När vi nu är inne på det här med välling

Ok, om en vecka blir våra pojkar 6 månader. Då får de ju börja med gröt och välling och får börja med en del mat. Jag funderar på hur man ska lägga upp det? Givetvis kommer jag prata med BVC också, men ni kommer alltid med så bra råd.

Nu äter våra barn 5 mål ersättning om dagen. Vid lunchtid får de även några skedar puré av något slag. De har fått Nan Sensitive 1 sedan de var pyttesmå.

När de nu blir 6 månader, hur lägger man upp det med ersättning (det finns ju Nan Sensitive 2 från 6 månaders ålder), gröt, välling och mat? Vilka mål med ersättning byter man ut mot just gröt, välling och mat? Hur har ni gjort? Byter man ut ersättningen helt? Vilken typ av ”schema” har funkat för era barn? Givetvis är alla barn olika, men man kan iaf få ett hum om hur en dags matschema skulle kunna se ut.

Tack på förhand!

 1. Vi började med att byta ut frukostmålet mot gröt, men erbjöd ersättning efteråt, vid lunch fick hon några skedar burkmat och sen lite fruktpure och sen ersättning efteråt, samma sak vid middag. Mellanmålen fortsatte vi köra ersättning, för att hålla lite koll på att hon fortfarande fick i sig.
  Sen bytte vi ut mellanmålen också, men det har vi egentligen gjort fullt ut nu vid typ 10 månader. Dagar då hon ätit dåligt har hon fortsatt fått ersättning som mellanmål och dagar som hon ätit bättre har hon istället fått typ gröt eller ngn pure, macka ibland.
  Vi testade med välling som kvällsmål i hopp om att hon skulle hålla sig mätt längre, men Julia tyckte inte om det. Så vi har fortsatt med ersättning. 🤷🏼‍♀️
  Kör fortfarande på 1:an upp tills att hon blir 1 år, eftersom hon får i sig järn via gröt och mat. Sen antar jag att vi måste byta till 2:an, men ska höra med bvc hur vi ska göra..

  Rekommendationen är max 3 mål välling/gröt per dag.

  Lycka till! 🌸

 2. Vi började aldrig med välling, kör fortfarande på NAN 2 och vår son är nästan 3 år(!). Vi bytte ut ersättningen mot gröt till frukost, 1 burk mat till lunch & middag och körde klämmisar/gröt till mellanmål.

 3. Vi gjorde så att vår kille fick gröt på morgonen till att börja med och sen testade mat vid lunch men fortsatte med nan 1 för när vi bytte till nan 2 samtidigt som han började med gröt blev han hård i magen. Nu är han 8 mån och äter gröt, mat, mellis mat/gröt och sen välling vid nattning men får nan 1 om han vill på natten. Lycka till!
  Om de har svårt att ta välling från början kan man ha i pyttelite vaniljsocker de första gångerna så brukar de ta det sen. Funkat för mig och mina vänners barn. Tips från bvc.

 4. Vår son sov så himla dåligt så vi började direkt vid 6 månader att introducera välling för att se om han sov bättre på det än bara bröstmjölk. Började med 25 cl efter amning på kvällen och ökade successivt. När vi bytt ut hela kvällsamningen började vi byta ut lunchamningen mot vanlig mat och så fortsatte vi byta ut mål för mål. Försökte ta det sakta för att magen skulle hänga med men han gillade mat och älskade att äta själv så jag tror han var runt 8 månader när han åt vanlig mat till frukost, lunch, middag och välling på kvällen. Mellan det ammade han och fortsatte med det tills han slutade självmant vid 11 månader.

 5. Hej! Har en matglad 7 månaders här hemma och han började ganska snart efter ”6-månadersgränsen” äta följande:

  08.00 En portion gröt
  11.00 halv burk mat (ibland hungrigare och då mer) + ca halv burk frukt
  14.00 180 ml NAN (ibland en klämmisgröt ist)
  17.00 halv burk mat + halv burk frukt
  19.30 180 ml NAN
  22.00 180 ml NAN

 6. Hej,
  Vad spännande! Grattis i förskott på 6-månadersdagen😀🎈
  Inget av mina 2 barn har velat ta varken ersättning eller välling så jag har kört amning då istället men matschemat för dem har sett ut ungefär så här:
  06.00 (när de vaknat) har de ammat
  07.00 Gröt
  09.00 Amning
  11-12 Lunch i form av barnmatsburk
  14.00 Amning
  16-17 Gröt eller barnmatsburk
  18-19 (när det är dags att sova) har de ammat
  Vi fick råd av vår BVC att byta ut första och sista amningsmålet mot välling men eftersom de har vägrat välling så har det fått bli amning istället😊

