Smile and carry on

Ja hörrni. Frånvaron här skäms jag över. Men samtidigt kan jag inte vara för hård mot mig själv. Som jag skrivit tidigare så har sömnbristen de senaste vekorna varit påtaglig. Barnen vaknar på nätterna på ett sätt de inte gjort tidigare och på morgnarna är man (som ni säkert alla varit med om som har barn) heeeelt förstörd, men det är ju bara att sätta fötterna i golvet och sätta tänderna i dagen ändå. Jag får för mig och hoppas att detta bara är en fas som så småningom går över. Det sker ju en enorm utveckling hos barnen just nu och då är det inte konstigt att de är lite oroliga på nätterna då de ska processa allt nytt. Natten till i måndags sov båda barnen (!) och jag trodde inte det var sant, det hade ju inte skett på huuur länge som helst. Men tyvärr var det ett aprilskämt för vi var tillbaka till 8 uppvak och gråt inatt haha.

Jag klagar inte över hur det är just nu, men jag vill förklara varför det blivit mindre tid här på bloggen. Vi får vara galet tacksamma för den tiden vi ändå hade för några månader sedan då båda barnen sov hela nätter!

De här bilderna får representera hur den ena avlöser den andra med att vara ledsen haha!

Hahaha, tänker på julkort som man får se hos typ Ellen DeGeneres när barn sitter i tomtens knä och de är tokledsna haha!

Det är bara att försöka ta allt med ett leende – visst?! Haha.

Heja alla mammor och tvillingmammor!

 1. Hej supermamma Marie,
  Du vad jobbigt med alla uppvak. Känner igen mig så mycket i hur du beskriver morgnarna efter de där nätterna, huvva. Vi har en 19 månader gammal son och vi fick vår del av del av de nätterna under hans första år, han började sova hela nätter dock från ca 7 månader men så kom perioder då och då när han vaknade antingen pga tänder eller intensiv utveckling. Nu är det i princip bara hela nätter. Ni har det tufft nu men rätt som det är så händer det, ni kommer få sova hela nätter igen! 🙂 Ni har så fina killar! Har själv en tvillingsyster. Hang in there! /Lisa

 2. Du/ni gör ert bästa! Men är såå tufft när de hamnar i perioden att inte sova! Men som du säger, det är en period! Min var likadan men nu sover igen hela nätterna! Är 11 månader nu! Men vet att det kan ändras igen!
  Kämpa på å ett litet tips gå på promenader! Det gör underverk även fast man är trött tycker jag!
  Kram kram

 3. Heja heja, åh jag förstår precis den där känslan på morgonen. Lite lätt mosig i hjärnan och tankarna nästan går i slowmotion🙈 har en dotter själv som sovit dåligt redan från start. När det var som värst vaknade hon varje kvart, hela natten, alla nätter i ca 5 månader. Sen fick jag besked om att hon var mjölkproteinintolerant. När vi fick bytt till mjölkfri mat blev det mkt bättre. Men tog ändå lång tid tills hon började sova hela nätter. Jag har ETT barn. Kan inte tänka mig hur det skulle vara med TVÅ älsklingar som vaknar ofta. Du är en kämpe! Heja dig och er!! Som tur är går ju faserna över och det blir många perioder med bra sömn igen. Håll ut👍

 4. Sömnbrist är tortyr. Mitt bästa tips är att försöka ta all hjälp man kan, även nattetid. Dela på nätterna ibland så ni inte båda sover med tvillingarna. Så har vi gjort sedan start då min man är bortrest mycket i jobbet. Nu har vi en 4-äring också som behöver oss natttid. Han är nästan värre än tvillingarna 🤪 Och kom ihåg, allt är övergående 🙏🏻🙏🏻

 5. Du får gärna klaga! 😀 Kan vara skönt att ventilera det tuffa. För det är tufft med sömnbristen under småbarnsåren. Som flera skriver så blir det bättre. Mitt tips är att sänka kraven och när du gjort det sänk kraven lite till 😀

 6. Åh känner så igen mig! Våra tjejer (en vecka yngre än era grabbar) har oxå hamnat i vad jag hoppas är en fas! Vaknar på nätterna så man får söva om..sovit jättebra sedan dom slutade äta på natten för 4 månader sedan. Tänker som du att det händer så mkt för dom och dessutom har vi ju introducerat mat så magarna får ju jobba lite extra oxå!
  Det är tur att ens barn är så gulliga och gör en massa roliga och gulliga saker om dagarna för då glömmer man ju nästan hur nätterna är 😉
  Kram på dig och kämpa på, vi gör alla så gott vi kan!

 7. Känner så igen mig i det du skriver! Min lilla tjej är en vecka äldre än dina killar och vi hade precis samma problem nyligen. Hon har alltid sovit som en stock mellan 19-06 men plötsligt började hon vakna flera gånger på natten och var jätteorolig. Efter en vecka utan ordentligt med sömn så beslöt vi oss för att lägga henne mellan oss, och vips så sov hon hela nätter igen. Hon fick sova mellan oss en vecka och sen började vi lägga henne i hennes spjälsäng igen vilket inte var några problem alls. Nu sover hon lika bra som innan 😊
  Detta är nog bara en period, håll ut, det ger sig snart❤️
  Kramar

 8. Åh sömnbrist är det värsta klaga på!!!
  Vår äldsta sov inte en hel natt sina första 3 år… men då var man ändå van från början. Meeen sen kom lillebror och skämde bort oss med hela nätter från början för att vid 4 månader börja vakna hur mkt som helst vaaarje natt fram till 1,5 år. Det var nästan värre för då blev det som en chock istället för att man var van vid det😂 hoppas det vänder snart för er!! Kram

 9. Hej!
  Säkert utvecklingsfas, många sådana första året 😀 plus att det kanske även är tänder, mina flickor sov så urbota dåligt när det var på G, ibland hjälpte en alvedon men inte alltid dock, men kan vara värt att prova. Hoppas det vänder snart 🤞

 10. Usch… känner igen det där. Min 5 månaders vaknar var 20: e minut på nätterna. Man är inte så kaxig på morgonen och sedan veta att man ska iväg till jobbet. Men allt går….😁 Har två äldre tjejer och dem såg inte sin första hela natt förrän dem var runt 3 år. Kram och tack för din fina blogg!

 11. Känner igen mig. Min dotter på 14mån har inte sovit en hel natt, längtar till det händer 😊 Kämpa på! Du är en bra förebild och inspirerande.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..