Jakten på rapen

Ja hörrni, det var någonting jag absolut aldrig tänkt en tanke på innan jag fick barn – jakten på rapen eller raparna haha! Gud vad man håller på för att de ska rapa ibland. Upp på axeln, ner igen, ner på sängen eller skötbordet, upp igen, ner på min mage, upp och gå runt – igen och igen. Man förstod inte hur ”viktig” den där rapen kan vara innan. Får man inte till den där burpen så får de ju oftast ont i magen, kan inte koppla av eller kräks för det blir stopp. På något sätt har jag väl tänkt innan att ”Aa, en bebis ska rapa efter de ätit och då gör väl de automatiskt det” men nä nä – så enkelt är det inte!

Har förstått och märker själv att de blir duktigare att rapa ju större de blir. Och jäklar vad GLAD (och lite stolt) man blir när de lyckas rapa. Kommer på mig själv med att säga ”Braaaa älskling!! Duktig du är! Åh så skönt för dig!” haha!

Känner ni igen er?

 1. Sandra skriver:

  Min son är 3,5 månad och jag säger EXAKT samma sak när han har rapat! Har aldrig ens tänkt på att jag säger det förrän jag läste det nu! 😂

 2. Elles skriver:

  Der kan gå lättare om man sätter dem ner i knät istället, lätt framåtlutade och massera ryggen lätt. Men alla små är olika.

 3. Malin skriver:

  Jag förstår dig! Med mitt första barn försökte vi få till rapen tills vi insåg att hon är ingen rapare. Så vi sket i det helt enkelt tillslut! Hon verkade inte få ont i magen av de, så andra barnet struntade jag helt enkelt i rapen å gick fint det med! Tycker själv de va jobbigt att hålla på att rapa på nätterna! Haft kompisar somnhaft barn som måste rapas el använda pysventil så luften kommer ut på så alla barn är olika. Störde mig dock lite på de som sa att ”de måste rapa” efter maten! Men nä fick stå på mig o säga att de behöver inte mina alls! Kram på dig! Lycka till med rapandet!

 4. Sandra skriver:

  Måste tipsa om ett sjukt bra schema som min vän som fick tvillingar nyss använder, funkar om man har ett barn också! Den ena personen går och lägger sig och sover kl åtta på kvällen till kl 02 på natten. Under tiden så har den andra jour och matar och byter blöjor. Efter någon månad slutade dom synka matningarna mer exakta så den ena kanske får mat en halvtimma innan den andra (obs att detta bara funkar om man inte ammar eller pumpar ut för det timmar som den andra har dom). Kl 02 byter dom av och den andra har jour och den andra sover till typ åtta på morgonen (tiderna kan man ju justera efter sina behov). På detta sättet får dom alltid sova minst 6 timmar varje dygn plus dom timmarna dom får när dom har jour och barnen sover. Om dom har tur blir det 8 timmar eller mer. Plus att dom upplever att dom kan sova gott eftersom dom vet att barnen är under uppsikt. Såklart om det blir kaos och båda skriker så hjälps dom ju åt med krisen.

 5. Cissi skriver:

  Hej, våra barn var inte några rapare, de kräktes heller inte, så vi hoppade över det helt enkelt, får se hur tredje barnet är, som ska komma när som helst.. 😁

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..