Sitter och blir lite rörd här. Läser era kommentarer och DM´s jag fått de senaste dagarna. Era otroligt snälla och peppande ord om min roll som mamma. Jag tror inte ni förstår hur jäkla glad jag blir och hur mycket det ändå betyder att få höra att man inspirerar och gör ett bra jobb som mamma. Fick bl.a. ett meddelande från en kvinna som precis fått reda på att hon väntar tvillingar. Hon var livrädd, förbluffad och såklart enormt tacksam, men att jag visar att det går och att det gjorde henne mindre rädd. Alltså…förstår ni att jag börjar lipa när jag läser sådana fina ord. Som jag skrivit tidigare så är livet som tvillingmamma ingen dans på rosor men jag gör bara så gott jag kan och det är allt jag kan göra. Jag försöker vara den bästa mamman jag kan för mina barn och vissa dagar är det definitivt stentufft, men man gör ändå. Precis som alla ni andra grymma mammor där ute ♥

Fick förresten en fråga om hur barnen äter just nu och det ska jag försöka svara på 🙂

Frukost ca kl.06:30-07:30: Gröt. Antingen squeeziegröt som de får sörpla i sig själva eller ”vanlig” barngröt toppad med någon frukt. Vatten till maten.

Lunch ca kl.11: Lagad mat (i den mån jag hinner) Då är det helt vanlig mat som tex torsk, potatis, ärtor, dill, citron och lite grädde. Vatten till maten.

Mellis ca kl.13:45-14:30: Gröt toppad med tex rivet päron/äpple eller mango. Vatten till maten.

Middag ca kl.17:00: Lagad mat (i den mån jag hinner) Som lunchen – vanlig mat, typ kyckling med ris och curry eller tex rostad sötpotatis med broccoli, majs och citron. Vatten till maten.

Kvällsmål ca kl.18:00: Välling

Sedan vaknar de en gång under kvällen för ersättning och även 1-2 ggr på natten för ersättning.

Hur äter era barn som är ca 10 månader?

 1. Antonia skriver:

  Min son är 10 månader och äter
  Frukost 07,00
  Lunch 11.00
  Gröt 14,00
  Mat 17.00
  Välling 19.00
  Sen sover han hela natten.
  Får mellanmål ibland såsom majskrok, frukt och så smakar han när jag/sambon äter.

 2. Dotter 10 månader på fredag <3

  06.00-07.00 Välling
  11.00-12.00 Lunch (Egenlagad eller barnmat på burk)
  15.00 Ersättning eller Grötklämmis
  17.00 Middag (Egenlagad eller barnmat på burk)
  18.30-19.00 Välling

  Äter ej på natten och sover för det mesta hela natten

 3. Sandra skriver:

  Pojke 10mån äter:

  Kl 7, 7.30 Barngröt med bär
  Kl 11 Hemlagad mat
  Kl 14 mellanmål; banan,äpple/päron
  Kl 17 hemlagad mat
  Kl 19.30 välling
  Han äter inte på natten.

 4. Alla mammor sliter och gör sitt bästa efter sina förutsättningar. Första barnet/ barnen är jobbigast, sen måste man släppa präktigheten och bara överleva och må bra.

 5. Vill bara säga att jag också har tvillingar och de började förskolan när de var ett år. De är tre år idag och har alltid trivts super på förskolan. Vi kunde inte vara hemma längre med dem, höll på att gå in i väggen och var sjukskriven ett tag. (Vi har även en två år äldre son) Ni gör helt rätt i att bestämma vad som passar er familj bäst! Ingen ska behöva ”förklara” sig till andra om hur man bestämmer över förskoletider. Det vet föräldrarna bäst själva! Ni gör helt rätt i att ha dem på förskolan när ni vill. Ni är de bästa föräldrar åt era barn. Skam- och skuldkänslor hjälper ingen så försök att lita på er själva och slappna av i era beslut. Lycka till med allt!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..