Svar på tal

Hej på er denna regniga tisdag!

Idag har vi bara hängt hemma hela dagen. Hade egentligen lite ärenden på stan, men de får vänta till imorgon.

Vill reda ut en kommentar jag fick för några dagar sedan. Jag måste ha världens snällaste, härligaste och mest förstående läsare för jag får alltid så otroligt fina och peppande kommentarer både här på bloggen och på instagram. Ni håller alltid sådan trevlig ton i kommentarsfältet och det gör mig SÅ glad. Men rätt vad det är dyker en bitter kommentar upp. Den löd så här:

”Dom har hjälp på natten så Marie kan sova ostört och stråla ikapp som vanligt på sin instastories. Men det är inget hon berättar öppet om.”

Haha, alltså VA?! Vad vill du med den här kommentaren? Du som skrev detta har absolut NOLL aning vad du pratar om och detta är så långt ifrån sanningen man kan komma.

 1. Att vi har haft hjälp här hemma av vår familj är INGET jag hymlat om. Jag har snarare varit väldigt öppen med det. Sedan en vecka tillbaka har vi dragit ner på hjälpen för barnen blivit större och vi känner att vi klarar mer och mer själva och vi vill vara bara vår lilla familj så mycket som möjligt. Och jag vill tillägga att jag inte skäms ett dugg över att vi tagit hjälp. Är ganska övertygad om att du som skrev kommentaren inte har tvillingar. Annars hade du ALDRIG slängt ur dig det där.
 2. Har jag fått sova ostört på natten? Eh… Att jag ens ska behöva svara på det här. Jag har inte sovit en enda hel natt sedan barnen kom (som det är för de allra flesta mammor). Jag har varit uppe och matat mina barn VARJE måltid förutom två då jag var så trött och utmattad att jag inte kunde hålla ögonen öppna. Sov då kanske 30 min per tillfälle medan min mamma hoppade in i mitt ställe och hjälpte barnens pappa. Annars har jag som sagt varit uppe och matat, pumpat, tröstat, bytt böljor, suttit vaken i timmar för att de inte vill somna om osv osv VARJE NATT sedan de föddes.
 3. Anledningen till att jag strålar som du skriver (om än med en syrlig underton)? Total lycka och kärlek över mina friska, fina pojkar, kärleken till min andra hälft och en familj som ställer upp och hjälper varandra. 
 1. Tråkig kommentar att skriva.
  Har precis börjat följa din blogg och tycker du har en underbar inställning och är världens vackraste mamma ❤️
  Skaka av dig dåliga kommentarer !
  Du är bäst !
  Kram
  Lisa

 2. Att du ens ska få sådana kommentarer… suck! än mindre känna att du ska besvara det. Det där kommer från ett riktigt troll som bara vill röra runt. Finns ju inget belägg för detta och OM ni hade haft mycket hjälp på nätterna, so the fuck what?? Nä, du ska absolut inte tro att detta är något som folk tror. Det handlar om EN person som inte ska vara här… Du och din sambo gör det som funkar bäst för er och era barn, precis som alla föräldrar. Och det ska man aldrig behöva försvara eller förklara. Det är så spännande att följa er resa med två barn, tack för att du släpper in oss i ert liv ❤️

 3. Ta all hjälp ni kan få 😊. Att ni ser så pigga ut kan ju bero på att ni har klätt er normalt på alla bilder också 😂. En annan gick i tajts och stickad väst de första månaderna, med spya på axeln, en bäbis i famnen och 2 hundar som krävde sitt. Jag såg verkligen inte pigg ut!

 4. Du behöver egentligen inte förklara dig. Klart att du gör allt för att dina pojkar ska få den bästa starten i livet men det är inte synonymt med att inte ha hjälp! Du får genom att sova ork att vara en mamma de andra intensiva timmarna på dygnet. Mina tjejer är 10 och 12 nu och jösses vad jag har haft hjälp av min familj genom åren. Med allt! Visst har jag fått en del bittra kommentarer men jag viftar bort dem. Avundsjuka!