  Ha en riktigt fin helg🌟

 7. Har tyvärr inga tips till dig då min lilla kille är lite yngre än dina. Men hade gärna uppskattat om du skriver hur ni gör sen!
  Kram

 8. Först av allt, ta det lugnt, börja undan för undan och se vad de tycker om och inte tycker om. T ex gillar en fel barn inte konsistensen sv gröt utan vill ha lite mer ”matiga” bitar på en gång.
  Jag har ammat mina barn fem, sex gånger på dagen vid den åldern (även ammat på natten…). Jag har gjort så att:
  Frukost: gröt eller välling +amning
  Mellis:amning
  Lunch: mild mat + amning
  Mellis: amning
  Middag: gröt eller välling + amning

  Sedan ju äldre de blivit har maten tagit över amningen. Ni kommer märka, det löser sig av sig själv.

  (Med all säkerhet kommer några skriva ”Men varför ger ni välling?” Och jag vet att man inte rekommenderar det på BVC i samma grad längre. Jag älskar välling, eller rättare sagt att mina barn druckit/dricker det. Alla tre har kunnat få i sig vätska när de är sjuka, kunnat ge mellis eller nattat smidigt i t ex bilen eller vagnen, dricka i sängen till frukost.)

  1. Det är ju ens eget val om man vill ge välling eller inte helt klart, men ersättning eller amning är det bästa man kan ge och rekommenderas att ge tills barnet passerat minst ett års ålder. Så om man redan ger ersättning så är det ganska onödigt att introducera välling enligt mig. Men självklart får man tycka olika är ju därför det är bra att det finns olika alternativ 🙂Sedan kan det tilläggas att det endast är vi i Sverige som ger våra barn välling.
   Vi ger vår elva månaders ersättning 2-3 gånger om dagen fortfarande. 1-2 mellanmål och vid nattning. Det har fungerat jätte bra för oss. Runt 6-7 månader bytte vi till ersättning nummer 2 (vi använder Hipp men tror det är samma ålder på Nan) Fick höra av BVC att man ska byta då oavsett om barnet börjat äta mer vanlig mat eller inte för det är mer järn och lite annat i nummer 2 som de behöver få i sig efter de passerat 6 månader. Ta det långsamt med introduktion av mat och låt dem kladda på och undersöka i sin takt. En del barn vill äta maten själva i bitar en del vill ha kladd. Ni kommer snabbt märka hur just era killar vill ha det.

   1. Enligt mina erfarenheter behöver det ena inte ta ut det andra. Jag har ammat mina två äldsta barn tills de var 1,5 år och ammar fortfarande min niomånaders flera gånger om dagen och hoppas på att fortsätta länge. Välling är ett mål (frukost, mellis eller kvällsmål) amningen fyller något annat vid den här tiden.

    1. Det jag menar är att om man inte ammar utan ger ersättning och det fungerar så finns det ingen anledning alls att byta ut ersättningen mot välling. Man kan ge gröt som sista mål en liten stund innan läggning sedan flaskan med ersättning vid nattningen tillexempel om man vill att de ska bli mättare och därav sova bättre 🙂

     Om man däremot har helammat och inte har gett ersättning alls förut så kan jag ju förstå att man väljer välling absolut. Även om jag själv nog hade valt ersättning istället för välling även då.

     1. Men välling och gröt är ju exakt samma sak, bara olika konsistens. Du kan ta välling och göra gröt av och tvärt om. Bara reglera mängden vatten. Så varför är det då bättre att ge välling?

 9. Roligt att kunna börja med lite annat än ersättning! Min yngsta är 6,5 månader och vi började med lite gröt som frukost och ökade mängden successivt. Han älskar det så därför har vi kört på med det. Sen får han en halv till en portion mat/puré och lite mosad frukt/fruktpuré som efterrätt när vi äter middag. Lite olika hur mycket han vill ha och vi ”fyller ut” med ersättning ifall han inte blir mätt på middagen. Jag ammade honom tills han var 5 månader och har därefter gett ersättning. Han får en flaska som sista mål innan han somnar men tänkte testa välling snart. Tips är att blanda välling o ersättning i början så de vänjer sig vid smaken, funkade bra för min äldsta son. Men i stort tänker jag att alla bebisar ju är olika så det är bara att testa och se vad som fungerar för dem och så köra på det. 🙂 lycka till!

