Just nu

Exakt just nu är jag smått avundsjuk på mig själv. Jag sitter nyduschad, nyäten i ny pyjamas i soffan med ett glas vin och kommer vilken sekund som helst bli serverad tiramisu av min kära kille. Han var tvungen att sticka iväg några timmar i eftermiddags och då hade jag barnen själv och det är inte en walk in the park kan jag säga. Det gick bra, men det känns som man genomgått ett träningspass efter haha. Så sekunden han kom hem (barnen hade ätit och låg och sov) hoppade jag in i badrummet, låste dörren och tog en LÅNG dusch. När jag kom ut igen var bordet dukat, maten låg på tallrikarna, vinet var upphällt och ljusen var tända. Halleluja!

Och DÄR kom tiramisun, så ska inte bli långvarig här ikväll – ska NJUTA!

Vill ni förresten se killarnas framsteg? Kika in på min instastory! @marieserneholt

Ha nu en riktigt fin kväll!

 1. Alltså! Jag blir mållös av vissa kommentarer. Fina Marie, du är en grymt bra mamma. Ta inte åt dig av dessa kommentarer från människor som försöker trampa på dig.

  Vi gör alla så gott vi kan för att lösa livspusslet. Självklart är livet som förälder tungt ibland. Självklart älskar vi våra barn,men ibland är föräldraskapet oss övermäktigt, och då är det fantastiskt att kunna ha stöd och hjälp av ngn som gått igenom så gott som samma faser som oss och kommit ut på andra sidan.

  Heja dig och Fredric! Ni är fantastiska! ❤

 2. Emelie skriver:

  Jag har också tvillingar som är 6 månader och 1 vecka.
  Jag får också hjälp av min mamma varje gång pappan till barnen jobbar kväll vilket är ca 3 gånger i månaden… För på kvällarna har det vart som jobbigast och då är de inte kul att vara själv med två ledsna barn. Nu tror jag att jag snart är redo att ta steget att vara ensam.. Då vi har hittat en rutin som är bra för både barnen och för föräldern som ska Lägga dom. Det klart att man ska ta all hjälp man får om man behöver det! Det är ju inte så att man kommer behöva lika mycket hjälp när barnen är 7 år, 10 år osv .. Allt har sin tid! Tro tusan de, som första gångs förälder och att få två inte är det lättaste man har ju i princip ingen aning om något. Förens man har lärt känna barnen och de tar mer än 1 dag! Jag är oerhört tacksam över att jag har haft en mamma som kan komma hit och vara ett stöd och en hjälp när det behövs som mest. Det är detta som är det värsta med sociala medier och bloggar att folk bara kan ösa hur sig tråkigheter.. Och inte förstår att ALLA är olika.. Och gör olika och vill olika. Låt folk få göra vad dom vill! Att fråga om hjälp är ingen ful eller konstig handling någonsin. Alla behöver hjälp någon gång i livet.. Med olika saker. Det klart att om man har Flera barn så är ju alltid de första de första du är nog rätt så mycket tryggare då när du får barn nummer 2,3,4,5,6, 7,8 och inte lika orolig men det är vad jag tror jag vet ju inte.

 3. Emelie skriver:

  My God! Ni som inte har tvillingar fattar inte hur mycket jobb det är med TVÅ bebisar samtidigt och hur oerhört otillräcklig man känner sig som förälder… jag hade jättemycket hjälp av mormor, morfar, farmor och farfar och även vänner för annars fick jag knappt ihop det. Tyvärr lagas ju inte heller maten av sig själv, huset städas eller tvätten tvättas… jag är så tacksam för all hjälp jag fått och mitt bästa tvillingtips är just det, att be om hjälp, massa hjälp! Att få tvillingar är det bästa, väldigt speciellt, jobbigt och helt fantastiskt! Och det blir bara bättre och bättre med åren. Kram på dig!

 4. Marie skriver:

  Ni får väldigt mycket hjälp verkar det som, va lyxigt. Vi var ”ensamma” med första barnet och 2 hundar. Det ledde till att vi planerade andra barnet lämpligt tills farmor och farfar ville flytta närmare. Så, 4 dagar efter de flyttat 30 mil närmare oss så föddes vår andra son 😅!

  1. Ja, jag har hjälp av min mamma fyra dagar i veckan dagtid när min sambo jobbar. Det är jag enormt tacksam för. Dessutom är det så värt för pojkarna att ha en nära relation till andra än bara mig och Fredric. Haha, snyggt planerat!

 5. Linds skriver:

  Det verkar som om du tycker att detvär jobbigt att vara själv med gossarna, varför? Är de sjuka??
  Har tvillingar/ trillingar……

  1. Alla tycker vi olika, men ja, det är kämpigt med två små om båda är ledsna samtidigt, tycker jag. Jag känner mig otillräcklig om båda vill ha närhet och behöver tröstas samtidigt. Får jag tycka det?