  Har vi glow och strålar är det fel, är vi utschasade och sunkiga är det fel. Mammor i allmänhet och kvinnor i synnerhet kan ALDRIG göra rätt.

  Ha en fortsatt fin tid med dina killar och strunta i alla sur-strutar.
  Kram!

  1. Är väl grymt att kunna ha hjälp! Du/ni ska må bra & bara få vara lyckliga. Jag har varit i princip ensam sedan dag ett & även under hela tvillinggraviditeten. Idag är jag på banan men inte fasen har det varit enkelt att utan en närvarande pappa, farmor, farfar & morfar så har det varit ensamt. Jag saknar det ni har men man överlever, kanske inte lever men överlever 😉…. All lycka till er & pojkarna ❤️.

 5. Tramsig och totalt okänslig kommentar. Njut av att ni får hjälp och sov om du har möjlighet. Du är ingen sämre mamma för det.

 6. Det låter som ett nättroll som bara vill röra upp känslor! Eller så är det någon som är väldigt avundsjuk på ditt liv.

  Man måste inte vara osminkad, gå i fläckiga säckiga kläder och se sliten ut bara för att man är nybliven mamma. Precis som att man inte måste klä upp sig och vara sminkad dagarna i ända som nybliven mamma, var och en väljer! Kan man få hjälp från nära och kära så är väl det underbart! Klarar man det själv så är det också fantastiskt.

  Nä, det måste vara ett surt troll bakom den kommentaren – keep on glowing! And thank god for having a family ready to help!

 7. Alltså HEJA DIG! ✨ Vilket jobb du/ni gör, och vad fantastiskt att ni kunnat få så mycket hjälp av nära & kära. Det får man ju bara vara tacksam över liksom – vilket man ser att du verkligen är! Fortsätt precis som ni gör, och fortsätt dela med dig av er resa som föräldrar. Stor KRAM till er! 💘

 8. Varför måste man ens skriva så dumt?! Ta all hjälp ni kan få så ni orkar att njuta av era fina killar! ❤️❤️ Ni är en superfin familj!

 9. Så tröttsam kommentar!! Du ska inte behöva förklara nånting men förstår att du ville göra det! Passar på att säga stort grattis till era fina pojkar! kämpa på o ta all hjälp ni kan få❤️ Du strålar och vi gläds med dig!

 10. Vilken jäkla bajs-kommentar. Och vilken tråkig sak att behöva lägga energi på. go go go Marie! Att man alltid ska behöva förklara sig. Tråkigt! Njut av pojkarna, din man och familj. All kärlek!

 11. Hej, välkommen till mamma livet, är alltid en massa puckon som ska tycka en massa. Försök att inte bry dig. Ni vet vad som är bäst för just er familj. Hur ni väljer att lösa saker är det ingen som ska ha någon åsikt om. Jag kan även tycka att ska ni orka med två st så kan det verkligen behövas att få en natts hel som då och då, för att helt enkelt överleva. Det är helt upp till er vad ni väljer att göra. Riktigt kul att läsa din blogg, tex om bbväska vad som du inte använde och använde. Själv hann jag knappt öppna väska. Ha det fint!

 12. Det är väl detta som är problemet i allmänhet när det gäller sociala medier. Ingen lägger ut bilder på när man är som sunkigast utan när man är som mest fördelaktig. Det är väl också därför ”folk” hakar upp sig eftersom bloggare/influencers sällan lägger upp bilder som avspeglar dess vardag mest, utan väljer att visa mer av den glammigare sidan. Då uppstår också nättroll som känner behov av att fälla syrliga kommentarer om saker de inte känner till. Vi med barn VET hur verkligheten ser ut och jag är övertygad om att du tar fint hand om dina små pojkar dygnet runt!

