Packlistan hittills

VILKA FANTASTISKT FINA TIPS NI GETT MIG!!!

Alltså jag tror inte ni förstår hur mycket ni hjälper mig med era tips och råd. Det känns så oerhört värdefullt och ROLIGT att jag har er att vända mig till när jag behöver lite vägledning i tvilling- och barndjungeln. Nu närmar sig som sagt resan med stormsteg och efter att ha läst om era erfarenheter har jag kommit fram till att jag kommer packa ner välling, gröt och ersättning till hela veckan samt lite klämmisar till resdagen och första dagen på plats. Inga burkar åker med. Jag förlitar mig på att jag hittar matburkar där. Däremot kommer jag packa ner en mixerstav så jag kan mixa mat som vi själva lagar i huset vi kommer bo i.

Förutom kläder och mat till barnen har jag hittills skrivit ner:

 • Blöjor, wipes, tvättlappar, Inotyol, nagelsax, hudlotion och barnschampo
 • Badrockar
 • Uppblåsbar skötbädd
 • UV-dräkter, badblöjor och UV-filtar
 • Solglasögon, solhattar och solskydd
 • Simringar för bebisar
 • Resevagnar med parasoll
 • Alvedon
 • Flaskor, nappar, skedar, haklappar och ihopfällbart diskställ
 • Leksaker och iPad till resan
 • Mysventiler (jag menar såklart PYSventiler haha! Jäkla autocorrect), Näsfrida och nässpray

 

UPDATE på ytterligare saker som får åka med efter era tips:

 • Babymonitorer (Såklart! Tack för påminnelsen!!)
 • Blöjpåsar (framförallt till planet!)
 • Diskborste
 • Bärsele
 • Myggnät
 • Tvättmedel
 • ”Blöjbytespåsar” till planet (blöjor, wipes, ombyte, etc som man kan lyfta ur på planet så man inte behöver ta med hela sköterskan in på toa)
 • Barnens egna kuddar + snuttis
 • Vätskeersättning
 • Bitringar

 

Har jag glömt något?!?

 1. Febertermometer.
  Bärselar om ni använder sådana – livräddare på flygplatser om/när de inte vill sitta i vagnen och ni måste förflytta vagn, handbagage och sådant.

  Ha en underbar resa!

 2. Jag hade tagit med Ipren också, finns från 6 månaders ålder. Ipren och alvedon brukar fungera olika bra för olika infektioner, så bra att ha med bägge delar😊

 3. Semper vätskeersättning för barn om de skulle bli magsjuka.
  Tror det står på 1177 att majsvälling är bättre för små barn jmf med vanlig välling efter magsjuka. Vanlig välling kan göra magen lösare igen. Vi tog med en majsvälling (pulver) paket för resan (kör OTTO hemma) men som tur är blev barnet inte magsjuk.
  Bitringar (som kan kylas ner), Sophie eller liknande om tänderna skulle spricka.
  Vi kör med klämmisar från Alex&Phil. Ekologiska, goda och inget annat än ren mat (ej rismjöl eller liknande ”fyllnings”ämnen) – kolla gärna, finns som smoothie, mellis, gröt och måltid. Speciellt måltid är supersmidig då det är riktig mat men ej i glasburk 👍🏻
  Kanske barnens egna kuddar eller liknande som påminner dem om sovplatsen/sättet hemma.
  Önskar er en härlig resa 🙂

 4. Tips också för flygplan att packa med blöjbytespåsar inkl blöja, blöjpåse, wipes, klädombyte osv. i skötväskan så kan man bara ta med den påsen till toaletten (som är liten på planet) och inte hela skötväskan.
  Ta med också snöre eller liknande för leksakerna för flygplanet så slipper ni leta efter leksaker barnen tappar på golvet under trånga säten osv.
  Och packa mer klädombyte för et själva för planer för säkerhetens skull 🙂

 5. Jo Ipren kan också va bra! 👍😊
  Ja har tre barn å ha rest en del. Jag hade nog skippat torkstället och badrockarna om jag hade för lite plats i väskan 😊

 6. Beroende lite på stället men myggnät för vagnen kan vara bra att ha med (t ex Tulsa-märket, billig (om den inte skulle behövas)).
  Sårtvätt och plåster.
  Flaskborste.
  Lite tvättmedel och diskmedel (om inte finns i huset redan/ni vill inte köpa på plats).
  Packa gärna lite extra blöjor och barnmat för flyget (om bagaget inte skulle komma fram till resmålet direkt).

