Tips på grejer ni tyckt varit nödvändiga

God morgon från Kalmar!

Ska sätta mig i bilen om 5 minuter och styra kosan mot Jönköping där veckans andra Vårrus går av stapeln.

Jo, ni var ju så grymma i babysitter-frågan, så jag tänkte använda mig av er igen – om det går bra 🙂

Ni som själva har barn (kanske till och med tvillingar) vilka saker/prylar tyckte NI var oumbärliga när era barn var nyfödda? Det är ju en djungel därute så kan vara svårt att navigera sig fram. Men om ni får ge era bästa tips – hit me!

Stort tack på förhand bästa ni!

 1. Malin skriver:

  Bärsjäl/bärsele och pilatesboll. Vet inte hur många timmar jag tillbringade guppandes på bollen med killarna i sjal under gnälliga och skrikiga kvällar. Lifesaver…
  Sen såg jag att nån annan redan nämnt föräldraledighet, var hemma så mkt ni kan tillsammans, det behövs fyra armar i början.

 2. Ida skriver:

  Första tiden med mina tvillingar var babysitter fantastiskt! Att bära i trikåsjal rekommenderar jag också, lätt att lära sig, och tvillingar är ofta mindre än andra barn och kan inte bäras i sele som brukar ha en storleksgräns. En stor skötväska eftersom du kommer ha dubbel uppsättning blöjor och ombyte… jag beställde min på etsy som kan böras som ryggsäck så att man har armarna fria, guld värt när man har två barn.
  För mig var det även ovärderligt att de som hälsade på gjorde det i utbyte mot att de hade med sig mat eller hjälpte till med något hemma. Tid och ork blir verkligen påverkat med två små nya.
  Som vagn bugaboo donkey, någon skrev att liggdelarna är låga. Det stämmer, och varukorgen är inte så stor, men den är så smidig och med dubbelvagn blir mycket ändå krångligare…

 3. Stort grattis till graviditet och till 2 pojkar!!
  Vilka bra tips ni fått, många jättebra och användbara saker 🙂
  Jag har två pojkar och en tredje bebis på väg och jag måste säga att ett babynest är verkligen den bästa investeringen! De flesta är ganska små och har små kanter. Jag har haft ett suveränt babynest från Annatottis, lite större modell och med en fast och hög kant runtom. Mina pojkar har legat i den i över 6 månader. Man kan ha den emellan sig i sängen, soffan, golvet (då det är en mjuk dyna som medföljer) och även sen i spjälsängen. Bebisar gillar när det är ombonat och lite trångt. Ett superbra köp och rekommenderas!
  Lycka till med pojkarna och din fortsatta graviditet!

 4. Läst igenom tipsen du fått och är väldigt förvånad över att alla skriver babysitter, men ingen nämner ”namn”. Vi köpte en billigare först, Gracos, för vi tänkte att vaddå lägga över det dubbla på en 4Moms… Fick snabbt sälja den och inhandla 4Moms Mamaroo, finns det något du vill lägga pengar på så är det deras babysitter, ALLA bebisar älskar de, de hjälper till vid kolik och matspjälkningen, snurran är erfekt för barnen från början till slut och kan lekas med på olika sätt, superlätt att ta av sitsen på om den skulle bli skitig och slänga i maskinen. Enda nackdelen är att de är ganska stora, men ett bättre köp än detta kan ni inte göra.

  Babynest är nästa, finns en massa där ute, enligt mig så är ”the real deal” det enda som är tillräckligt stabilt och fast för att man verkligen ska känna sig säker med att t.ex ha det i sängen mellan sig och inte behöva oroa sig över att man själv ska rulla på det, eller babyn ska rulla ut, etc. Sleepyhead heter märket.

  Tvillingvagnar kan jag inget direkt om, men mitt största tips när det kommer till vagn är att inte köpa en Bugaboo, varför? de är så himla låga, ni två är långa och jag förstår inte vitsen med att ha liggdelen nere vid knäna, istället för så högt uppe som möjligt, så kolla på det när ni är ute. Vi hade en Stokke Trailz som är fantastisk, så himla ”lättarbetad” då liggdelen är så högt upp.

  Babyskydd hade vi Maxi-Cosi, de har bl.a. livstids garabti och har en massa extra krocktester gjorda för extra säkerhet som de inte ens behöver göra vilket jag tycker känns superskönt. Pebble Plus modellen hade vi som an bl.a. kan beställa färgkombinationer på hur man vill, sen är iso-fix basen till superlätt, och likaså babyskyddet kan man plocka av allt tyg enkelt för att tvätta.
  De är väl de stora sakerna i sig, sen ett litet tips är att köpa en stjärnlampa, som lyser i taket och skiftar färg, kanon om man har en bebis som vaknar på natten bara för att den är nyfiken elelr har energi över, intresset läggs på taket och ni får sova lite till 🙂 denna från Cloud B hade vi, den skiftar färg och stänger av sig själv efter 30min tror jag det är 🙂 https://www.jollyroom.se/barnrummet/barnlampor-belysning/nattlampor/cloud-b-nattlampa-ladybug-rosa

  sen måste ni ha windi pysventil hemma, en räddare i nöden om bebisarna har svårt för att bajsa eller ont i magen 🙂

  och ha många småhandukar, de blir skitiga snabbt och kommer bli din ”nya favoritaccessoar” 😉

 5. Fyra saker 🙂

  Babynest så man kan samsova utan problem.

  Babysitter. Perfekt när man ska laga mat eller duscha. Bara att flytta med så kan bebisen kolla på.

  Amningskudde från Doomoo. Så skön!

  Bärsele. Skönt att slippa vagnen ibland och skönt att ha händerna fria om man behöver fixa med grejer hemma men bebisen vill vara ett plåster.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..