Hur var det att sova borta en natt då?

I fredags tog alltså barnens mormor och morfar hand om Philip och Nicholas. Vi skulle för första gången gå iväg på fest tillsammans och sova på hotell efter. Som jag skrev i torsdags så hade jag lite delade känslor inför att vara ifrån barnen. Jag bör väl tillägga att barnen träffat mormor och morfar i princip varje dag sedan de föddes, så de är supertrygga med dem. Dessutom sover de hela nätter nu och de skulle inte sova borta, utan mina föräldrar skulle sova hemma hos oss.

I alla fall, det kändes jättekonstigt att säga hej då till barnen och bege oss till hotellet för att checka in. Samtidigt var det superhärligt att känna att det bara var ”vi” för ett dygn. Eftersom vi visste att barnen hade det hur bra som helst (efter rapporter hemifrån) så kunde vi slappna av och njuta och ha KUL! Det kändes väldigt märkligt att gå och lägga sig på natten och jag kan säga att jag vaknade samma tid på morgonen som barnen brukar vakna haha. Jag fattade inte var jag var när jag vaknade och jag undrade var barnen var innan jag insåg att jag var på hotell. Jag låg vaken i typ två timmar innan jag lyckades somna om en liten stund. Men, det var SÅ värdefullt för oss att få ett dygn tillsammans och jag är så glad att det hade gått SÅ bra med mormor och morfar. Vi LÄNGTADE IHJÄL OSS efter killarna och det var så enormt mysigt att få gosa med dem igen när vi kom hem.

Vill passa på att tacka för ert stöd i kommentarsfältet ang detta.  Tack för att ni förstår ♥

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

Elle-galan 2019

Foto: Malin Goransson

Innan jag och Fredric begav oss till Grand Hôtel så fixade världens bästa Nathalie Berzelius mig i hennes galet fina studio.

Foto: Malin Goransson

Foto: Malin Goransson

Vi har jobbat ihop sedan 2005 och det finns ingen som gör smink och hår lika bra på mig som hon.

Foto: Malin Goransson

Nathalie hade dukat upp en härlig snacksbuffé som jag passade på att glufsa i mig från medan hon transformerade den här tvåbarnsmamman till galatjusig.

Foto: Malin Goransson

Vi bestämde oss för en lite ”slarvig” uppsättning som lät de vackra örhängena jag bar kvällen till ära skina.

Foto: Malin Goransson

Till det la hon en frostig ögonmake som matchade kvällens outfit perfekt.

Foto: Malin Goransson

Foto: Malin Goransson

Sista touchen innan jag hoppade i klänningen.

Foto: Malin Goransson

Bar en magisk klänning från Ida Sjöstedt, örhängen från Ebba Brahe

Foto: Malin Goransson

…väska från Jimmy Choo, ringar från LWL Jewelry

Foto: Malin Goransson

Foto: Malin Goransson

…leendet – min bästa accessoar, det är min andra hälfts förtjänst ♥

LOADING..

Delade känslor

Precis tryckt i mig en semla. Båda barnen sover ÄNTLIGEN. Philip hade ett rejält gråt-race för en liten stund sedan. Visade sig att han var hungrig och trött. Men för hungrig för att kunna somna. Han brukar inte vara hungrig den här tiden, men ikväll var han visst det. Men nu har han däckat i vagnen.

Imorgon ska vi först till BVC för killarnas andra vaccination för att sedan möta upp mina föräldrar och lämna barnen till dem. Mamma och pappa ska sova över här medan jag och Fredric ska gå på Elle-galan. Efter galan ska vi bo på hotell och det här är verkligen en kväll jag längtat otroligt efter. Dels ska det bli lyxigt att få klä upp sig och bli fixad, men framförallt ska det bli magiskt att få en kväll med min andra hälft och få träffa lite vänner som jag vet ska vara där. Men nu börjar det verkligen gå upp för mig att jag ska vara borta en natt från mina barn… Får en klump i magen när jag tänker på det. Har varit med dem varje dag och varje natt sedan de föddes. Jag vet ju att de kommer ha det fantastiskt med deras mormor och morfar och att de är supertrygga med dem – annars hade vi ALDRIG gått bort på fest och sovit borta en natt. Men kan inte låta bli att känna att det känns lite jobbigt. Det är inte dåligt samvete jag känner för jag tycker att vi är värda en sådan här kväll tillsammans och jag tycker man ska vårda sin relation, men jag vill liksom inte vara utan mina barn. Kommer sakna ihjäl mig efter dem. Samtidigt är nog det här bra träning för mig, för nästa helg ska jag iväg på jobb i två dygn i Köpenhamn.

