Behöver er hjälp!

Ok, nu behöver jag er proffshjälp.

Våra barn somnar mellan kl.18:30-19:30 efter välling och vaknar upp innan midnatt för att äta varsin gång. Sedan vaknar de ytterligare en gång var på natten. Då vaknar de såpass så det enda som funkar för att de ska somna om är att få lite mat. Det räcker liksom med 120ml för att de ska lugna sig och somna om, men huuuuur vänjer vi av dem med detta nattätande? Det känns ju som om man fyller på innan man själv ska sova så borde det ju räcka, men verkar inte så ju. De äter bra under dagen så i mina ögon borde de stå sig. Det känns mer som en vanegrej nu.

Minns ni för ca 6 månader sedan när NI frågade MIG hur VI gjorde för att få dem att sova hela natten utan mat?! Hahaha. The tables have turned.

Jag behöver alla tips och råd som jag kan få. Please help me!

 1. Det som fick mina att sluta natt äta var att byta ut vällingen mot vatten ett mål i taget och lägga ned ett av plaggen som jag hade haft på mig på kvällen hos vardra pojk på doften ifrån mig fans där så dom inte vakna helt eller så stoppa jag in små tvätthanddukar innanför linnet och när det var dags att sova så fick dom dom med sig.

 2. Håller med dom andra! Jag började ge dottern gröt för att hon vägrade äta välling. Efter att hon började med det så sover hon hela nätterna. Jag gav henne Nestlé havre, banan och mango gröten :-).

 3. Stina skriver:

  Rapsolja!! Minst 1 msk/portion! Det gjorde att mina barn sov som stockar 😃!

 4. Emilia skriver:

  Mitt tips är att börja spä ut vällingen. Mer vatten för varje dag som går. När det till slut bara är nästan vatten är det ingen idé att vakna längre 🙂 lycka till!

 5. Malin skriver:

  Alla barn är ju så olika, så du får testa dig fram.
  Jag gav mina tvillingtjejer vatten när det var dags att vänja dem av nattmat. Första natten var extremt jobbig och mycket skrikig. Men tog bara några nätter tills de sov utan att vakna o skrika.
  Skulle framförallt säga att det bästa är att välja ett alternativ, vara tålmodig samt stålsätta sig för att fullfölja det oavsett hur tufft det än blir.

  Lycka till!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..