Kom och joina vår nya Facebookgrupp: mamapower!

Är det något vi äääälskar att prata om på mama-redaktionen så är det – tja, det mesta som rör mammalivet faktiskt. Innan jag ens hunnit slå upp datorn på morgonen kan jag i vår gemensamma gruppchatt ta del av:

1. Hur redaktör-Maija blir lite sen ”pga har tvättat golvet efter att ha kommit in och sett 4-åringen skrubba det med toalettborsten… ’Men jag skulle bara ta bort kisset som jag kissade där!’”

2. Att projektledar-Matilda sitter ute i förlagsköket och jobbar medan hon lugnar ner sig efter morgonens trotsbråk med 5-åringen. Citat: ”Jag bör inte vistas bland andra människor just nu.”

3. En desperat vädjan från vår föräldralediga layout-Karin: ”Vad sjutton gör man när man inte fått sova på en vecka och man bara känner sig som en livegen mjölkleverans som ser i kors av trötthet och post-förlossningshormoner?”

Själv har jag svårt att hålla ögonen öppna då jag minst tre gånger i  natt blivit väckt av May som envisats med att NU är ett bra tillfälle att mata hennes nya gosedjurshund Snuffy.

Då känns det så fantastiskt stärkande att mötas av ett gäng likasinnade som går igenom ungefär samma sak. Eller som gjort det och kan bekräfta att det KOMMER BLI LÄTTARE. Eller som bara skickar ett hjärta och en styrkearms-emoji. Det betyder så otroligt mycket, och är ett så fint bevis på att kraften man får genom pepp, stöd och kärlek från andra mammor är ovärderlig – det är verkligen äkta mamapower.

Och på tal om det så drar vi nu äntligen igång en Facebook-grupp, dit vi bjuder in dig och alla andra mammor att peppa, tipsa, stötta eller kanske bara hänga. Här hoppas vi att inga frågor är fel eller tabu, och att man kan känna att man kan dela med sig av sitt mammaliv, helt utan filter. Än så länge är det helt nytt, vi får se vad det blir – det bestämmer ju ni som vill vara med! Diskussionen i gruppen är redan i full gång gällande allt från hur man lindrar barnens natthosta (så spännande knep!), massvis med presenttips inför barnkalaset och hur man fixar nätterna med bebis som konstant vaknar och vill snutta på bröstet. Välkommen in du också! Vad gruppen heter? Mamapower – så klart.

 

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..