Svar på en matfråga

Jag fick en fråga i kommentarsfältet jag tänkte lyfta då jag ofta får frågor om hur Philip och Nicholas äter. Så här löd frågan:

Hej ! Jag har en dotter på snart 7 månader som ibland är intresserad av mat men ibland (oftast) inte! Och äter inte så mycket när hon väl äter. Ville kolla med dig, hur mycket äter din son vid varje tillfälle ?

Svar: Nu vet jag ju inte om du ammar eller ger ersättning eller om ni börjat med välling eller mat, men våra pojkar som är 5 1/2 månader gamla äter 5 mål ersättning om dagen. De får 180ml vid varje tillfälle förutom sista målet då vi precis nyligen börjat ge dem 30ml extra. Vi kommer snart öka lite vid de andra målen också, men vi tar det successivt. Runt lunchtid får de även några skedar av någon typ av puré. Din dotter kanske inte behöver så mycket utan äter tills hon blir mätt?! Vad säger BVC? Följer hon sin kurva? Jag tror barnen själva reglerar hur mycket de behöver få i sig. Äter våra barn lite mindre vid ett mål, äter de nästan garanterat upp målet efter. Har din dotter alltid varit ointresserad av mat? Annars kan det ju vara en fas hon går igenom. 

Detta funkar iaf för våra killar ♥♥

  1. Andrea skriver:

    Food before one is just for fun. Amning/ ersättning räcker långt första året. Finns ingen anledning att stressa över att en 7-månaders inte äter riktig mat.

  2. Natalie skriver:

    Glöm inte att ”food before one (1) is just for fun” älsk på det uttrycket när jag känt mig stressad över maten. Förutsatt att man ger ersättning eller ammar såklart👍🏻

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..