Godmorgon!

Jag är den första att säga om jag har fel om någon gett mig information som får mig att ändra min åsikt. Och i det här fallet så tycker jag att jag dömde just den här mannen allt för snabbt och att jag uttryckte mig klumpigt om hemlösa i mitt förra inlägg och ber om ursäkt för det.
Jag tänkte inte så långt att man kan skaffa en mobiltelefon för ett par kronor eller att någon skänkt honom den. Så det är egentligen inte så konstigt att han hade en telefon när jag tänker efter.
 Men efter att ha funderat så var egentligen inte mobiltelefonen i sig kärnan till varför jag blev upprörd. Och det är lätt att slänga ut sig dumma kommentarer när man är upprörd som man i efterhand kan se att det inte var så genomtänkt.
Det som jag då blev så provocerad av var att den här mannen innan han tog upp mobiltelefonen agerade på ETT sätt och när mobiltelefonen kom fram agerade på ett annat sätt. Mannen satt med knäppta händer och bad på knä de förbipasserande att skänka pengar, men när telefonen ringde så var det som om han blev en annan person och det var då lätt för mig att dra slutsatsen att han spelade teater.  Som förbipasserande hade man ju inte alls lagt märke till detta, men nu satt jag  tillräckligt länge vid rödljuset för att se det. Tyvärr är jag lite skadad efter att ha bott i USA och sett ett sådant agerande förut med egna ögon och det bidrog nog också till min starka reaktion och förhastade slutsatser.
En sak som är viktigt att påpeka är att det finns ett stort utbrett och välkänt nätverk av organiserat tiggeri där det finns andra människor som skor sig på andras olycka.Kanske var denna mannen en del i en sådan organisation, det är möjligt att han var offer för något sådant och det kan förklara hans agerande. Och är det så är det oerhört beklagligt.
Precis som att jag skriver vad jag själv tycker och tänker här på min blogg så är ni välkomna att tycka och tänka här också. Vill bara förtydliga en sak. Om en kommentar skulle vara borttagen så är det inte jag som tagit bort den, det är ni läsare själva som gjort det genom att anmält den kommentaren.
Kram
/Laila