Boar mig

Först och främst – tack för alla gulliga kommentarer jag fick i samband med mitt första inlägg! Så roligt att ni hittat hit! Och SÅ kul att läsa om er andra som går i väntans tider och ni som redan är tvillingföräldrar. Vilken resa vi har framför oss…känns faktiskt helt overkligt. Jag tycker inte att det går att ta in att det som rör sig inne i magen är våra barn. Att vi snart ska få träffa dem…

Far runt (ok, nu går det lite långsammare haha) här hemma och småfixar med allt innan deras ankomst. Kläder ska tvättas, nappar och flaskor ska kokas, barnvagnen ska bäddas, bb-väskan ska packas osv osv. Jag boar mig helt enkelt. Tycker på något sätt att det är skönt att hålla på och fixa och förbereda det jag faktiskt KAN förbereda. Inser att det är SÅ mycket jag inte kan förbereda mig på hur det kommer att bli, så det känns bra att pyssla med det som går.

Hur gör ni? Är ni som mig som tycker det är skönt att fixa och dona, eller tar ni det lite mer som det kommer?

 

Första tiden får killarna dela både säng och garderob. I sinom tid är tanken att vi ska flytta till något större, men första tiden behövs inte massor med plats. Dessutom rekommenderas det att tvillingar sover tillsammans. De är ju så vana vid att vara tillsammans och känner trygghet med varandra.

Lade upp en story på instagram för någon vecka sedan på garderoben och fick så galet mycket frågor ang den. Garderoben kommer från märket Sebra och du hittar den bl.a. HÄR. Sedan fick jag frågor om var tröjorna med kaninöron kommer från och de kommer från Livly och är så gulliga så man orkar inte.

 1. Stort grattis till era fina killar!! Det är en gåva att få tvillingar, jag har själv tvillingar, en av vardera kön.
  Såg din fina garderob till barnen och hoppas du inte tar illa upp av ett input… när jag fick tvillingar fick jag tipset om att inte klä dem lika om jag ville ha två självständiga individer.
  De sa att det fanns en stor risk att de tappar sin identitet, ser en spegelbild i sin tvilling. Ett råd som jag fick som gjorde livet enklare var skapa rutiner och fasta tider då funkar livet runt omkring också. Lycka till!!🌸
  Lycka till

  1. Ja, som tvilling själv (många år äldre) så kan jag bara intyga det du rekommenderar, Lena – klä dem olika så att de får vara två olika individer! Det finns så många som kommer att blanda i hop dem ändå och det är inte särskilt kul att inte få vara en individ, utan som något av en entitet.

   Våra föräldrar lät oss ha olika kläder och pratade mer om oss som A och B än som ”tvillingarna”. Mycket uppskattat!

   Sedan jobbade jag som au-pair i Australien. Familjen hade fem barn, varav de yngsta var tvillingar. Jag såg bättre skillnad på dem än någon annan, inkl föräldrarna, eftersom jag alltid letade olikheter, när alla andra letade efter likheter (eftersom det var så spännande).

   Att man sedan alltid har en vän nära är ju förstås ett plus, så jag kan inte tänka mig mitt liv utan min tvillingsyster! Lycka till med allt!

 2. Hej, mamma till två tvillingflickor som nu hunnit bli 17 år.
  Läste om BB-tipsen och det saknades ett tips som jag vill rekommendera. Ta med varsin gosig filt (snuttefilt) som får vara med på BB från start. När ni reser hem från BB så har de hunnit få lite välbekant lukt och det upplevde jag som en trygghet.
  Kommer gå så bra!

 3. Martina skriver:

  Jag boade också innan mina tvillingpojkar kom i mars.. Det är verkligen mysigt att bara gå runt och fixa och dona. Sedan väntar något ännu mer mysigt 😍😍lycka till när det väl blir dags! Kraam 😊

 4. Evelina skriver:

  Så fint du ordnat för pojkarna! Önskar er stort lycka till. Ser framemot att följa med på resan.
  Jag är i vecka 35 och kan inte sluta förbereda och boa inför lilla killens ankomst, det är ju så mysigt!

 5. Lise skriver:

  Hej Marie! Ville bara säga grattis och alltså så himla härligt med två på samma gång. Ja, fattar att det kan vara mycket också, men mest härligt. Två kärlekar som kommer in och chefar i livet 🙂 Min mamma är tvilling och bandet de har till varandra är fantastiskt. Ett enda råd är att försöka njuta av det mesta, det går fort, så njut, gosa och ta hand om varandra!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..