 13. Att människor ens förmår sig uttala sig så .. Jag har själv tvillingar och vår första tid va som en dimma mär vi tänker tillbaka. Man sov oregelbundet, åt kall mat oregelbundet, glömde bort viktiga saker av trötthet, matade, tröstade osv .. Och vi fick och får ff hjälp av nära och kära. Precis på samma sätt som jag en gång vill hjälpa mina barn. Att ens nära vill och kan hjälpa till är fantastiskt. Det sliter med ett barn och det sliter med två barn.. Allt är gånger två hela tiden. Och att man då och då kan få komma ut, träffa vänner, ha på sig smink och en klänning och känna att man är mer än mamma, ger så mkt energi och den energin ger man sen av till sina barn! Avundsjuka mnsk finns det gott om! Det är deras förlust!
  Kämpa på !! Du kommer att få sova en hel natt … ❤️

 14. Jag e ny läsare och följare och jag gillar din blogg! En av anledningarna e att jag inte tycker att det e ”påklistrat” – du både visar och pratar om din och er naturliga vardag! Att ni får hjälp är ju guld och skitviktigt att inte ha någon negativ inställning till!
  Ni e grymma!!! 😊❣️🤴🤴🍼🍼🦄🎠

 15. Är inte den som kommenterar inlägg, men jag KAN inte låta bli efter den där galet dumma kommentaren du fick! Det bara strålar AVUNDSJUKA från den personens mun.

  HELT rätt att i detta läge ta all hjälp ni erbjuds. Min syster fick två tvilling tjejer & jag & min familj har precis som din Marie varit deras högra hand då man för första gången blir förälder & i detta läge till TVÅ.
  Ni gör ett strålande jobb och du har ALDRIG ens hymlat om att ni får hjälp alla vi läsare får ta del av era liv.
  Lyssna inte på alla avundsjuka människor, ni gör det bästa för era pojkar och dom får ha alla som älskar dom i sin närhet👌🏻❤️

 16. Som småbarnsförälder ska man ta den hjälp man får. Det är ingen prestige-sport vi snackar om, det är livet. Och som alla säger och som är så sant, mår mamma (och pappa) bra så mår barnen bra. All lycka till er

 17. Hejja DIG !!!
  Bra att du tar upp dessa mest otroliga, elaka och inte minst kränkande kommentar.
  Det är väl ändå upp till varje familj att ta hjälp eller inte. Tar man hjälp så är det ett bevis på att NI bryr er om eran familj. Månar om att alla ska ha det så bra som möjligt. Som nyblivna föräldrar så är sömn en bristvara och får man då hjälp, klart man tar emot den!!! Absolut inget att skämmas för.
  Sköt om er och ta hjälp när ni vill och kan, kram.

 18. Folk är avundsjuka. Som mamma så kommer du alltid göra ”fel” enligt någon.du måste lita på din egen magkänsla när de gäller din familj och ta vad andra säger med en stor nypa salt. Kram från Marika som är mamma till tvilllingpojkar födda i augusti förra året.

 19. Jag förstår att det är svårt men en sådan kommentar borde du bara strunta i.
  Syftet är förmodligen att få uppmärksamhet och det har personen lyckats med.
  Trist är det i alla fall med alla sådana kommentarer.

 20. Hej Marie. Bry dig inte om alla dumma kommentarer.
  Jag har tvillingar själv som är vuxna nu, så jag vet hur jobbigt det är. Ta emot all hjälp ni kan få, så att ni orkar.
  Det är så viktigt att man får sova ,så att man orkar med sina barn.
  Lycka till med allt. Njut av den här tiden för den går så fort!!!!

 21. Men även om du hade haft nannypalooza på plats varje natt så är det ju inget som någon har att göra med? Visst, det skapar avundsjuka hos de som ingen hjälp har, men sånt är livet.

  Jag hade inte hjälp om natten, men ingen var gladare än jag när min mamma kom över så jag bara kunde sitta rakt upp och ner och glo eller för all del, sova en stund.