Ahhh brottas verkligen med de här tankarna… Nä, jag ska försöka njuta imorgon och ha kul, med vetskapen om att barnen kommer ha det hur bra som helst med mormor och morfar ♥♥

 

 1. Det går bättre ju mer man övar :-). När min första var några månader tog jag och min man en hotellnatt. Det var ju supermysigt såklart men vi for hem snabbt som attan när vi vaknade på morgonen. Vår dotter hade ju såklart haft det toppen med barnvakten. Med vårt andra barn har jag inte alls haft de där jobbiga känslorna. Nu är de 6 och 10 år och jag och min man tar små weekends ibland och bara njuter och har inga jobbiga känslor alls, nu har vi övat tillräckligt. Försök slappna av och njuta av varandra!

 2. Åh, första gången är sååååå jobbig… hur mycket man än längtat efter egentid med ens partner.
  Vet att jag ringde/sms min mamma typ 15 ggr på en halvtimme första gången vi sov borta och tillslut svarade hon ”allt kommer gå bra, passa på och njut. Svarar ej på mer sms. Kram” 🙈😄
  Det var snart 13 år sen nu. Och att åka bort är inte riktigt lika jobbigt och vi unnar oss en weekend i halvåret då morföräldrar gärna passar.
  Hoppas ni får en fantastisk kväll och hotellnatt 🥂 Njut!

 3. Njut av din lediga kväll! Snart är vardagen tillbaka och hjulet snurrar på igen! Man ska ta till vara på de små stunderna som småbarnsföräldrar <3 😉 Vi har 3 barn och ingen har "tagit skada" av att vi varit ifrån dom.

 4. Passa på att njuta! Längtar tills vi kan ha barnvakt. Men lilleman på 9 månader är så mammig så går inte med barnvakt då han gråter från att jag åker tills jag kommer tillbaka, trots att han träffar mormor och morfar minst en gång i veckan.

 5. Jag brukar inte kommentera andras blogginlägg. Men nu vill jag skicka ett stöttande ord. Jag har själv en dotter på fem månader. Och jag har jättesvårt att vara utan henne. Men vi är mer än bara mammor, vi är fortfarande egna individer som behöver må bra. I det ligger att göra nåt roligt för sin egen skull ibland. När du kommer hem kommer du garanterat ha så mycket glädje och energi att ge barnen. Det väger tyngre än om du skulle vara en trött och sliten mamma som inte gör annat än att vara just mamma. Alla är vi olika och har olika behov. Fortsätt göra det som känns bäst för dig och din familj. Och njut av galan!

 6. Jag och min man sov borta på hotell (i samma stad – typ fem kvarter bort! 😉) förra året när vår son var fyra månader. Farmor och faster sov hemma hos oss och hade hand om honom. Han hade det jättebra, medans vi satt på nålar! 😉 Det är nog så det är och jag tror att det är bra att man vågar göra sånt då och då – dels för ens egen skull och sin relations skull, men också för barnet/barnen då även de då får lära sig att mamma och pappa inte är intill en precis jämt. Tror också att det då skapar en bra relation mellan barnen och de vuxna man givit förtroendet till att vara barnvakt, vilket jag också tror är viktigt då jag personligen tror att det är viktigt med flera vuxna förebilder! 😉
  Ibland tror jag även att det kan vara lite jobbigare för den part som haft barnet/barnen växande i sin mage – det blir ju liksom något speciellt band där! Även fast jag började jobba tre veckor efter jag blev mamma medans min make var hemma i ett år, så är det jag som tycker det är jobbigast att vår son är på förskola om dagarna! 😉 Jag tycker förskola är bra och jätteviktigt, men man lämnar ju liksom iväg sitt barn till vuxna man inte känner så bra och är orolig för precis allting!

  Det kommer säkert att gå jättebra för er ikväll – alla inblandade! 😉❣️ Försök att njuta av egentiden och tiden tillsammans! Men jag tror också att det är jätteviktigt att ventilera och prata om detta, precis som du gör! 😉
  Trevlig helg!!! 💐🎈🦄💖🍼🤴🎠

 7. Hej
  Jag känner med dig,kände likadant med mitt barn.
  Jag lämnade ej han förrän efter 1 års åldern..
  Men jag har inget jobb som du /ni har.. så jag förstår dig. Du kommer lämgta ihjäl dlg.

  Men njut nu oxh sov ut..

  Pernilla

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..