Måndag

TACK för era lugnande ord ang tandgnisslandet! Skönt att höra att det troligtvis är över snart och att det är vanligare än vad jag kanske trodde. Han höll faktiskt inte på lika mycket idag även om det gnisslade till då och då.

Ok, då var vi tillbaka till verkligheten – dvs semestern är över. Det var inte så farligt som jag trodde. Har haft en jättefin dag tillsammans med barnen och min mamma. Fick dessutom en del gjort medan barnen sov. Rensade lite bland alla våra vinterjackor och fixade i garaget. Men detta var bara toppen på isberget. JISSES vad här ska rensas. Jag vet att det finns intresse för både gravidkläder, barnkläder och mina vanliga kläder och jag lovar att säga till när de finns available. Det är på gång om jag säger så 🙂

Jo, jag tänkte att det kanske kunde vara kul att dela med sig av ett recept som sina barn tycker om! På så sätt kan vi alla få lite nya receptidéer och inspiration till våra barn kanske!? Så här kommer mitt bidrag:

Torsk med ris eller potatis

Tina en fryst (det är det jag brukar ha hemma) torskryggsfilé.

Koka 1 dl ris eller några små potatisar.

Häll upp grädde i en stekpanna. Skär torsken i tärningar och lägg ner dem i grädden så de tillagas.

Addera ärtor, lite citron, dill och citronpeppar.

När riset eller potatisen är klar så öser jag ner fiskblandningen i kastrullen, blandar runt och mixar.

Klart!

 

Mina barn älskar det!

 

 1. Sara skriver:

  Hej!
  Är bara lite nyfiken på hur ni kommer göra med typ regnkläder och sånt på förskolan. Köper man ett sett som åker fram och tillbaks mellan hem och föris. Eller köper man dubbelt av allt !?
  Har själv en tjej som ska skolas in under hösten. Är så förvirrad!

  Kram

 2. Kul att folk äter ris och potatis nu för tiden. I LSHF-tidevarv menar jag. 🙂

 3. Gen skriver:

  Nu vill jag inte skrämmas på något vis Läste att ris är väldigt mycket gift i o att man ska lägga riset i blöt över natten o sen skölja tills vattnet är helt klart Har aldrig gjort så själv någon som vet om det ska vara så blir förvirrad

 4. ICKA skriver:

  Hej Marie,
  Eftersom du bjuder på recept så kommer ett gott tips på äppelpaj, perfekt så här i Augusti tider och dessutom tar 20 minuter att göra.
  Kram Icka

  Ingredienser

  6 portion
  Pajdeg
  100 g margarin alternativt smör
  2 dl vetemjöl
  1 dl havregryn
  1 dl strösocker
  2 msk ljus sirap
  Fyllning
  5-6 äpplen
  1 msk kanel
  5 msk strösocker

  Sätt på ugnen på 200 grader.
  Skala och skiva äpplena i tunna klyftor och blanda med kanel och socker och lägg i en pajform.
  Blanda ihop alla ingredienserna till pajdegen till en smulig deg och smula över de skivade äpplena.
  Grädda pajen mitt i ugnen i 25-30 minuter.
  Servera med vaniljsås, glass, alt grädde.

  Smaklig måltid!

 5. Hej, är ny läsare här. 😊 Läste någonstans att era barn ska börja på förskolan snart. Undrar, ska inte din man vara föräldraledig? Kan hända att du skrivit om detta förr och att jag har missat det. 😊

  1. Hej och välkommen! Han har varit föräldrarledig en dag i veckan sedan barnen kom. Med det jobbet han har kan han inte vara mer föräldrarledig just nu. Hur det ser ut i framtiden får vi se då. Kram Marie

   1. Vilken arbetsgivare går du tillbaka till nu Marie?😊

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..