 22. Käraste du! Jag är en 62- årig mamma till två numera vuxna flickor. Det är livets största omställning att få barn och ni har fått två på en och samma gång! Så underbart. När min andra dotter var på väg, bad jag min svärmor att komma som stöd. Hon stannade i 16 år! Det gav mig chansen att först och främst klara livspusslet tillsammans med pappan, men det gav också mina flickor chansen att få växa upp med ännu en klok och omhändertagande vuxen! Farmor hämtade på dagis. Farmor städade, tvättade och bakade bullar! Det var inget jag bad henne om, tvärtom. Men jag har inte den minsta gnutta dåligt samvete! Självklart hjälps man åt inom en familj, om man kan, när det blir tufft och jobbigt! Gläds med Marie och pojkarnas far istället!
  Kramar från en numera Mormor

  1. Vad underbart! Grattis till hela er familj! Jag hoppas vi i Sverige kommer bli bättre, igen, att bo tillsammans flera generationer. Förutom praktisk hjälp ger det glädje åt alla. Jag hoppas också att Sverige kan ta efter detta med att studenter bor gratis på ålderdomshem i utbyte mot lite sällskap till de äldre. Och hjälp till dem, som kommer automatiskt när man blir vänner.

 23. Tycker inte någon skall kasta elaka kommentarerna. Jag har inga egna barn men min syrra har fyra. Två flickor och två pojkar och jag har följt min syrra och hennes mans vardag…Första tiden är mycket vak nätter oavsett om man har tvillingar eller bara en bebis åt gången .Den som tror att sk kändisar inte tar hand om sina barn borde nog ta sig en funderare vad kändisar är Jo människor. Ok vem som helst tar säkert hjälp av släkt och vänner…så är också dom som syns i media osv. Blir lite fundersam när folk hasplar ur sig att man strålar fast man knappt sovit Make Up är räddningen för de flesta

 24. Som tvillingmamma och tvillingpappa klarar man sig knappt utan hjälp i början. Det är SÅ mycket jobb och tar sån tid och sömnen nästan är obefintlig med TVÅ barn som ska ha mat och tröstas om natten. All hjälp är så välkommen och tacksam, allt annat är bara dumt att ens kommentera. Personen har definitivt inte tvillingar och kanske inte ens ett barn??
  Heja dig! Tvillingar är verkligen dubbel glädje och dubbelt med jobb, men ändå allra bästa man kan få!
  Kram Emelie

 25. Det är väl fantastiskt att få hjälp av sin familj? Har tvillingar som snart fyller två år, vi har fortfarande hjälp av våra familjer flera gånger i veckan. Ser det som en gåva att kunna få så mycket kärlek och hjälp.

 26. Som allting med nätet och (o)sociala medier är jag rädd att det kan vara skadligt, det finns många tragiska berättelser om det, många känsliga personer har råkat illa ut. Strunta och blocka negativism, tänk på dig själv och din fina familj istället. kram

 27. När vi fick våra flickor så flyttade min mamma i stort sätt in hos oss i nästan 6 månader, heeeelt ovärderligt!❤️ Hon bodde i gästrummet och vi var tre som hjälptes åt med döttrarna, är så glad över detta idag (18årsenare) för mina tjejer har så nära relation med sin mormor❤️❤️❤️

 28. Hej! Du är en kämpe. Vet inte hur man själv skulle klara första tiden med tvillingar. Det kan inte vara lätt.. Jag har tänkt på en sak.. väldigt ofta så tenderar vi att haka upp oss på det som är negativt, även om det bara är en kommentar av 1000. Och det är ofta avund och okunskap som ligger till grund för de elaka kommentarena. En del kvinnor har en tendens att vilja trycka ner andra kvinnor och särskilt som nybliven mamma. Det jag vill säga är att strunta i elaka och felaktiga uttalanden och fokusera på de positiva istället❤️. Även om det är svårt.
  Kram/ en 4-barnsmamma