  1. Jag blir bara nyfiken, varför ska ni testa välling om ersättning fungerar bra?
   Vi kör bara på ersättning och har inte ens provat välling då det bara känns onödigt men blir nyfiken på hur alla andra tänker och resonerar 🙂

   1. Min stora tjej, nu 3,5 år, slutade självmant amma vid 8 månader, då började vi med välling på ”riktigt” morgon och kväll.
    Innan dess fick hon det en el två gånger då hon sov hos mormor och inte kunde amma.
    Hon åt nog ganska bra redan vid den åldern, vi körde mix av blw och mosad mat, hon fick det vi åt, amningen var mer som efterrätt.
    Jag gjorde bovetevälling som jag järnberikade med Järnrike och torkade aprikoser (för god smak), lite kokosolja och en skvätt grädde 😋
    Nu har vi tvillingar, 3,5 månad, så nu är vårt ledord genvägar 😄

  2. Han vaknar och äter en flaska ersättning på natten, så tänkte ifall vällingen kanske mättar mer. 🙂 annars hade vi nog fortsatt med ersättning eftersom det funkar bra, ja!

 10. Stegvis introducerat lite gröt på morgonen och sen amning på det, till lunch lite smakportioner och sen amning och kvällsmålet välling. Målen där emellan har varit amning.

 11. Vi har gjort ungefär lika med båda våra barn,snart 6 år och snart 10 månader! Ingen har ammas utan fått ersättning från dag 1. Vid 4 månader började vi ge lite smakportioner av frukt å lite mat å har ökat successivt! Vid 6 månader började med gröt: då till frukost sedan mat till lunch sedan en flask eller frukt till mellanmål. Middag flaska sen lite gröt å flaska igen vid läggning( då nattinatti välling) sedan har det ändrats under tidens gång! Nu sedan vid 7,5-8 månader så blir det frukost med gröt sedan lunch med mat, sen något mellanmål, middag med mat, gröt och sedan välling! Och oftast sover han till det är morgon å då frukost igen! Vaknar han på natten å inte somnar om blir sen en flaska med ersättning! Jag har märkt att detta funkar väldigt bra på mina barn och vi låter honom smaka mycket av det vi äter redan nu också och det gjorde vi med stora killen också! Och idag äter att det mesta! Sushi, hummer, kött mm! Lycka till! Kram

 12. Hej Marie!
  Dina pojkar och min pojke föddes samma dag nästan samma tid 😅 och vi har börjat med gröt,m och puréer redan när vår son var 5 månader och han älskar det. Vi började i små steg, gav lite gröt på morgonen när vi åt frukost + flaskan med ersättning för att sen ge lite mer ”matiga puréer” till lunch när jag åt lunch + flaska med ersättning och sen till middag gröt + flaska ersättning innan han somnade (sen såklart får han flaskan emellan dessa måltider ifall han är hungrig) och det har funkat sååå jäkla bra🙌👏 han sover hel nätter då han blir mätt på gröten samt att vi har tagit det i små steg vilket gör att han har vant sig vid konsistensen av mat och nu älskar han nästan allt. Kan även varmt rekommendera Kidsme Food Feeder där man stoppar typ frukt (mango är en hit här hemma) i en silikonapp med hål i. Googla på namnet så förstår du mer vad jag menar. Den sitter vår son och håller i handen själv och tuggar på. Brukar även frysa mangon och stoppa i i nappen då han börjat få tänder. Vi har inte börjat med välling än men ska göra det nu när han blir 6 månader.
  Hoppas det var till lite hjälp och lycka till med dina fina pojkar 💙

 13. Hej Marie!
  Dina pojkar och min pojke föddes samma dag, nästan samma tid 😅 och vi har börjat med gröt och puréer redan när vår son var 5 månader och han älskar det. Vi började i små steg, gav lite gröt på morgonen när vi åt frukost + flaskan med ersättning för att sen ge lite mer ”matiga puréer” till lunch när jag åt lunch + flaska med ersättning och sen till middag gröt + flaska ersättning innan han somnade (sen såklart får han flaskan emellan dessa måltider ifall han är hungrig) och det har funkat sååå jäkla bra🙌👏 han sover hela
  Nätter då han blir mätt på gröten samt att vi har tagit det i små steg vilket gör att han har vant sig vid konsistensen av mat och nu älskar han nästan allt. Kan även varmt rekommendera Kidsme Food Feeder där man stoppar typ frukt (mango är en hit här hemma) i en silikonapp med hål i. Googla på namnet så förstår du mer vad jag menar. Den sitter vår son och håller i handen själv och tuggar på. Brukar även frysa mangon och stoppa i i nappen då han börjat få tänder. Vi har inte börjat med välling än men ska göra det nu när han blir 6 månader.
  Vår BVC dam sa att vi redan när han var 5 månader kunde börja med Semper 2 lemolac så vi kör med det och det funkar bra.
  Hoppas det var till lite hjälp och lycka till med dina fina pojkar 💙