   1. Val skriver:

    Ja det får du verkligen! Jag var helt slut med ett barn.

  1. Ja, några timmar själv är ju inte så mycket så borde inte kännas såå jobbigt… Oftast behöver ju den som inte är föräldraledig jobba precis som vanligt, dvs. hela dgr, och ibland med jobbresor etc. Känns ju snarare som att hon har ett väldigt fördelaktigt upplägg med sambo som är hemma rätt mkt och anhöriga som hjälper till extremt mkt.

   1. Du som skriver detta, har du tvillingar? Jag jobbar 50% och min sambo är hemma 1 dag i veckan. Och ja, jag har tur som har en mamma som hjälper mig med barnen dagtid 4 dagar i veckan så jag hinner med barn, jobb och hem.

    1. H skriver:

     Heja dig Marie som orkar svara så sakligt och trevligt på denna typ av kommentarer! Kan inte förstå hur man kan känna behovet av att mom-shama på detta sätt. Själv har jag ETT barn född en vecka innan dina underbara små killar och känner bara när jag läser din blogg hur jag önskar att jag var bättre på att be om hjälp och hur fantastiskt det vore för mig och mitt barn med en så närvarande mormor! Och hur härligt för dina barn att ha en mamma som känner att hon har energi och hinner med istället för motsatsen. Och inte minst vad bra för dig och din killes relation. Hoppas verkligen inte du tar åt dig av denna typ av missunnsamma kommentarer. Du inspirerar mig att se mer positivt på föräldraskapet även när det känns tungt och sååå jobbigt (vilket det får göra) att bara ta hand om ett barn!

    1. Ja, så är det definitivt. Du behöver inte ta åt dig. Tänkte mest att det inte bör behöva kännas så jobbigt med några timmar själv, tänk de med barn (oavsett antal) som alltid är själva eller i vart fall merparten av tiden! DET är jobbigt.

     1. Jag tar inte åt mig då jag inte kommer be om ursäkt att jag får hjälp några dagar i veckan av min mamma. Jag förstår att andra har det kämpigt också oavsett hur många barn man har. Jag har två som jag fick samtidigt. Ja, det är många gånger tufft, men jag älskar det. Skulle inte byta det mot något i världen. Situationer som kan uppstå med tvillingar är inget någon som inte har tvillingar kommer kunna förstå. HEJA dig som skrev längre ner här att du både har tvillingar och trillingar. Dock har jag insett att man inte kommer få någon medalj för att man klarat allt själv utan att be om hjälp. Nu har jag möjlighet att få hjälp av min familj som sätter sina egna liv åt sidan för att hjälpa mig och min familj. Detta gör att jag, min sambo, min relation, men framförallt mina barn mår bra. Det låter på dig som att jag aldrig är med mina barn själv eller som att jag mest ligger på sofflocket och käkar tiramisu – så är det INTE. Jag tänker inte fortsätta den här diskussionen något mer då jag tycker vi ska peppa och hålla en positiv ton här. Det här är min blogg, min vardag, mina känslor. Ha en fortsatt bra dag!

     1. Hjälp, så bitskt. Du borde kunna hantera andras åsikter lite bättre, särskilt med tanke på att du länge varit en offentlig person. Nu könns det snarare som att detta var en MYCKET känslig fråga för dig. Ta det lite mer med en klackspark. Lycka till med allt!

      1. Haha, är inte ett dugg bitsk och nej detta är ingen känslig fråga. Försöker förklara för dig bara hur landet ligger. Men om du vill tolka det så, so be it. Och nej jag klagar inte över att vara själv några timmar med mina barn. Det är jag varje dag. Jag skrev att det inte är lätt att vara ensam med tvillingar. Och man blir glad när det inte blir fullständigt kaos. Jag känner att det inte kommer spela någon roll vad jag skriver till dig för du har redan skapat dig en egen uppfattning om hur allt är. Därför föreslår jag att du letar dig någon annanstans där du inte behöver störa dig på det som skrivs. Ha en fin dag och lycka till med allt i ditt liv!

     1. Snark… Du missade poängen. Du får väl fundera på om du öht ska ha en offentlig blogg eftersom det verkar svårt för dig att tackla allt sådant som inte innebär ja-sägande och medhåll. Men ja, det får jag göra. Ha det bra nu!

    1. Oj, blev faktiskt chokade över de negativa kommentarerna!det är ju verkligen upp till varje familj hur man gör!å kan man få mycket hjälp är det ju grymt! Jag har själv inte tvillingar men 2 barn! En som är nu 9 månader å brukar tänka när det är mycket, ex gråter å svår tröstlig! Tänk att ha 2 lika gamla! Så kämpa på å gör det som är bäst för er! All kärlek. Kram

     1. Såklart ska de göra det. Man kan gärna ta hjälp dygnet runt, om möjlighet finns. Det var inte det ”de negativa kommentarerna” handlade om, utan beklagandet över några timmar själv med barnen.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..