ??? ..va…ingen nähä. Men det är så med stockholmare, vill synas överallt i media men kan ingenting själv.
  Mitt Tips : Sopa rent framför er egen dörr innan kritiserar andra. Och detta säger jag ifrån ett professionellt perspektiv.

 2. Skriv din kommentar här!Mycket bra skrivet Laila, håller helt med dig och skönt att höra någon offentlig person uttala sig om mobbingen mot Ranelid.

 3. Hej Laila!
  Jag tycker att ditt X, Anders Bagge, som är en seriös och musikkunnig man borde ta över efter Christer Björkman nästa år. Han skulle ha förmågan att ta denna tävling till högre höjder både nationellt och internationellt, både musikaliskt och sångmässigt genom att välja ut artister med rätta talang. Björkman har gjort sitt i denna tävling och har nu fått för sig att Melodifestivalen ska vara ett forum för ”udda individer” utan någon som helst musikalisk och sångmässig begåvning. Det är förfärligt att behöva se Melodifestivalen förfalla. Detta program man har följt sedan man var barn och tidigare har det alltid varit Sveriges bästa röster som deltagit. Det är ju en musiktävling och man måste grunda det på musikalitet och röstresurser hos de som medverkar.
  Vi är många som sitter framför tvn och längtar efter ett seriöst ledarskap för denna tävling. Vi vill se och höra professionella sångare och musiker äntra scenen nästa år.
  Vidare är det förfärligt att se en så kompetent och extremt duktig sångerska som Sarah Dawn-Finer agera programledare, vilket hon i och för sig gör jättebra och proffsigt, men något är fel när en författare som inte kan ta en ton går direkt till finalplats och en skådespelare som heller inte kan sjunga. Jag kan inte tycka annat än att det är tragiskt. Tipsa Anders om jobbet så kanske vi kan få en högklassig Melodifestival igen!

 4. Cattis skriver:

  Just det Laila, det är dit du rikta ditt missnöje, till förjuryn med Christer Björkman i spetsen. Även du måste lära dig ta reda på fakta innnan du publicerar. Du trampar på utan att tänka dig för. Du har sjunkit i mina ögon.

 5. hoppsan här va de livat här va de glatt här va de blommor i morsans hatt …
  alla har våra egna tankar och funderingar .Alla känner sej orättvist behandlande bla bla bla ..men alltså detta är en blogg och alla har vi våra bloggar för att kunna skriva vad vi vill man har sin uppfattning om saker och andra har sina .måsta man tycka som andra för att inte folk ska tycka att man är en idiot .näe ja såg inte festivalen på grund av att ja tycker de har blivit tråkigt de är inte som fööörr.Måste man betee sej inför tv och liksom sticka ut huvet ..tror dom att vi i publiken blir impade ..nä de sjunker i mina ögon i alla fall.
  ja har haft ett tufft liv och ja kan inte betee mej ändå sååå är de folkvett och ettikett ps det är vad jaaa tycker fridens lijor på er ALLA

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..