 14. Alla barn är olika och alla föräldrar gör olika, tycker inte det finns nåt rätt eller fel – ville bara säga det 🙂
  Våra barn har varit matintresserade väldigt tidigt och har vid 6-7 månader nästan helt slutat med ersättning/amning (förutom på natten). Min son är strax 7 månader och äter:
  06:00 ersättning
  09:00 frukost gröt för 6 månaders
  12:00 lunch (en 6 månaders burk+frukt)
  15:00 mellis (smoothie eller liknande)
  16:30 ibland en slurk ersättning
  18:00 kvällsmat (gröt)
  19:30 natten och han får en flaska ersättning som han ibland äter och ibland inte

  Eftersom vi introducerade mat redan vid 4 månader och följde barnets intresse, som har varit stort så äter han i princip bara ”mat” nu. Välling har vi testat några gånger men han gillar gröten bättre så då kör vi på det!

 15. Det är olika hur man gör med allt med barn å alla har åsikter mm! Men så här gjorde vi med båda barnen( ena snart 6 år och andra snart 10 månader). Båda barnen har ej ammas och vid 4 månader byte vi ersättning till 2 samt började ge småsmå smakportioner såsom frukt, potatis mm! Som sedan ökade! Vid 6 månader började vi med välling vid läggning ( Sempers nattinatti)samt börjat med gröt och mer mat! Så här såg det ut då: frukost; gröt, en flaska vid mellanmål lite mat vid lunch! Sen en ev flaska till, sen lite middag vid 16 och sen lite gröt runt 18 och välling vid läggning 19! Då kunde det bli någon flaska med ersättning på natten! Sedan från 7 månader och till nu så kör vi så här: frukost runt 7 å då gröt, mellanmål någon frukt, lunch mat, ev mellanmål, med något enkelt, middag vid 16 mat och gröt vid 18 och välling vid 19 å då sova! Sedan sover han från 19 till 6-7 på morgon utan att äta alls nu( undantag finns) men sen 7 månaders har han kanske ätit på natten och då ersättning ca 4-6 gånger bara! Sedan under middagarna får han smaka det mesta! Så han börjar redan nu gilla mat ser vi och stora killen älskar mat! Så jag tror lite på att de ska få smaka och få
  Utveckla sina smaklökar tidigt! Och inte tänker att detta gillar ej barn!😊 lycka till🤗🤗

 16. Jag bytte ut alla måltider mot gröt/ riktig mat vid sex månaders ålder, sen fick de amma lite efter maten om de ville. De blev snabbt ointresserade av amningen på dagtid 🙂 Lycka till!

  1. Så har vi också gjort. När vår äldsta, idag 9 år föddes var rekommendationen att börja med smakportioner vid 4 månader och vid 6 månader kunde de äta uteslutande fast föda om de gillade det. Alla våra barn (4 st) har föredragit fast föda och snabbt dissat bröstet/flaskan och gapat efter mer riktig mat istället. Välling har de bara fått nattetid om de varit hungriga. Börja med att byta ut målen vid de tidpunkter när killarna är som piggast så de orkar äta sig mätta är mitt råd. Och var beredd på att de kan ogilla en sorts mat långa gånger innan de gillar det, ha tålamod, ge inte upp, de kan lära sig uppskatta alla smaker och konsistenser. Potatis brukar många barn dissa, det är så strävt. Servera då lite potatis ändå varje dag och plötsligt gillar dom det. Var ihärdig från början så tror jag man har det tillgodo när de blir större och kommer då sannolikt bli mindre kräsna. Det är iallafall min erfarenhet med 4 ungar som äter ALLT som serveras.

