Boar mig

Först och främst – tack för alla gulliga kommentarer jag fick i samband med mitt första inlägg! Så roligt att ni hittat hit! Och SÅ kul att läsa om er andra som går i väntans tider och ni som redan är tvillingföräldrar. Vilken resa vi har framför oss…känns faktiskt helt overkligt. Jag tycker inte att det går att ta in att det som rör sig inne i magen är våra barn. Att vi snart ska få träffa dem…

Far runt (ok, nu går det lite långsammare haha) här hemma och småfixar med allt innan deras ankomst. Kläder ska tvättas, nappar och flaskor ska kokas, barnvagnen ska bäddas, bb-väskan ska packas osv osv. Jag boar mig helt enkelt. Tycker på något sätt att det är skönt att hålla på och fixa och förbereda det jag faktiskt KAN förbereda. Inser att det är SÅ mycket jag inte kan förbereda mig på hur det kommer att bli, så det känns bra att pyssla med det som går.

Hur gör ni? Är ni som mig som tycker det är skönt att fixa och dona, eller tar ni det lite mer som det kommer?

 

Första tiden får killarna dela både säng och garderob. I sinom tid är tanken att vi ska flytta till något större, men första tiden behövs inte massor med plats. Dessutom rekommenderas det att tvillingar sover tillsammans. De är ju så vana vid att vara tillsammans och känner trygghet med varandra.

Lade upp en story på instagram för någon vecka sedan på garderoben och fick så galet mycket frågor ang den. Garderoben kommer från märket Sebra och du hittar den bl.a. HÄR. Sedan fick jag frågor om var tröjorna med kaninöron kommer från och de kommer från Livly och är så gulliga så man orkar inte.

 1. Hej igen, jag ska börja fixa i oktober, då jag går på mammaledighet, då har man hela oktober och kanske hela november på sig, innan han kommer. 😁
  Första sonen blir 3 år i januari skrev fel tidigare. 😁

  Har ni några namn, ännu? Jag har ett namn, men den här gången får min man bestämma. Vi valde tillsammans våran dotters namn, sen valde jag första sonens namn, så nu får min man välja till våran andra son. 😁

 2. Såå kul och följa din resa 🙂 jag är själv gravid med tvillingar och är nu i v.18!
  Har sedan innan en 7 årig dotter och en 5 årig son .
  Stort lycka till . Mvh // Yaya

  1. Ja visst är det mysigt!! Ang om det är enäggs eller tvåäggs väntar jag lite med att berätta. Ibland kommer de vara likadant klädda, men vår ambition är att klä de olika så ofta som möjligt. Kram

   1. (Var tvungen att lägga en kommentar här med 🙈)
    Några enstaka tillfällen var våra identiska i kläder. Ibland hittar man helr enkelt något plagg som inte fanns iannan färg el mönster. Men älskade att kanske köpa samma plagg i olika färg eller samma färg men olika mönster/motiv. En randigt och en enfärgat men samma färg ex. Superkul!
    Våra är enäggs fick vi veta nyss, och de är 10år. Rätt lika som små men har alltid haft olika frisyr på dom då de haft lite olika virvlar i håret och olika form på huvudet.
    Spännande att följa er!

    #sigge&wilmersmamma

 3. Välkommen till Mama familjen, så kul att du bloggar här nu. Plöjer babybloggar ovh Insta på gulliga och inspirerande babybilder. Tycker det är sååå mysigt att boa! 😍 Är i vecka 33 nu och det kom som på beställning för någon vecka sen att jag fick ett stort behov av att boa. Så nu bäddas det i säng och vagn, tvättas kläder, tapetseras i rummet och mycket annat. Så mysigt ju! ❤️

 4. Vi väntar våra tvillingflickor i oktober/november och är som du, boar och fixar med det jag kan men inser också att det är så mycket som kommer bli som det blir och det är bara att gilla läget. 🙂

 5. Jag fick mitt första barn i oktober förra året. Att boa in sig tyckte jag var oerhört mysigt! Packa in och plocka i ordning. Nu är jag helt förundrad över hur liten hon var när jag packat ner gamla kläder i kartong 😉

 6. Hej

  Ska bli så kul att följa dig/er och det fantastiska som väntar er. Är själv tvillingmamma, mina är nu 6 år❤️ Att få tvillingar är världens grej❣️❣️ Så himla roligt!
  Våra tjejer njöt av att sova med varandra, deb tryggheten och värmen de ger varandra inger sånt lugn. De sover än idag gärna hos varandra ibland.
  Lycka till

 7. Hej! Kan du inte berätta mer om din graviditet vecka för vecka? Hur mådde du i början? Vilka symptom kände du av? Hur reagerade ni när ni fick veta att det var två? Har du fått gå på mer kontroller och hur är det att bära på två barn? Kram

 8. Hej Pinglan! Grattis till dina små killar! Så magiskt. Vilken spänning du måste känna!? Vad roligt att läsa din blogg här! Ska absolut följa. Vi gick på truppgymnastisk tillsammans när vi var små här på ön så det var extra kul. Ville bara säga grattis och du är så hjärtligt välkommen in i ”mammahooden”! Kramar från Rebecca

 9. Mitt första barn kom för tidigt så då hann jag hann aldrig boa in mig, vi skruvade ihop sängen när vattnet hade gått…😬
  Så inför den här graviditeten tänkte jag att nu ska jag förbereda men då köpte vi hus som vi flyttade till 4 juli och tvillingarna kom 3 augusti och eftersom det inte var någon dans på rosor att vara höggravid denna sommar så blev det inte så mycket gjort men denna gången hade jag iaf vagn, babyskydd och säng klart…😊

