Svar på tal

Hej på er denna regniga tisdag!

Idag har vi bara hängt hemma hela dagen. Hade egentligen lite ärenden på stan, men de får vänta till imorgon.

Vill reda ut en kommentar jag fick för några dagar sedan. Jag måste ha världens snällaste, härligaste och mest förstående läsare för jag får alltid så otroligt fina och peppande kommentarer både här på bloggen och på instagram. Ni håller alltid sådan trevlig ton i kommentarsfältet och det gör mig SÅ glad. Men rätt vad det är dyker en bitter kommentar upp. Den löd så här:

”Dom har hjälp på natten så Marie kan sova ostört och stråla ikapp som vanligt på sin instastories. Men det är inget hon berättar öppet om.”

Haha, alltså VA?! Vad vill du med den här kommentaren? Du som skrev detta har absolut NOLL aning vad du pratar om och detta är så långt ifrån sanningen man kan komma.

 1. Att vi har haft hjälp här hemma av vår familj är INGET jag hymlat om. Jag har snarare varit väldigt öppen med det. Sedan en vecka tillbaka har vi dragit ner på hjälpen för barnen blivit större och vi känner att vi klarar mer och mer själva och vi vill vara bara vår lilla familj så mycket som möjligt. Och jag vill tillägga att jag inte skäms ett dugg över att vi tagit hjälp. Är ganska övertygad om att du som skrev kommentaren inte har tvillingar. Annars hade du ALDRIG slängt ur dig det där.
 2. Har jag fått sova ostört på natten? Eh… Att jag ens ska behöva svara på det här. Jag har inte sovit en enda hel natt sedan barnen kom (som det är för de allra flesta mammor). Jag har varit uppe och matat mina barn VARJE måltid förutom två då jag var så trött och utmattad att jag inte kunde hålla ögonen öppna. Sov då kanske 30 min per tillfälle medan min mamma hoppade in i mitt ställe och hjälpte barnens pappa. Annars har jag som sagt varit uppe och matat, pumpat, tröstat, bytt böljor, suttit vaken i timmar för att de inte vill somna om osv osv VARJE NATT sedan de föddes.
 3. Anledningen till att jag strålar som du skriver (om än med en syrlig underton)? Total lycka och kärlek över mina friska, fina pojkar, kärleken till min andra hälft och en familj som ställer upp och hjälper varandra. 
 1. Nadja skriver:

  Har tvillingar på 6,5 månad och blir ursinnig på människor som ska ge dåligt samvete för att man är prestigelös nog att be om hjälp. Vi har haft hjälp från dag 1 och jag skäms inte ett dugg för det. Har till och med haft en tvilling på semester hos farmor några dagar för att vila ut (ja, vi anser att det är vila med en bebis hemma). Förstår inte hur viljan att må bra kan sticka så här mycket i andras ögon? Kärleken till ens barn är villkorslös och för deras skull skulle jag ta hjälp hundra gånger om.

 2. Mikaela skriver:

  De är väl bara skönt att faktiskt kunna få den hjälpen. Vi hade folk som ville komma och hälsa på från en timme efter vi kom hem från BB. Vårt svar blev, ni får ta de som de är. O ni får gärna ta med eller laga mat när ni ändå är här. Så vi fick hjälp att fixa maten första tiden av alla som kom. Det var guldvärt. All hjälp är guldvärt.

  Vi pratade om just de här med att ta hjälp på öppna förskolan. Att hade de varit förr, hade man haft mor/farföräldrar boende på gården och det hade inte alls varit tabu med hjälp. Synd att de ska ändras, idag sticker de i allas ögon om någon tar hjälp och inte gör allt själv.

 3. Maria skriver:

  Tvillingar är speciellt att få! Dubbelt upp av allt! Kärlek lycka och tyngre perioder. Sån lycka att ha hjälp av nära å kära! Både för er, barnen och familjen! Vi har haft supermycket hjälp av familjen, och vilket fint band barnen har till familjen ❤️

 4. Det är väl självklart att man tar hjälp av sin familj!! Varför skulle man inte? lycka till!

 5. Ni är grymma! Helt sjukt att du skall behöva lägga tid på en sådan idiotiskt inlägg. Alltså det är ju en ynnest att få ha mormor/farmor som kan hjälpa till. Som får ge sina barnbarn kärlek! Så ni är grymma!!!! Massa kärlek till er alla!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..