 17. Min son är 6 månader. Såhär gör jag.
  Frukost: Ersättning
  Mellanmål:Ersättning
  Lunch:Matpure ca 1/4 dl+några msk fruktpure+1tsk katrinplommonpure+Ersättning
  Mellanmål:Ersättning
  Kvällsmål:1/2port gröt m lite fruktpure i.
  Nattning:240ml 50/50 välling/ersättning
  Nattmål:120 ml 50/50 välling/ersättning

  Ersättning är fortfarande basen. Sedan får han öka på matintaget i egen takt.
  Lycka till ❤️

 18. Eftersom du ber om tips😁
  Jag skulle skippa vällingen. När man börjar tänka på det är det ganska ologiskt att börja hälla i små barn flytande bröd ist för mat. Varför liksom? Inte särskilt bra för tänderna heller. Plus kan bli en vana som är svår att bryta sen när de är äldre. Annars ersättning när de inte äter mat, låt deras intresse styra. Ät mat sen komplettera med ersättning om de inte äter sig mätta. Gröt på kvällen kan ju vara bra för mättnaden inför natten. Låt det vara kul och kravlöst, prova olika konsistenser och våga prova bitar om ni inte gör det, finns bra guider på nätet om du googlar typ blw, baby led weaning. Lyssna in barnet och känn ingen press när de är så små. Jag gjorde så mycket fin mat till min när hon var liten men ville bara ha två olika burkar från Nestlé och hipps röda bär😂

 19. Jag gav bara min dotter Nan1 även när vi passerat 6-månaders gränsen. Sen struntade vi i vällingen och så fick hon börja att smaka av våran mat (skippade allt salt i matlagningen) det funkade för oss. Ni får prova er fram så kommer ni säkert hitta en lösning som passar er bäst. Lycka till!

 20. Hej
  Vill bara tipsa om du googlar t.ex. Nestle måltidsplanerare och väljer den första länken så kommer det fram en pdf fil där de rekommenderar hur en vanlig dag kan se ut vad gäller mat. Nu tycker min snart 7 månader pojke fortfarande om bröstmjölk och äter lite mer än vad de beskriver hur en dag kan se ut, men vi följer den. Vid lunch får han puré och till middag gröt med lite fruktpure till.
  Vi har även börjat vänja honom vid att dricka lite vatten vid måltiderna och det går hur bra som helst. ☺️

 21. Vi har bytt ut successivt mål för mål med både våran äldsta pch tvillingarna. Vi har börjat med gröt. Att man bestämmer att tex. näst sista målet för dagen är gröt. Så börjar man med 1 msk första dagen. Ökar upp det andra dagen och har som mål att de äter 1 portion efter dryga veckan. Så magen hänger med. Också varit väldigt noga med att ge päronpure till för magens skull Och sen alltid erbjuda ersättning efteråt.

  När de väl har ätit 1 portion så har jag bytt ut ett mål till gröt ”rakt av”.

  Sen har jag gjort samma sak mer maten, börjar med 1 msk och ökat upp det successivt.

  På ca. 1 månad har 2 av mina 3 barn ätit 2 mål ersättning, 1 portion mat samt 2 portioner gröt.

  Den 3:e va lite trögare pch det tog kanske 2-3 mån tills hon åt ordentligt.

  Vi har haft kvar ersättningen länge ovh bytt ut den till välling närmre 1-års åldern då våra inge gillat det direkt. Alternativt blandat vänlig /ersättning.

  Lycka till !

 22. Vi behöll ersättningen (bytte dock till tvåan) och började med gröt som ett kvällsmål. När jag var hemma på dagen fick han mat till lunch, var jag iväg körde jag ersättning även då. Succesivt blev det fler mål mat och mindre mål ersättning. Introducerade sedan kvällkng som sista måltid på kvällen (vår som gillade dock inte välling så vi fortsattw med nan 3 och sedan nan 4/junior som han fortfarande dricker på kvällen 3,5 år gammal)

 23. Hej! Med första barnet var jag väldigt metodisk i införandet av mat, med andra barnet blev det lite hippsomhapp 🙂 Men båda sätten gick bra! Dock har jag alltid infört nya livsmedel vid fm/lunch, ifall magen skulle börja krångla. Hellre en kaosdag än kaosnatt 🙂

 24. Till min son, som nu är över 2, bytte vi ut ersättningen på morgonen (frukost) och gav gröt. Sen valde vi även att ge gröt på kvällen ibland och sen fick han ersättning innan han skulle gå och lägga sig.
  Så kommer vi göra med våra tvillingpojkar (som är 4 månader på fredag) när det är dags för de. Sen får vi se om det fungerar bra för de. Som du skrev, så är ju alla barn olika :).