 10. Hej Marie! Här har du en annan tvillingmamma till två grabbar, mina killar är dock 9 år numera ❤️ Tvåäggstvillingar.
  Det är en otrolig omställning du/ni kommer gå igenom. Dubbelt så mkt jobb men även dubbelt så mkt kärlek ❤️
  Njut så mkt du hinner, för det är intensivt och tufft med två. Det gäller att hitta rutiner och sånt som funkar för er.
  Jag önskar er lycka till med allt ❤️

 11. Hej Marie.
  Så kul att du börjat blogga här. Ska bli kul att följa dig och din familj. Du är så fantastisk och kommer bli den bästa mamman till dina pojkar 👶🏻👶🏻❤️❤️
  Så skönt att du kan fixa och förbereda en del nu innan. Sen har du nog fullt upp med de små 😊
  Jag är tyvärr inte mamma själv men brinner för barn och har varit barnflicka/ barnvakt i många familjer. En familj med tvillingar, och deras storebror. Så mysigt och kul att ta hand om dom. Och vilken ära det är.
  Det var en pojk och en flicka jag tog hand om som var tvillingar. Olika i sättet men ändå lika och fanns där för varandra. Deras bror var 2 år äldre, så det var två 1 åringar och en 3 åring, mycket vällingflaskor och dubbelt eller trippel av annat. Men bara kul och så mycket kärlek 😊
  Önskar dig all lycka till.
  Tänker på dig extra och se fram emot fler blogginlägg av dig 😊
  Ta hand om dig
  Kram Sandra 🌸💕

 12. Hejsan! Förstår att du inte vill avslöja BF. Men du kan väll avslöja om du ha veckor eller månader kvar. Kommer du föda vaginalt eller har du planerat snitt? Har själv tre stora barn med dom två äldsta boade jag och hade allt färdigt. Minsta kom i v 32 med akut snitt och vi hade inte ens en säng. Kom hem efter 2 veckor pga fantastisk hemsjukvård och det var väldigt stressande att inte gå något ens tvättat,fick ju visserligen köpa mindre kläder men sängkläder,filtar osv var inte tvättade .Så jag tycker du gör helt rätt som förbereder s0 mycket du kan förstå tiden vill man bara mysa med bebis ju. Kram och lycka till

 13. Våra killar delade säng i 4 månader. Först bredvid varandra och sen skavfötters. Mysigt att ha dom sovandes tillsammans.
  När de var 7 månader flyttade de från vårt sovrum till ett gemensamt vägg i vägg med vårt!

 14. Jag önskar att jag orkade boa. Är oxå gravid med tvillingar och de kommer om 1-2 veckor. Men är sååååå trött så allt jag orkar är att sitta i soffan och planera allt jag ska göra när
  Energin kommer tillbaka. Har två grabbar sen tidigare på 5 och 3 år…

 15. Hej Marie! Ville bara säga grattis och alltså så himla härligt med två på samma gång. Ja, fattar att det kan vara mycket också, men mest härligt. Två kärlekar som kommer in och chefar i livet 🙂 Min mamma är tvilling och bandet de har till varandra är fantastiskt. Ett enda råd är att försöka njuta av det mesta, det går fort, så njut, gosa och ta hand om varandra!

 16. Så fint du ordnat för pojkarna! Önskar er stort lycka till. Ser framemot att följa med på resan.
  Jag är i vecka 35 och kan inte sluta förbereda och boa inför lilla killens ankomst, det är ju så mysigt!

 17. Jag boade också innan mina tvillingpojkar kom i mars.. Det är verkligen mysigt att bara gå runt och fixa och dona. Sedan väntar något ännu mer mysigt 😍😍lycka till när det väl blir dags! Kraam 😊

 18. Hej, mamma till två tvillingflickor som nu hunnit bli 17 år.
  Läste om BB-tipsen och det saknades ett tips som jag vill rekommendera. Ta med varsin gosig filt (snuttefilt) som får vara med på BB från start. När ni reser hem från BB så har de hunnit få lite välbekant lukt och det upplevde jag som en trygghet.
  Kommer gå så bra!

 19. Stort grattis till era fina killar!! Det är en gåva att få tvillingar, jag har själv tvillingar, en av vardera kön.
  Såg din fina garderob till barnen och hoppas du inte tar illa upp av ett input… när jag fick tvillingar fick jag tipset om att inte klä dem lika om jag ville ha två självständiga individer.
  De sa att det fanns en stor risk att de tappar sin identitet, ser en spegelbild i sin tvilling. Ett råd som jag fick som gjorde livet enklare var skapa rutiner och fasta tider då funkar livet runt omkring också. Lycka till!!🌸
  Lycka till

  1. Ja, som tvilling själv (många år äldre) så kan jag bara intyga det du rekommenderar, Lena – klä dem olika så att de får vara två olika individer! Det finns så många som kommer att blanda i hop dem ändå och det är inte särskilt kul att inte få vara en individ, utan som något av en entitet.

   Våra föräldrar lät oss ha olika kläder och pratade mer om oss som A och B än som ”tvillingarna”. Mycket uppskattat!

   Sedan jobbade jag som au-pair i Australien. Familjen hade fem barn, varav de yngsta var tvillingar. Jag såg bättre skillnad på dem än någon annan, inkl föräldrarna, eftersom jag alltid letade olikheter, när alla andra letade efter likheter (eftersom det var så spännande).

   Att man sedan alltid har en vän nära är ju förstås ett plus, så jag kan inte tänka mig mitt liv utan min tvillingsyster! Lycka till med allt!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..