 29. Heja dig som ber om hjälp när du behöver 💪🏻💗! Så otroligt sorglig kommentar och att du ens ska behöva försvara dig.

 30. Tänk att mammor alltid ska klanka ner på andra mammor. Tvillingar är svintufft, mina är fyra månader och jag har släppt all prestige jag kände med mitt första barn då jag försökte klara allt själv. All hjälp man kan få är välkommen och gör en till en bättre mamma i längden.Fortsätt stråla, att vara tvillingmamma är verkligen dubbel lycka! ❤

 31. Avundsjuka är en vidrig sjukdom som vissa kvinnor verkar drabbas väldigt hårt av.
  Marie jag känner ju inte dig alls men de finns ju ingen som inte kan se vart ifrån dina strålar kommer… du ser ju hur lycklig ut som helst och den lyckan vinner ju över tröttheten.
  Det är så synd att det fortfarande finns kvinnor som bara måste trycka ner andra kvinnor för att dom själva inte mår bra.

  Vill även säga Grattis till dig och din fantastiskt fina lilla familj.

  Själv sitter jag här 8 dagar över tiden och är sjukt bitter… hahahaha.

 32. Mina tvillingar är 11 månader nu och min mamma tog två veckors semester då dom föddes för att hjälpa oss! Min svärmor kom hit från new york där hon bor och var en hel månad och hjälptes oss då dom va nyfödda.. har tagit massa hjälp även så man fått sova ut en hel natt! För även de får man göra faktiskt 🙂 Riktigt hemsk komentar.

 33. Hej M.

  Jag är en 35 årig tvåbarnsmamma. Jag hsr inte haft hjälp EN natt med mina barn. Men vet du bara för att jag tyvärr inte haft det betyder aldrig att jag skulle missunna någon annan det. Det är bara toppen att ha familj som finns för en och toppen att dina fina barn är älskade. Någon sa ”It takes a village to raise s child” och jag håller helt med. Himla bra svar du gav tillbaka iaf och skönt att du själv vet att du och din familj gör precis det som funkar för er. Sen att du e fin på dina bilder kan väl inte du rå för 🙄 fortsätt glänsa dom den fina stjärna du är 💖

 34. Men vilken tråkig kommentar!
  Jag har två pojkar som inte är tvillingar och min familj hjälpte mig och min man flera gånger (och gör fortfarande), när/om jag en dag blir farmor så kommer jag också erbjuda min hjälp till dem. Såklart! Familj/vänner ställer upp för varandra! Ett nyfött barn är ingen dans på rosor och då kan jag bara tänka mig två, som troligen är i ofas ibland och har olika behov.

  Vi föräldrar är grymma och behöver vara människor också!
  Lycka till med era fina pojkar! 💙💙
  Och låt det rinna av som vatten på en gås! Det finns de som rent av är elaka eller som inte förstår att ord kan såra.

 35. Folk är idioter, och det finns mest en hel del som är avundsjuka på dig och ditt liv. Skit i dem. Ta bort kommentaren, blockera och glöm. Första fotot på mig direkt efter en 17 timmars förlossning, då jag vaknat 2 på natten av värkar, och alltså inte ätit eller duschat på hela dagen, så ser jag sjukt fräsch ut (enligt alla kommentarer jag fick), trots att jag var osminkad. Så som du skriver kan man se så pigg och glad ut, trots enorm sömnbrist, enbart tack vare kärleken till sitt barn.

 36. Bra svar på tal! 💪
  Jag har också tvillingar och det är helt galet tufft i början, man håller på dygnet runt med att mata, rapa, pumpa, byta blöja, natta om barnen, försöka sova korta stunder osv osv. All hjälp är bra. Kämpa på! Det är tufft med tvillingar men det är också helt underbart! Mina killar är två år nu och de har så fantastisk relation med varandra. ❤️

 37. Vilken trist kommentar. Att få hjälp av sin mamma eller svärmor är väl bara något fint som ingen ska vara avundsjuk på. Du och din man gör ett superarbete med två små fina killar. ❤️❤️❤️ Till familjen

 38. Kämpa på Marie. På ren svenska ”skit” i dem negativa kommentarerna.
  Vi följer dig sedan du fick dina tvillingar. (Vi=jag å frugan) Vi skall själva ha tvillingar i april så det är spännande och följa dig. Själv är jag fortfarande i chock sedan vi fick veta att det va två istället för en😂
  Må väl och ha det fint!