 25. Hej!
  Vi struntade i vällingen, jag var så trött på flaskor 😊 (kunde inte amma så han fick ersättning tidigt) så vi bytte ut frukost och kvällsmål till gröt, sedan gick vi successivt över till lunch och middag också. Våran kille var väldigt matglad och har aldrig strulat med maten så det var en enkel övergång 😊

 26. Välling rekommenderas väl inte längre eftersom man kopplat det till att det kan leda till glutenintolerans. Finns inget bra med välling och det är bara i Sverige man ger det.
  Satsa på riktig mat och gröt istället 🙂

  1. Det ges nog åtminstone i Finland också. 🙂 Också här är rekommendationen att man inte ska ge det eftersom det näringsässigt ändå är ungefär samma som ersättning.

 27. Mitt tips är att läsa på lite om det här med välling, det är inte en helt ovistat om det är direkt bra för våra barn. Kan varmt rekommendera Ann Fernholms böcker om det här med barn och mat.

  Gav aldrig själv välling utan körde på havremjölk och kokosolja i flaskan istället när det var dags att sluta med ersättning. Läs innehållet i den välling du funderar på, fundera på om det verkligen är något du vill att ditt barn ska få i sig.

 28. Vi bytte morgonersättningen mot gröt, sen ett ”mellanmål” som var ersättning, sedan ett mål lunch (barnmat), sen ersättning på em, lite middag på kvällen i form av barnmat och sen välling till läggdags. Nu får sonen bara ett mål ersättning om dagen, på eftermiddagen. Övrig mat består av gröt, barnmat (burk eller hemlagat) och mellanmål med frukt/pure/smörgås (8
  Mån idag) Körde också Nan Sensitive fram till 6 mån, sen bytte vi till vanlig Nan 2. Mest för att sensitive inte finns överallt. 🙂

 29. Hej!
  Ingen av mina 3 barn har gillat barnmatsburkar, utan ville ha hemmalagat (utan salt). Kan va bra o veta☺
  Kunde varit smidigt med burkmat ibland😅

  Äldsta dottern älskade ersättning o åt bara några teskedar mat länge. Sen framåt ettårsåldern började hon gilla mat!
  Kram Annika

 30. hej

  skoj med riktig mat på schemat. Så här har jag kört med mina kids vid 6 månader.

  07.00 gröt med bär
  11.00 amning plus en smakportion riktig mat (cirka 2-3 tsk)
  14.00 amning
  17.00 aming plus en smakportion riktig mat (cirka 2-3 tsk)
  19.00 amning
  03 (ish) nattamning

  Vid 7 månader
  07.00 gröt med bär
  11.30 helt vanlig mat
  14.00 amning
  17.00 helt vanlig mat med resten av familjen
  19.00 banan plus amning
  03 (ish) nattamning

  8 månader
  07.00 gröt med bär + smörgås eller frukt
  11.30 helt vanlig mat
  14.00 smoothie eller annat smått och gott vi har hemma
  17.00 helt vanlig mat med resten av familjen
  19.00 banan plus amning
  03 (ish) nattamning

  Vid 8 månader har mina fått äta lunch och middag själva med endast stödmatning, riktigt kladdig mat som soppa har jag försökt att mata och så har de fått äta grönsakerna själva.. men kladdigt blir det ju 🙂

 31. Vi hade jättesvårt att gå från ersättning till välling, sonen vägrade nya smaken när vi prövade välling så vi fortsatte stötta med ersättning ganska länge. Efter några månader, kanske vid 1 års ålder funkade plötsligt välling. Vi provade med några veckors mellanrum och en dag gick det bara.

  Nu är han 2,5 och från att ha haft lite ångest över välling och hans fixering vid flaskan så har det istället blivit en enorm trygghet för oss. Han tar alltid flaska, och i perioder men sjukdomar eller som i somras när det var väldigt varmt så kunde vi alltid dra välling-kortet om inget annat funkade.

  Våga prova dig fram i djungeln 🙂 För oss är vällingen en räddare i nöden och jag är glad att vi inte jobbade bort flaskan.

 32. Jag har aldrig gett välling, gick från amning och ersättning till bara ersättning och mat. Då fick hon flaska på kvällen innan läggdags som jag sen bytte ut mot kvällsfika: youghurt eller gröt. Det funkade hur bra som helst för oss. 🙂 Lycka till!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..