 7. Hej!
  Jag skulle oxå tipsa om babybjörn eller liknande att ha killarna i när ni är på flygplatsen och ska gå på planet! Har varit vår räddare när man kan ha händerna fri till allt annat man måste bära på! 😉😂
  Hoppas ni får en strålande första resa med er lilla familj!! 💕

 8. Mysventiler var ett nytt härligt ord för denna ventil😂🙌🏻 Älskar autocorrect ibland alltså!

 9. Flög precis 11 timmar till Miami med min fem månader gamla son. Ersättning i tetra till flyget var så smidigt, babybjörn/sele till flygplatsen så man har händerna fria, handsprit och ombyte till sig själv och bebis.

 10. När vi var i italen var det helt omöjligt att hitta en diskborste. De fiskar tydligen med skumsvamp. Men för att göra rent nappflaskor föredrar jag diskborste! Tipsar därför om att ta med det.

 11. Härligt med resa! Har egentligen två tips. Även i Spanien finns bebisar och det mesta är enkelt att köpa om det behövs, så packa inte för alla eventualiteter.. Ni kommer, när ni kommer hem, skratta åt allt ni släpat på (så var det iaf för oss första gången vi reste med bebis :))
  Tips nummer två- packa eget ombyte till flyget! Det händer så lätt att man blir nedkräkt, det händer en bajsolycka som kanske sprider sig till förälderns kläder eller blir nedsmetad av välling.. Då är det skönt art kunna byta tröja på även mamman/pappan. Lärde mig detta den hårda vägen 🙂 Ha en underbar semester!

 12. Skrymmande saker som badblöjor och blöjor skulle jag köpa på plats. Ett tips är att kolla vilken som kommer vara er närmsta matbutik och se på nätet om de har era märken på ersättning etc. t.ex. https://www.carrefour.es/leches-infantiles/cat10060003/c
  Ni kan ju till och med beställa till lägenheten eller beställa click and collect, så att det är färdigt när ni kommer. Det blir ju mycket packning, särskillt om ni ska ha med bilstolar.

 13. Myggnät till spjälsäng har vi haft, men det kanske inte är myggsäsong än? Jag har ett som du kan få, haha.
  Sen klädnypor så man kan klämma fast uv-filten mellan suffletten och handtaget om du förstår hur jag tänker. Guld värt när de sover 🙂

  Så mysigt att resa med barn, verkligen värt böket 🙂

  1. Jag skulle annars ta med sköterskan in på toaletten, då kan ju hon hjälpa till med bytet, hahaha!

   Älsk på autocorrect 😉

 14. Tunna filtar (Bra både mot kyla o värme)
  Lager på lager kläder på planet.
  Ge mat/napp vid start/landning för o lätta på tryck i öronen.
  Njut semestern det kommer gå super ska ni se. 😀

 15. Babyskydd! Gärna som går att klicka på vagnen. Kanske tom kan skippa vanliga ligg/sittdel till vagn om ni inte ska vara borta så länge och ändå har med bärsele.

 16. Filtar i bambu!!!😍 Dom är guuuuld! Svalkar när det är varmt och värmer när det är kallt! Den jag har till min son är super, skulle typ inte klara mig utan den!😅

 17. Glöm inte beställa EU-kort till barnen också. Om ni behöver söka vård så underlättar det enormt! Snabbt hemklickat på försäkringskassans hemsida! Trevlig resa!

 18. Är i Spanien just nu med vår 8mån. Kan tipsa om smaknappar att ta med så får de i sig extra vätska och håller sig sysselsatta. Samt babypuder då inotyl är bra men det är bra att hålla alla veck helt torra för det blir varmt med blöja. Om ni skaffar er resevagnar så skaffa så ljusa son möjligt samt med sufflett så man kan öppna upp och vädra rakt igenom. Skulle du förmodan ändra dig och ta med någon burkmat så Linda in dem i blöjor😉 Ta med extra napphållare, de kan du sätta leksaker i på planet så slipper du tappa ner dem på golvet. Ha det så mysigt!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..