 39. Jag tänker så ofta på de som är ensamstående eller får fler än ett barn samtidigt när jag är totalt utmattad av min lilla bebis här hemma. Alltså wow, stor hyllning till dig/er!! Och vilken vidrig kommentar, personen har förmodligen inte barn själv.

 40. Så jäkla bra svar! Heja dig. Folk som pratar om nåt de inte har koll på, vad är det för fel på dom!? Ofta bitterhet och avundsjuka. All hjälp när man är förstagångsföderska är ju guld värt och INGEN ska ha några åsikter om det, INGEN. Kör hårt, så fina bilder på er alla, längtar tills min tillökning behagar titta ut och jag också kan få stråla av kärlek❤️

 41. Asså fan vad grym du/ni är! Uppskattar att du delar med dig av er vardag och även synliggör när folk är idioter och skriver sånt här. Det är ju liksom inte okej men är så många som ska tycka till på det sättet ändå. Håll ut med sömn, det bliiiiiiir bättre även om det inte hjälper att höra det nu kanske (tycket jag i fall fall). Kramar!

 42. Skit i idioten som skrev det där! Den personen är bara avundsjuk! Du/ni är bäst! All lycka till dig och din fina familj ❤

 43. När min första son var nyfödd fick vi mkt hjälp från våra mammor som avlastade, lagade mat och underlättade vår vardag. Det var en stor omställning att bli föräldrar och man var trött hela tiden då man aldrig fick sova en hel natt. ibland tog min mamma en promenad med vagnen så att jag fick sova. Det är ovärderligt och gjorde så att jag var en piggare och gladare mamma som orkade mer. Personen som skrev den kommentaren har förmodligen INGEN aning om hur det är. Stor kram till er! ❤️

 44. Hej!
  Har själv en 6 åring 2 åring och en liten bebbe på 4månader, man ska ta emot all hjälp man kan få och på så vis blir far å mor föräldrar också delaktiga och glada att dem kan ställa upp❤️❤️❤️❤️
  Bittra surtanter finns överallt🤩

 45. Klart man inte överhuvudtaget behöver skämmas för att man har hjälp hemma. Det är precis det som är meningen med att ha familj och släkt. För att hjälpa varandra. Sedan har ju naturligtvis inte alla den möjligheten att snälla familjemedlemmar hjälper till, med resultatet att de nyföddas föräldrar förmodligen är mer slitna och trött, frusterade och irriterade än de föräldrar som får hjälp. Men frågan är väl egentligen då, vem gynnar det?

 46. Tror personen ifråga menar att du/ni alla som bloggar och lägger ut era liv i offentligheten ser onekligen stylade ut på alla bilder alltid. Jag tycker personligen att om man nu vill lägga ut sitt liv för allmän beskådning att man ska visa mer av verkligen. Alla bilder från dig och resten av the influenser ligan är så medvetet uppgjorda/så stela och glammiga hela tiden. Så ser verklighet inte ut och jag tror att super många verkligen hade velat känna mer äkthet. Isabella Lövengrip,Gynning m.f är så sjukt sönderstylade alltid och berättar gladeligen om alla nannys,stylister,dietister som stort sätt bor med dem. Jag personligen följer endast bloggare m.m som lägger upp lifestylebilder och som visar verklighetstrogna bilder. Vi är alla olika som tur är.

 47. Men vaddå ”har hjälp på natten”? Det låter ju som att ni leasat ut kidsen till närmsta nannypool för att själva ta in på hotell. Ni har haft familjen hos er! Det är väl helt fantastiskt att ni har den möjligheten! Jag önskar vi hade haft det så och unnar ALLA som har den möjligheten att få så mycket hjälp av familjen de bara kan!

