Förlossningssvar del 1

Oj så många frågor på det här temat! Så kul! Jag delar upp mina svar i flera inlägg då jag inte hinner svara på allt på samma gång. Hej matningar och blöjbyten haha!

 

Kul med frågor om förlossningen 🙂 Väntar själv tvillingar och har två veckor kvar tills ev en igångsättning. Hur lång tid tog det för dig Från att de startade ”igångsättningen” och första kom ut?
Och hur lång tid tog det mellan födslarna? Vilken ”ställning” födde du i? Sprack du någonting? Har du något/några bra tips kring förlossningen av tvillingar? 🙂

Svar: Åh vad spännande! Grattis! Vilken resa du har framför dig. Världens bästa. Jag hann ”bara” ta en dos av igångsättningsmedicinen innan allt kom igång. Från att jag tog dosen till första killen tittade ut så tog det 12 1/2 timme. Pojkarna är födda med exakt 10 minuters mellanrum. Jag födde liggandes på rygg med benen uppe i gynstolsställning. Nej jag gjorde inte det. Är enormt tacksam för det såklart. Mitt bästa tips är nog att ta allt som det kommer. Att inte ha bestämt hur man vill ha det. Det är nämligen omöjligt att förutse hur allt kommer gå. Jag åkte till förlossningen taggad och med ett öppet sinne. Tycker liksom att det är omöjligt att ha en åsikt om något jag aldrig upplevt förut. Min inställning var att föda vaginalt, men jag var samtidigt beredd på att det kanske inte skulle ske. Tycker du ska åka till BB med ett lugn att allt kommer gå bra och att teamet/teamen som kommer hjälpa er vet vad de gör och kommer få er att känna er trygga. Stort lycka till och heja dig!

Hur är det att föda två stycken barn? Tänker tiden emellan att den första kommit ut och man väntar på att nästa barn ska komma.
Hur skulle du beskriva det? kram!

Svar: Jag har ju inget att jämföra med, men det är verkligen sådan extremt häftig känsla. Så extremt mäktigt och vackert på alla sätt. Det var 10 minuter mellan första och andra, så hann inte tänka så himla mycket – hade fullt upp om man säger så haha! När första kommit ut så var det bara att fokusera och ladda för att nästa lilla rackare skulle ut. Kände mig så jäkla stark och stolt efteråt. Kram!

Hej,
Stort grattis till två fina pojkar!
Jag undrar hur klarade av att få ut TVÅ vaginalt direkt efter varann? Jag har precis fött min första son för tre veckor sedan och kan ju inte påstå att jag hade varit jättesugen på att få ut en till direkt efter. Skiljer sig tvillingfödsel på något sätt eller är det bara köra på tills de är ute? 🙂

Baserat på smärtan, graviditeten etc – skulle du kunna tänka dig fler barn/att göra om det?

Kändes förlossningen läskig pga att det var just två eller tror du du hade haft samma känsla/inställning oavsett ett eller två barn?

Svar: Tack snälla!! De är verkligen så fina <3

Haha, som jag sagt tidigare så har jag ju inget att jämföra med så jag har ju ingen aning om hur det hade varit att vara gravid med ett barn och förlösa en bebis. Jag vet ju bara det här jag varit med om. Jag var så extremt inställd och fokusera på att båda mina bebisar skulle ut så det var bara att köra. Och jag måste säga att det gick hur bra som helst. Kände mig otroligt stark. Jag skulle rate:a min förlossning en tia på en skala 1-10. Det kunde liksom inte gått bättre. Såklart att det inte var en dans på rosor. Herregud så jag kämpade, men jag tycker inte på långa vägar att det var så hemskt som många beskrivit det. MEN, man måste komma ihåg att ALLA förlossningar är olika. Vissa upplever en mardrömsförlossning, så är det bara. Jag är givetvis glad att min gick så bra som den gjorde. Eftersom det dessutom är en riskförlossning eftersom jag skulle föda två. 

Nej jag tyckte inte det var läskigt. Jag hade inställningen att allt skulle gå bra och jag kände mig så lugn och trygg med min pojkvän och alla i förlossningsteamet. Under HELA min graviditet har alla frågat mig hur jag tänkte föda och det har känts som att alla runtomkring varit mer rädda och nervösa än vad jag själv varit. Folk har tyckt att jag varit galen som ens övervägt en vaginal förlossning. Men jag har inte låtit andras oro påverka mig. Och det är jag glad för.

Vem är vem utav pojkarna

Svar:

Det här är Philip.

Och det här är Nicholas.

Foto: Copyright 2018. All rights reserved.

Nicholas till vänster och Philip till höger.

 

 1. Mandy skriver:

  Så stort cred till dig o alla andra som fött ut TVÅ eller flera barn i en o samma förlossning!!!

 2. Ingrid skriver:

  Hej!
  Ett stort grattis till er och era två fina pojkar. Underbart! Jag har funderat på hur ni gjorde när de kom ut för att kunna skilja på dem. Märkte ni dem på något sätt med t ex ett färgband eller något annat knep? Eller ni lärde er direkt att skilja på dem, tvilling ett och tvilling två? Är de enäggs- eller två äggstvillingar?
  Önskar er all lycka med dem och framtiden.

 3. Annika skriver:

  Små gullisar!!

  Jag kände och gjorde som du. Jag tog förlossningen som den kom och förlitade mig på att ”ut kommer barnet alltid” men så hade jag ett ganska snabbt förlopp och allt gick bra om än ICKET smärtfritt 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..