 48. Marie, varför höjer du ens den dumma kommentaren genom att ta upp det här?
  Varför svarar du ens på den?
  Du ska inte behöva förklara dig själv som mamma! Herregud du har så fina pojkar och du strålar så fint. Men det är såååå mååånga som inte klarar av att se en annan mamma lyckas.
  Vem får inte hjälp från sin familj liksom!
  Läs inte ens såna dumma kommentarer!

  Du är bästa mamman för dina tvillingar och vi är bästa mamman för våra barn.
  Thats it liksom. ❤

 49. Varför ens bry sig om en sån kommentar? Skriv om alla det bra ist. Låt det positiva ta plats å ta bort det dåliga. Eller ignorera det i alla fall

  Du ör grym 💪🏻💪🏻

 50. Vilken tråkig och totalt onödig kommentar du fått. Det luktar lite avundsjuka och helt ärligt, jag själv är superavis på hur vacker du är. 😍 Att sjunka till ”påhopp” är dock inte min grej.

  Dina killar är verkligen superfina !

 51. Förstår dig till fullo Marie att du besvarar kommentaren. Som nybliven mamma så är man känslig. Jag hade oxå blivit ledsen o arg. Jag hade oxå min mamma hos mig. Tycker inte alls Det är konstigt. Avundsjuka tror jag det handlar om. Kram

 52. Du som alla andra nyblivna mammor kämpar med den nya och omtumlande tillvaron. Att du eller någon annan ens ska behöva svara på såna kommentarer. Kärlek till varandra önskar jag istället. Lycka till med allt det nya och jag önskar er en fin tid i den fantastiska omtumlande världsomvälvande baby-bubblan! ❤️

 53. Underbara du!! Ta inte åt dig av vad dumma människor skriver! Har två barn men kan inte i min vildaste fantasi föreställa mig hur det är med tvillingar. Om du har möjlighet att få sova några nätter då och då själv så ta den. Gjorde inte det själv och det kan jag ängra. En stor medalj till er och massa kärlek!

 54. Ni är grymma! Helt sjukt att du skall behöva lägga tid på en sådan idiotiskt inlägg. Alltså det är ju en ynnest att få ha mormor/farmor som kan hjälpa till. Som får ge sina barnbarn kärlek! Så ni är grymma!!!! Massa kärlek till er alla!

 55. Tvillingar är speciellt att få! Dubbelt upp av allt! Kärlek lycka och tyngre perioder. Sån lycka att ha hjälp av nära å kära! Både för er, barnen och familjen! Vi har haft supermycket hjälp av familjen, och vilket fint band barnen har till familjen ❤️

 56. De är väl bara skönt att faktiskt kunna få den hjälpen. Vi hade folk som ville komma och hälsa på från en timme efter vi kom hem från BB. Vårt svar blev, ni får ta de som de är. O ni får gärna ta med eller laga mat när ni ändå är här. Så vi fick hjälp att fixa maten första tiden av alla som kom. Det var guldvärt. All hjälp är guldvärt.

  Vi pratade om just de här med att ta hjälp på öppna förskolan. Att hade de varit förr, hade man haft mor/farföräldrar boende på gården och det hade inte alls varit tabu med hjälp. Synd att de ska ändras, idag sticker de i allas ögon om någon tar hjälp och inte gör allt själv.

 57. Har tvillingar på 6,5 månad och blir ursinnig på människor som ska ge dåligt samvete för att man är prestigelös nog att be om hjälp. Vi har haft hjälp från dag 1 och jag skäms inte ett dugg för det. Har till och med haft en tvilling på semester hos farmor några dagar för att vila ut (ja, vi anser att det är vila med en bebis hemma). Förstår inte hur viljan att må bra kan sticka så här mycket i andras ögon? Kärleken till ens barn är villkorslös och för deras skull skulle jag ta hjälp hundra gånger om.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..